Van leed naar liefde retreats

Het begin van een nieuw tijdperk van zelfliefde!

Verlang jij ook zo naar een heerlijke break waar je kunt opladen maar tegelijkertijd aan de slag kunt met het doorbreken van relatiepatronen die je niet meer dienen?

Counselling Center Changes biedt unieke retraites op het gebied van herstel en heling van verschillende stadia van relatieverslaving, liefdesverslaving, codependentie, verlating-bindingsangst en narcistisch misbruik. Oftewel we gaan aan de slag met het helen van je onveilige hechting en/of emotionele verwaarlozing uit de jeugd.

Onze retraites komen tegemoet aan de behoeften van degenen die net begonnen zijn aan het herstelproces, evenals degenen die op hun pad al een tijdje onderweg zijn en een diepere laag willen aanraken. Een andere groep ziet onze retraites als een jaarlijkse onderhoudsbeurt in zelfliefde.

Changes retreats kunnen levens-veranderend zijn voor iedereen die deelneemt aan een traject, eerder een traject doorlopen heeft of overweegt om t.z.t. aan een traject deel te nemen.

Deelnemers werken aan kwetsbare gevoelige kwesties in een veilige omgeving waardoor ze in een korte tijd een vliegende start kunnen maken of hun groeiproces kunnen finetunen.

Wanneer je met ons mee op reis gaat zul je:

  • Inzicht krijgen in jouw persoonlijke relatiepatronen;
  • Je overlevingsstrategieën leren ontmantelen;
  • Gaan oefenen in relationele communicatieve vaardigheden;
  • Een boost aan zelfliefde ontwikkelen.

Maar ook:

  • Innerlijke rust en ontspanning ervaren;
  • Veiligheid in jezelf vinden;
  • Vreugde en plezier hebben;
  • Verbinding ervaren in jezelf en met de ander.
Codependentie-Experts-Homepage-2
Codependentie Experts Homepage 1 V2

Over de van Leed naar Liefde Retreats

De workshops die tijdens de retraite gegeven worden zijn gebaseerd op het werk van Claudia Krumme dat zij overgebracht heeft in haar boek van leed naar liefde. Daarnaast wordt Claudia ondersteund door trainers die allen op hun eigen manier een professionele, liefdevolle bijdrage leveren.

Relatie en liefdesverslaafden hechten veel waarde, tijd en aandacht aan een ander toe terwijl ze het negeren om voor zichzelf te zorgen of zichzelf op waarde te schatten.

De focus van de relatieverslaafde op de partner is obsessief en dwangmatig. Angst voor verlating en binding drijft de obsessie van de relatieverslaafde en de vermijdingsverslaafde.

Liefdesverslaafden kunnen verslaafd zijn aan iedereen: geliefde, echtgenoot, vriend, ouder of kind. Het is een pijnlijk, obsessief en verslavend proces dat een negatieve invloed heeft op je levensgeluk.

De vermijdingsverslaafde oftewel de bindings-angstige zet tijdens intiem contact systematisch  muren van angst en boosheid in om te voorkomen dat je verzwolgen of beklemd wordt door de ander.

De grootste angsten bij alle vormen van relatie-liefdeverslaafden zijn de angsten voor afwijzing, eenzaamheid en verlating.

Tijdens het herstel proces wordt authenticiteit aangemoedigd en ontwikkeld. De focus ligt op het ontwikkelen van zelfliefde, zelfzorg, verbinding, autonomie en gezonde grenzen. Je gaat leren om te leven en te verbinden vanuit je ware zelf.

Retreats Ibiza
Transformatiereis
Ibiza

28 september t/m 5 oktober 2024

Voor gevorderden
31 maart t/m 6 april 2024
(nog 2 plekken vrij)

Retreats Tenerife
4 keer 2 retreatdagen in Den Ilp of Bussum

Groep 1

19,20 oktober 2023
19, 20 januari 2024
25, 26 april 2024
11, 12 juli 2024

Retreats Ibiza 2
4 keer 2 retreatdagen in Den Ilp of Bussum

Groep 2

10, 11 Februari 2024
2, 3 Maart 2024
27, 28 April 2024
13, 14 Juli 2024

Retreats Tenerife 2
Van Leed naar Liefde Retreat weekenden traject

Groep 3

Start oktober 2024

17, 18 oktober 2024

Overige data worden later bekend gemaakt

'Relaties doen geen pijn maar brengen de pijn in je naar boven die al in je zit.'

