bewust verbonden ademen
Deel dit bericht:

12 februari 2024

Leestijd: 4 minuten

Codependentie Relatieverslaving


Probeer mij niet te redden of te fixen…

Vandaag voor jou dit prachtige gedicht

PROBEER MIJ ASJEBLIEFT NIET TE REDDEN OF TE FIXEN…

Ik ben niet gebroken en ik heb niet om jouw oplossingen gevraagd. Als je mij probeert te verbeteren, roept dat onbedoeld diepe gevoelens van onwaardigheid, schaamte en mislukking in mij op. Ik merk dat ik gedwongen word te veranderen om aan jouw verwachtingen te voldoen, mezelf te transformeren om jouw angst te verlichten en mezelf te herstellen om een einde te maken aan jouw weerstand tegen mijn authentieke zelf. 

Helaas kan ik dat niet doen, vooral niet op jouw dringende tijdlijn. Het geeft mij een machteloos gevoel, gevangen in een onmogelijke situatie. Ik erken jouw goedbedoelde motieven. Ik weet dat je oprecht wilt helpen, dienen en pijn wilt verlichten als je die waarneemt. Je streeft ernaar om jouw vibratie te verhogen, te ontwaken, te zorgen, te onderwijzen en te inspireren. Je gelooft oprecht dat je positief, meelevend, onzelfzuchtig, aardig, goed, vriendelijk, puur en spiritueel bent. 

Ik wil echter dat je begrijpt, mijn lief, dat wanneer je op deze manier van mij probeert te ‘houden’, dat voor mij helemaal niet liefdevol voelt. Integendeel, het voelt als een poging om jouw eigen spanning te verlichten door mij te beheersen. Ondanks je ‘vriendelijke’ en ‘behulpzame’ houding onder het mom van ‘spiritueel’ zijn, voel ik me verstikt, gesmoord, afgewezen, beschaamd en volkomen onbemind. 

Jouw liefde voelt als verlatenheid! Kun je dat begrijpen? Het lijkt alsof je niet echt om MIJ geeft, ook al lijkt het op het eerste gezicht anders. Diep van binnen voelt het alsof je vasthoudt aan een beeld van hoe ik zou moeten zijn – jouw beeld, niet het mijne!

Hoewel het op jouw liefde lijkt, voelt het als jouw geweld. Begrijp je het? Maar op het moment dat je ophoudt mij te ‘helpen’, word je de grootste hulp voor mij! Ik stop namelijk met proberen te veranderen om aan jouw verwachtingen te voldoen. Ik voel me veilig, gerespecteerd, gezien en geëerd om wie ik ben.

Ik kan mijn eigen kracht terugwinnen en mezelf weer vertrouwen, een weerspiegeling van het vertrouwen dat jij in mij hebt gesteld. Ik kan diep ontspannen. Zonder jouw druk, zonder de eis dat ik mezelf in de steek zou laten en anders, geheeld, getransformeerd, verlicht, ontwaakt, hersteld, ‘beter’ zou zijn, kan ik mezelf echt zien. 

Ik kan mijn eigen innerlijke hulpbronnen aanboren, mijn krachtige aanwezigheid aanraken en mijn ware gevoelens, gedachten en verlangens uiten. Ik voel me niet langer gesmoord of slachtoffer, waardoor ik de rol van een kind afleg aan jouw waargenomen expertise als volwassene. 

De moedige volwassene in mij komt naar boven. Ik adem diep, voel me geaard en ervaar liefdevolle aandacht, zelfs op ongemakkelijke momenten. Mijn zintuigen worden scherper en genezende energieën komen diep van binnenuit naar boven. Ik voel me licht, vrij, bevrijd van jouw angst. Ik voel me gerespecteerd, gehoord, gezien, niet vergeleken met een beeld.

Je helpt me enorm als je me niet probeert te helpen, mijn lief! Ik heb mijn eigen antwoorden nodig, mijn eigen waarheid. Niet de jouwe. Ik verlang naar een lief die aanwezig en authentiek is, geen “expert” of redder.

En zie je dat als je mij probeert te redden, je jezelf in feite in de steek laat? Je leidt je aandacht af van jouw eigen ongemak en ongerealiseerde potentieel, en concentreert je op het mijne. Ik wil niet langer die afleiding voor je zijn. Laten we deze cirkel samen doorbreken! Laten we stoppen met proberen elkaar te redden of te fixen, en in plaats daarvan van elkaar te houden. Laten we voor elkaar buigen, elkaar zegenen en elkaar vasthouden, precies zoals we zijn: authentiek, oprecht en waarachtig.

Geschreven door: Katie Kamara

Vertaald door: Kimberley Kooijman

Herken je iets in van jezelf en jouw relaties hierin? Verlang jij ook naar gezondere relaties? En wil jij leren wat JIJ kan doen om gezonde partners aan te trekken in je leven?

Ik geef een gratis online training. Tijdens deze gratis online training leg ik je uit wat de onderliggende oorzaken zijn van destructieve relatie dynamieken en patronen. Wat de link is met relatie- liefdesverslavingen en codependentie en hoe je hiervan kunt herstellen en helen

Door deze waardevolle informatie met je te delen hoop ik dat ik je hoop en vertrouwen kan geven dat ook jij gelukkig kunt worden in de liefde.

Relatie verslaafd zijn betekent dat je mannen of vrouwen aantrekt die zich emotioneel niet kunnen verbinden. Zij zijn emotioneel onbeschikbaar vanwege hun emotionele beschadiging. Zij zijn niet in staat om ware intimiteit aan te gaan.

Maar eigenlijk nog belangrijker, wat zegt dit over jou..? Ik vertel je er graag meer over

Klik hier Om je in te schrijven

Deel dit bericht:

12 februari 2024

Leestijd: 4 minuten

Codependentie Relatieverslaving


Heb je het gevoel dat wat je leest over jou gaat?

Dan is dat waarschijnlijk ook zo…
Meld je aan en ontvang regelmatig mijn artikelen en video’s in je mailbox. Houdt je wakker, scherp en is een duwtje in de goede richting.