Van Leed Naar Liefde Retreats in Nederland

Verlang jij naar meer vreugde en liefde in je leven? Ben jij er klaar voor om destructieve relatiepatronen los te laten? Wil je die verbinding met je zelf, die onvoorwaardelijk zelfliefde waar men het over heeft nu zelf eens ervaren?

Heb jij behoefte aan?

 • Gevoel van veilig zijn bij jezelf;
 • Innerlijke rust en vrede;
 • Gevoel van onafhankelijkheid en autonomie;
 • Vreugde en plezier zodat je kunt genieten van het leven;
 • Vertrouwen en overgave ipv controle en wantrouwen;
 • Diepgaande en blijvende verbinding met jezelf en anderen;
 • Zelfvertrouwen en zelfacceptatie als teken van zelfliefde;
 • Innerlijke kracht, lef, balans en stabiliteit;
 • Optimale gezondheid zowel fysiek, mentaal, emotioneel als emotioneel.
Van leed naar liefde retreat
Van Leed naar Liefde Retreat Den Ilp

Dat kan! Sterker nog: dat móet!

Ook jij verdient het om gelukkig te zijn. Straks ben je 80 en dan zeg je: had ik maar eerder geweten dat ik door het veranderen van mijn adempatroon mijn leven kon veranderen.

Je voelt mogelijk ook dat als je het nu uitstelt, je zo weer een paar jaar verder bent en het er misschien wel nooit meer van komt. Deze gedachte maakt je angstig, onrustig en ongelukkig.

Klaar voor een nieuwe stap!

Ik wil je graag kennis laten maken met “Van leed naar liefde zelfhelend werk” je laten ervaren wat verbonden ademwerk, innerlijk kindwerk en andere mooie zelhelende gereedschappen voor jou en je leven kunnen betekenen.

Nieuwsgierig? Trek dan nu de stoute schoenen schrijf je in voor deze 4 keer 2, 8 daagse retreat.

Vind je het te spannend om je nu meteen in te schrijven maar plan je graag eerst een gratis gesprek in dan kan dat uiteraard ook. Neem contact op en laat ons weten waar je behoefte ligt.

“Geen partner, suiker, drank of drugs doen wat een beetje zuurstof doet.”

“Je leeft zoals je ademt en je ademt zoals je leeft!”

“Get high on your own supply.”

'1 sessie bewust verbonden ademwerk staat gelijk aan 2 jaar psychotherapie.'

Mijn naam is Claudia Krumme en ik ben in 2007 in aanraking gekomen met Transformational Breath® verbonden ademwerk. Het was koninginnedag en ik kwam een oude vriend van me tegen met wie ik jaren lang in het nachtleven flink had gefeest. Hij was inmiddels ademcoach geworden en ik verslavings-counselor. Ik zag hem en dacht wat hij heeft wil ik ook… Hij straalde zoveel liefde en zachtheid uit maar tegelijkertijd ook zoveel innerlijke rust. Hij vertelde mij dat dit allemaal kwam door dat verbonden ademen wat hij deed. Ik werd nog nieuwsgieriger en stelde voor dat hij me een sessie zou geven.

Om eerlijk te zijn was ik niet meteen laaiend enthousiast maar kostte het me een aantal sessies om te ervaren dat dit ademwerk echt te gek was. Ik kon namelijk niet meteen vanuit mijn middenrif in mijn buik ademen. Ik had jaren lang mijn buik ingehouden, vanuit de overtuiging dat ik een platte buik moest hebben en slank moest zijn. Naarmate ik meer in mijn buik leerde ademen begon ik daadwerkelijk veranderingen in mezelf en in mijn leven waar te nemen. Ik veranderende van een vrij harde, rationele vrouw naar een zachte, warme, gevoelige vrouw die zichzelf en daardoor ook de mensen in haar leven steeds meer kon accepteren. Ik voelde dat ik van mezelf steeds meer echt mezelf mocht zijn. Ik hoefde niet meer die perfecte counselor, vrouw of moeder te zijn. Ik mocht gewoon mens zijn. Een imperfect, perfect mens.. Wauw wat een verademing!

Dat gun ik jou ook!