Onze trainers

Claudia Krumme

Claudia Krumme

Mijn naam is Claudia Krumme en ik ben oprichtster van Counselling Center Changes. Met hart en ziel heb ik dit centrum in 2006 opgericht om anderen de weg naar heling en herstel te wijzen.

Omdat ik ervaring had met overmatig gebruik van alcohol en party-drugs, destructieve relaties en dwangmatig eten was dit de doelgroep waarop ik me richtte. Uiteindelijk ben ik me gaan specialiseren in de thematiek relatieverslaving en co-dependentie. Co-dependentie is de onderliggende laag van vele verslavingen. De laag waar onveilige hechting, gevoelens van afwijzing, schuld en schaamte de aandrijver zijn.

Vandaag de dag is het mijn missie om zoveel mogelijk mensen op onze wereld de weg naar zelfliefde te wijzen waarbij ieder stukje pijn en verdriet dat je tegenkomt je toegangspoort is naar heling.

Samen met mijn dochter Aaliyah leef ik een heerlijk leven. Iedere dag doe ik wat ik het allerliefste doe. Mensen ondersteunen bij het loslaten van gedrag dat niet meer dient. Pf, wat ontzettend mooi en fijn dat ik dit dankbare werk mag doen!

Onderdeel van mijn verslaafde persoonlijkheidsstructuur is de hang naar spanning en avontuur. Vandaag de dag geef ik hier gelukkig een positievere draai aan dan vroeger. De behoefte om de wereld rond te reizen en mijn ervaring en kennis te delen met iedereen die daar behoefte aan heeft is één van de redenen geweest om retreats te organiseren en voedt deze behoefte enorm.

Wanneer het ook jouw verlangen is om de pijn die je met je meedraagt te transformeren naar vreugde en liefde, nodig ik je van harte uit om met ons mee te gaan op een transformatieweek.

Wil je meer van mij weten? Klik dan hier om meer te lezen.

Christel Pol

Christel Pol

Ik ben Christel Pol, gekwalificeerd psychodynamisch therapeut. Oudste uit een gezin van 2 en nu zelf moeder van een zoon van 15. Inmiddels 45 jaar, tien jaar geleden uit elkaar gegaan en nu alweer een aantal jaren samen.

Ik heb een passie voor schoonheid. Ik heb in 2016 na 22 jaar mijn prachtige kapsalon verkocht omdat ik van “binnen naar buiten” wilde gaan werken met mensen i.p.v. “van buiten naar binnen”.

Van kinds af aan herken ik het kleine meisje of jongetje in de ander maar ook de schoonheid de een ieder in zich heeft, zoals Plato zei  ‘schoonheid is zichtbaar geworden liefde’ en die liefde raak ik graag weer aan in de ander. Waardoor er weer zelfliefde mag ontstaan.

Als therapeut werk ik vanuit gelijkwaardigheid en vertrouwen, liefde en respect. Ik werk psycho dynamisch en doelgericht en sta samen met jou stil bij de vorm die jouw leven heeft aangenomen. Zodat je weer contact kan maken met jouw essentie, dat wat je werkelijk bent. Wat maakt dat je de regie kan hernemen over jouw eigen leven.

Ik draag met hart en ziel mijn bijdrage bij op de retraites die we organiseren bij CCC.

Wil jij ook weer leven vanuit jouw essentie?  Kom dan mee naar een van onze retraites!