Van Leed naar Liefde Retreat Den Ilp Claudia

Zoals je ademt, leef je.

Wanneer je volledig ademt, leef je volledig. Wanneer je je ademhaling verandert kun je dus je leven veranderen. Deze zachte, liefdevolle maar zeer krachtige ademtechniek leert je effectief en optimaal te ademen en ondersteunt je om onverwerkte zaken te integreren en los te laten zodat je ware zelf, je talenten, je wensen en behoeften helemaal tot bloei kunnen komen en er ruimte komt voor liefde, vreugde en vrede. Top toch!

Hoe doen we dat dan?

Tijdens een sessie bewust verbonden ademwerk begeleiden we je langzaam terug naar je natuurlijke ademstroom, de adem van een baby. Jouw authentieke ademflow levert meer energie, gezondheid, liefde, vreugde, balans en ontspanning op.

Ongeveer 75% van onze energie verkrijgen we door zuurstof. Zuurstof reinigt je lichaam van gifstoffen, bacteriën en virussen en voedt je cellen. Het versterkt je organen en je imuunsysteem. Het reguleert en herstelt vele lichamelijke ongemakken.

Ademen op deze manier lost stress, onverwerkte emoties en belemmerende overtuigingen uit je verleden op. Deze herinneringen liggen opgeslagen in je celgeheugen. Hiervoor in de plaats komt je gewenste positieve intentie die je bij jouw bron van liefde brengt. De bron die we allemaal zijn maar vaak overdekt ligt door allerlei patronen en overlevingsstrategieën die we ergens in ons leven ontwikkeld hebben.

Omdat 1 verbonden ademsessie natuurlijk niet gelijk je hele leven verandert, nodig ik je uit om 4 keer over een jaar verdeeld naar deze 8 daagse retreat te komen. 16 ademsessies in 8 dagen.

Wat kan een 8 daagse van leed naar liefde retreat je brengen?

Een nieuw leven, doordat je de belemmeringen en klachten geaccepteerd, geïntegreerd en losgelaten hebt. Het brengt je naar de verbinding met je hart, je essentie, je bron, je kern geef het maar een naam. Het brengt je in contact met wie jij werkelijk bent. Innerlijke rust, kracht, harmonie, zelfvertrouwen en zelfwaardering. Het geeft inzicht en bewustwording en leidt dus tot vervulling, onvoorwaardelijke zelfliefde en vreugde.

8 daagse therapeutische van
Leed naar Liefde retreat in
Den Ilp of Bussum.

Tijdens deze 8 dagen (4 keer 2 dagen) duik je diep in jezelf met behulp van je eigen adem, innerlijk kindwerk, delenwerk coachingstechnieken en veel persoonlijke begeleiding. Je hele ontwikkeling neemt als het ware een vogelvlucht richting acceptatie en volledig zijn met wat er op dit moment is.

ccc-agenda-10

Wat zit er in de planning?

 • 16 ademsessies: 4 ademsessies per weekend;
 • Ontmantelingen van jouw overlevingsstrategieen d.m.v. de 5 stappen methode;
 • Feedback op je adempatroon en hoe jij jezelf saboteert en hoe je dit kunt veranderen;
 • Aandacht voor jouw persoonlijke proces;
 • Begeleiding door professioneel opgeleide ademcoaches en trainers;
 • Verdieping door innerlijk kind en delenwerk;
 • Educatie over onderwerpen gerelateerd aan relatie-liefdesverslaving en codependentie;
 • Sharing dat je in contact bent met jouw kwetsbaarheid en die van de ander;
 • Veel plezier en ontspanning.

Overzicht 8 dagen

 

 • Doorbreken van relatie-liefdesverslaving, overlevingsstrategiëen ontmantelen door middel van het 5 stappenmodel innerlijk kind/delenwerk en verbonden ademwerk.
 • Parentificatie/zorgrolverwisseling, schaamte en schuldgevoelens, integratie met ademwerk
 • Rouw, wat is rouw en hoe verwerk je rouw, meditatie en integratie met ademwerk.
 • Hechting en grenzen, integratie met ademwerk
 • Traumabindinding intermittent reinforcement (periodieke bekrachtiging doorbreken)
 • Innerlijke criticus minder macht geven, delenwerk, integratie met ademwerk.
 • Boosheid, vergeven en loslaten integratie met ademwerk.
 • Terugvalpreventie, gezonde relaties, wet van aantrekking, integratie met ademwerk.

Mocht het heen en weer pendelen je net te ver worden zij er genoeg leuke B&B´s in Den Ilp te vinden. Wij hebben alvast een leuke selectie voor je gemaakt met een paar B&B’s die goed bereikbaar zijn vanuit de praktijk en andersom.

 • Droomhuisje, een bed and breakfast gelegen naast onze praktijk
 • Het zwanennest, deze bed and breakfast ligt op 4 minuten loopafstand van de praktijk
 • Villa waterland, deze bed and breakfast ligt op 15 minuten loopafstand en is ook bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer
 • Flora’s Bed&breakfast, deze bed and breakfast ligt op 28 minuten loopafstand, is met 4 minuten in de auto te bereiken of 10 minuten in het openbaar vervoer

Let op, deze selectie aan B&B’s is niet inbegrepen en zal zelf geboekt moeten worden.

Den ilp

Wanneer

4 keer 2 retreatdagen in Den Ilp

REEKS 1

11, 12 juli 2024

REEKS 2

                      13, 14 juli 2024

REEKS 3

                         Extra dagen:

31 augustus, 1 september 2024

17, 18 oktober 2024
4, 5 januari 2025
5, 6 april 2025
5, 6 juli 2025

 De reeksen geven de start aan van de 8 dagen, maar het is zo ingericht dat je ieder moment van het jaar kunt instappen en starten met deze levensveranderende retreat dagen!
Praktijk

Waar

Codependentie experts

Den Ilp 99
1127 PJ Den Ilp
Noord Holland

 

 

 

Van leed naar liefde retreat

Kosten

8-daagse retreat € 2.397,-
Inclusief heerlijke, vegetarische lunches, exclusief verblijf

 

 

 

Anoeschka

De transformatie retreat op Ibiza was fantastisch! Van te voren had ik best wat weerstand en vond het spannend om te gaan maar ik had het voor geen goud willen missen. Aan alles is gedacht, van het welkom, de opbouw gedurende de week tot het afscheid. Ik ben al 17 jaar bezig met zelfontwikkeling en toch waren de oefeningen verrassend en nieuw voor mij. Ik heb weer zoveel nieuwe dingen geleerd. De ademsessies waren elke keer weer magisch, mede door de geweldige begeleiding, ik ben daardoor echt door een transformatie gegaan. Ik heb het retreat samen met mijn man gedaan en dat heeft ons dichter bij elkaar gebracht, ik zou dit ieder koppel aanraden! Het hoogtepunt was de cacaoceremonie ademsessie met afsluiting dansen, mijn hart was volledig open, ik zal het nooit vergeten! En dan niet te vergeten de fantastische plek waar we verbleven en het heerlijke eten elke dag! Dankjewel lieve Claudia en het geweldige team, dit was voor mij onvergetelijk! ❤️ Liefs Anoeschka

Mirjam V

Lieve Claudia, Ik wil je laten weten dat ik zooooo ontzettend blij ben dat ik met de retreat mee heb gedaan. Wat heeft die mij veel inzichten gegeven en wat heb ik daar mooie dingen mogen meemaken. Ik denk er nog met regelmaat aan terug en het is inderdaad een cadeautje aan jezelf. Ik geloof ook niet dat ik al "klaar" ben met het ademen en zeker nog eens ga deelnemen.