Martina Schneider

Martina Schneider

Ik en ademwerk…

Ik heb veel therapieën gevolgd en daarmee dacht ik al heel veel van mijn oude trauma’s, cognitief en emotioneel, opgelost te hebben. In 2011 kwam ik in aanraking met adem toen een van mijn beste vriendinnen met de ademopleiding begonnen was. Toch koos ik steeds liever voor een andere therapie dan de adem, omdat ik vroeger geen fijne ervaringen heb gehad met sjamanistische adem en rebirthing ademsessies, waar ik lichamelijke klachten van kreeg. Daardoor was ik huiverig om zelf te gaan ademen.

Uiteindelijk heb ik in 2019 wel gedurfd om te ademen tijdens een retreat. En toen kwam vanaf de tweede ademsessie het oude trauma toch weer naar boven en uit mijn lichaam. Mijn lichaam liet me zien dat de traumasporen er nog zaten ondanks alles wat ik eraan had gedaan. In die week heb ik met heel veel liefde en zachtheid naar mezelf mogen kijken. Ik was verrast dat er toch nog zoveel loskwam waarvan ik dacht dat het allang opgelost was. Het was zo mooi en deed me zo goed dat ik alsnog heb besloten om de ademopleiding te volgen. Sindsdien heb ik het gevoel dat ik zelf veel zachter naar mezelf heb leren kijken, naar mijn medemens en dat ik een lievere en betere moeder ben geworden.

Mijn resultaten…

Ik geloof dat de magie in onszelf ligt en dat zelfliefde de sleutel is tot geluk. Zo’n 20 jaar geleden begon ik mensen te empoweren met natuurgeneeskundige therapieën, zoals Reiki en kleurenlichtpunctuur in combinatie met loopbaan- en levenscoaching. En nu ben super blij dat ik ook als trainer het ademwerk kan verspreiden en begeleiden.

Ik organiseer workshops en trainingen met betrekking tot bewust verbonden ademwerk, HeartMath, empowerment, zelfontwikkeling en manifestatiekracht. Mijn passie is de kracht van onze mind verder te ontdekken en te ontwikkelen. De wet van aantrekking speelt daarin een grote rol. Je bent erg welkom!

Mijn focus…

Ik gun iedereen de ervaring van het ademwerk, wat eigenlijk een oeroude methode is in alle culturen. De adem wordt al eeuwenlang ingezet om dichterbij te komen bij de spirit en bij jezelf. Je hebt je adem altijd bij je. Het is heel mooi om anderen te leren hoe je de adem kan gebruiken. Ben super blij dat ik nu als trainer dat kan doen.

 

Josefien Jansen

Josefien Jansen

Mijn hart knalt bijna uit elkaar als er mensen bij me komen voor een ademsessie of een coachsessie en ik zie bij afloop het gezicht stralen. Dat ze meer ontspannen, energieker en blijer zijn. Wanneer ze aan me vertellen waar ze mee struggelen en ik hen inzichten mag geven die ze verwonderen of geruststellen. Dan huppel ik zelf door het leven heen en zeg ik weleens hardop bij mezelf: “Dit is toch zo mijn ding hé”.

Een praktische aanpak. “Paardenmiddelen”. Daar hou ik van. Voor mij is het ademwerk de snelweg naar verlichting. Wanneer er veel om me heen gebeurt of wanneer er onderhuids iets borrelt waarvan ik niet eens precies weet wat het is, ik heb altijd de bewust verbonden adem om mijn zelfhelende vermogen haar werk te laten doen.

Tijdens de EmotieCoach opleiding kwam ik erachter hoeveel ik eigenlijk in angst leefde. Al zo lang ik me kan herinneren heeft angst een grote belemmerende rol gespeeld. Daar heb ik mijn expertise van gemaakt. Mijn missie is om mensen te bekrachtigen. Dat ze leiding nemen door keuzes te maken en gezonde verantwoordelijkheid te dragen.

Ik vind het super leuk dat ik er weer bij mag zijn dit jaar en ik ben dankbaar dat ik een rol mag spelen tijdens deze transformatiereis.

'Relaties brengen geen vreugde maar brengen de vreugde in je naar boven die al in je zit.'