Ellen V

Licht en bevrijd Wat ben ik blij dat Claudia op mijn pad is gekomen. Ik ben dankbaar voor de eerlijke, duidelijke en liefdevolle begeleiding naar het ontwikkelen van zelfliefde en het herkennen van de valkuilen om niet WEER in een destructieve relatie te stappen. Doordat ik nu duidelijk de schade uit mijn jeugd en tekort aan liefde onder ogen zie, begrijp ik mezelf en mijn gemaakte keuzes nu en kan ik het door middel van o.a meditatie een plekje geven. Ik voel me licht en bevrijd. Dank Claudia? Liefs, Ellen V

Luce

Het pad van loslaten Na de ontmoeting met mijn tweelingziel werd ik enorm getriggerd in mijn verlatingsangst . Voor mij was het een twee jaar durende zoektocht vooraleer ik de juiste hulp aangeboden kreeg op mijn weg naar zelfliefde of wat ik ook vaak mijn pad van loslaten van oude patronen en mezelf heropvoeden noem. De inzichten en bewustwordingen volgden tijdens de coaching elkaar pijn snel op waardoor ik in een razendsnel tempo in een transformatie terecht kwam waar ik vooral leerde loslaten van de persoon waar ik mij angstvallig aan vast klampte in de hoop dat hij het gat in mijn hart kon opvullen : de leegte, de eenzaamheid en het gebrek aan liefde door mijn emotioneel onbeschikbare ouders. Ik leerde terug voelen wat gezonde grenzen zijn en deze dan ook aan te geven. Mijn oude kindpijnen werden geheald zodat ik opnieuw een emotioneel beschikbaar persoon werd. Ik kwam in een staat van algemene tevredenheid terecht waarin ik mijn geluk niet langer liet afhangen van de buitenwereld, maar vooral het geluk vanuit mezelf opnieuw kon ervaren. Een gezond evenwicht herstelde zich in mezelf waardoor ik niet langer moest wegvluchten in één of andere verslaving zoals mijn werk. Mijn zelfliefde werd geactiveerd en ik maakte daar ook tijd en ruimte voor vrij. Een her-opvoedingsplan waarin ik in 6 maanden tijd slaagde, gelukkig was er Corona en kon ik ook de tijd en de ruimte nemen om een gezonde balans in mijzelf te herstellen. Van alle therapieën en healings die de afgelopen jaren op mijn pad kwamen, was de coaching bij Claudia toch wel de meest krachtige en succesvolle therapie met blijvende resultaten! Hartelijk dank aan Claudia en haar team. Ook de Ibiza-reis is een sterke aanrader, innerlijk kind werk blijft voor mij de meest belangrijke en helende therapie samen met het ademwerk! Liefs, Luce

Rita

Geen afscheid maar een nieuw begin Met pijn in het hart, heb ik net de laatste groepsdag van het jaartraject bij Claudia, achter de rug. Ik beschouw het niet als het eind, maar eerder als een nieuw begin. Wat een waardevol traject. De theoretische online lessen , absoluut noodzakelijk om te begrijpen waar je in zit .De groepsdagen, niet alleen waardevol, maar zeker de vriendschappen die je er aan overhoudt. En uiteraard ook de individuele sessies. Theorie is niets zonder voelen, en ook voelen heeft theorie nodig. Ik ben dankbaar en blij dat ik voor het jaartraject heb ingetekend, omdat ik die tijd ook echt nodig had. Het is een heel proces. Aanvankelijk laat je maar toe wat je kan toelaten.Omdat we meester zijn in het uit de weg gaan van onze oude kindpijn. Het bewust worden daarvan is een hele weg. Dan weer een stukje theorie en dan weer een stukje ervaren en doorvoelen. Om al zo de puzzel, de blauwdruk van je eigen leven te leren kennen. Het gaat echt om het leren kennen van jezelf. De moed en het lef hebben om je niet langer afhankelijk te maken van de liefde en erkenning van een ander. Voor ik aan dit traject begon , had ik nog nooit van de begrippen codependentie en relatieverslaving gehoord. En ik heb lang, zoals dat bij elke verslaving hoort, in de ontkenning gezeten. Maar gaandeweg laat je meer en meer stukken van jezelf toe. Ga je de communicatie met jezelf aan, worden je kindtrauma’s zichtbaar , en kan je jezelf gaan helen. Belangrijk in dit heel traject is dan ook, de herhaling van de lessen. En gelukkig kan dat, omdat je levenslang toegang hebt. In het begin, laat je maar toe wat je op dat moment aankan. Later op je weg, bij herhaling van een les, hoor je net weer andere dingen en kan je weer een stapje dieper herstel toelaten. Ik kan nu voelen wanneer ik in mijn trance schiet. “Trance” , was eerst een theoretisch begrip voor me maar nu kan ik duidelijk voelen, dat als de ander zich niet goed voelt , er als het ware een energie uit mij stroomt naar de ander, en ik onmiddellijk de pijn daar wil weghalen. Ik ben dan volledig weg van mezelf. En ik verwar dit zelfs met liefde. Doordat ik denk dat ik liefde voel voor de ander, geraak ik op die manier verstrikt in een ongezonde relatie. Want ik heb mezelf verlaten om voor de ander te zorgen. En paradoxaal genoeg ,omdat ik mezelf verlaten heb, verwacht ik van de ander dat hij of zij me weer heel laat voelen. Ik ervaar meer en meer dat de sleutel tot zelfbevrijding ligt in het verbinden met mezelf. In die diepe verbinding, vind ik mijn kracht terug. Los van de ander. Los van de afhankelijkheid. Ik wens jullie allen een mooi proces toe. Hartelijk dank Claudia Krumme, voor de liefdevolle begeleiding. Liefs Rita

Simone

Mijn gevoel durven voelen en van mezelf gaan houden is me gelukt! De welbekende “ui”. De lagen die mij hebben weerhouden te ervaren waar mijn ware ik eigenlijk zit. Door te voelen, stil te staan, gevoelens toe te laten en deze te accepteren is de de ui zich langzamerhand van zelf gaan afpellen. Ik heb steeds meer begrip en inzicht gekregen in de gevoelens van mijn innerlijk kind en mijn volwassen ik. Dat wanneer er een trigger is, ik vanuit mijn kindpijn reageer en heel bewust de pijn mag doorvoelen van het kleine meisje in mij. Door contact te maken met haar, door haar serieus te nemen en het vervolgens vanuit een.volwassenen te ondersteunen heeft mij enorm geholpen door de pijn heen te komen. De 5 stappen methode die Claudia zo mooi beschrijft is de kern van dit werk. Het voelt zo veilig en vertrouwd om begeleid te worden door iemand die zelf weet waar het om gaat maar je er met zoveel liefde doorheen helpt, het verzacht een hele hoop. Er is geen druk, niks is goed of fout. Claudia weet precies tot je kern te komen. Zij ziet in waar de strategieën zich voordoen en weet je er op een liefdevolle manier mee te confronteren. En dat is nodig om je bewust te worden en er aan te werken.

Mereym

Since the 'Reclaim your breath' seminar in October a lot of things changes in my life positively. Many thanks for introducing the transformational breath to me in a very comfortable and professional seminar.

Ik had al zoveel gedaan!

"Ik wil toch nogmaals zeggen dat ik via het traject bij jou voor het eerst echt verandering bemerk. In zelfliefde. En daarmee verandert mijn verhouding tot het leven en tot de mensen om me heen ook ten goede! En ik had al zoveel gedaan, schematherapie, PRI." Liefs Anna

Begin van mijn herstel

De week op Ibiza was voor mij het begin van mijn herstel. Boven op de berg in de villa, voelde ik voor het eerst weer. Sindsdien heb ik grote stappen kunnen zetten. Maar die beslissing om samen met een vriendin op retraite te gaan, daar ben ik nog steeds dankbaar voor. Het was echt het mooiste cadeau dat ik mezelf kon geven. Simone

Super waardevolle ervaring

De week op Ibiza, was voor mij erg helpend om het materiaal van de online cursus, beter te begrijpen. Direct ondergedompeld worden in de ervaring, het delen met mensen, die met dezelfde thematiek worstelen in hun leven. Het gevoel, dat je dus niet de enige bent . De steun en liefde ervaren van zowel de professionele begeleiders, als van de medecursisten. De rust van de mooie natuur om je heen. De variëteit van de cursus, telkens komt er weer een andere manier om aan jezelf te werken, aangereikt. Alles in een veilige omkadering. Super waardevolle ervaring. Dank je Claudia. Liefs Mulders Rita

'Ervaar hoe het is om de aandacht en de liefde die je normaal voor een nader hebt eens een paar dagen op jezelf te richten.'