Familieopstelling

Herstel en heling van relatieverslaving en codependentie d.m.v. familieopstellingen.

Waarom een familieopstelling?

Bij een familieopstelling werk je met een groep representanten en een vraagsteller. De vraagsteller brengt een thema, probleem of patroon in  waar hij of zij naar wilt kijken met als doel meer inzicht te krijgen in de achterliggende oorzaak.

Ieder mens maakt onderdeel uit van verschillende systemen. Je maakt deel uit van een gezin van herkomst, je familie in zijn geheel, je relatie of je werk waarin je verbonden met elkaar bent. In ieder systeem zijn bewuste en on onbewuste, geschreven en ongeschreven regels en wetten. Iedereen heeft een specifieke plek in dit systeem. Soms is jouw plek of de plek van één van je familieleden niet duidelijk en kan een opstelling je helderheid geven.

Patronen, relatiedynamieken en thema’s worden zichtbaar en voelbaar

Tijdens een opstelling representeren de groepsleden de mensen uit jouw persoonlijke systeem van familie of relaties. Hierdoor wordt het thema uit jouw leven, de problemen en de specifieke patronen zichtbaar. Doordat je op een plek wordt neergezet voor een bepaald persoon kom je gelijk in zijn/haar energie en ervaar je wat er onderling speelt in het systeem. Door jezelf uit te spreken en verschuivingen toe te laten werkt dit helend, herstellend en inzicht gevend. Bijvoorbeeld, de orde kan hersteld worden, je neemt je eigen plek weer in, belemmeringen worden zichtbaar, en er kan mogelijk een betere balans komen tussen geven en nemen of gemis en verlangen.

relatieverslaving
liefde

Wil je een vraag inbrengen of liever representant zijn?

Je kunt je vraag, probleem of patroon in een opstelling onderzoeken. Een opstelling duurt ongeveer een uur. We werken dan een uur aan jouw vraag  of probleem. Of je kunt alleen als representant meedoen. Je ervaart als representant regelmatig thema’s die met jouw eigen persoonlijke leven te maken hebben. Alle deelnemers blijven de hele dag. Je kunt dus naast inbrenger in een andere opstelling opnieuw als representant worden ingezet.

Veilige setting

Nancy onze familieopsteller die tevens gespecialiseerd is in de thematiek relatieverslaving en codependentie begeleidt dit proces op een hele, bijzondere manier. Ik heb meerdere familieopstellingen gedaan maar Nancy is mijn favoriet met name omdat zij heel goed in staat is om de link te leggen tussen de verslavende dynamiek en de opstelling.

Nancy zorgt op een objectieve niet sturende manier voor een vertrouwde, veilige setting waar nieuwe inzichten op worden gedaan. Er kunnen op deze dag maximaal 4 mensen een vraag inbrengen die we door middel van een opstelling bekijken. Een opstelling duurt maximaal 1 uur.

Traumabinding
favicon

Hoeveel plekken zijn er?

Vraaginbrenger - 4 plekken totaal

18 september 2024

Representant - 6 plekken totaal

18 september 2024

'Je eigen pijn en verdriet verwerken is het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven '

Wil jij de impact van een familieopstelling ervaren?

Wil jij een volgende stap maken op je pad van herstel en heling? Kom dan naar deze familieopstellingen/adem dag.

Blijf jij steeds dezelfde relatie dynamieken aantrekken in je leven? Heb je het gevoel dat er geen innerlijke verandering plaatsvindt? Blijf je op zoek naar liefde, aandacht en erkenning buiten jezelf? Herkenbaar? Dan zou een opstelling mogelijk iets voor je kunnen zijn.

Klanttevredenheid

Familieopstellingendag waardevol en bijzonder

Ik vond het een hele waardevolle en bijzondere dag. De groep voelde vertrouwd en was fijn om mee te werken. Ik vond Nancy erg bekwaam en een fijne coach. Ze wist met haar vraagstelling tot de kern van het probleem te komen. Ik kwam bij mijn eigen opstelling slecht bij mijn diepe gevoelens, maar dat is nou net mijn probleem ;-). Toch gaf de opstelling mij nieuwe inzichten. De andere opstellingen kwamen wel ontzettend bij mij binnen, raakte me en behandelde allemaal een voor mij herkenbaar thema. Ik weet niet wat precies maar het doet wel wat met mij. Dit was mijn eerste grote opstelling en zeker niet de laatste. De ademsessie was een mooie en fijne afsluiting van deze mooie en leerzame dag. Lieve groet Edwin

Heel fijn om op mijn eigen plek te staan

De familieopstelling voor mij was heel bijzonder. Mooi om van een 'afstand' te kunnen kijken wat er gebeurd binnen het gezin, waar ik uitkom. Het heeft me bevestigd, wat ik al vermoedde, nl dat ik sowieso niet op mijn plek sta. De laatste maanden kwam bij mij al meer de vraag op, of ik mijn leven wel leef. Voel me al wekenlang leeg en heb geen energie. Een beetje burn out achtige klachten. Dit kwam ook naar voren in de familieopstelling; dat ik voor mijn ouders en mijn broer heb gezorgd en dus niet voor mijzelf. De verwarring, verstrikking en symbiose binnen mijn familie (werk ook samen met mijn broer, wat het er in dit opzicht niet makkelijker op maakt). Hierdoor heb ik mijn behoefte om gezien te worden, het gat op te vullen etc buiten mijzelf gezocht, wat maakte dat ik op niet beschikbare mannen viel/val, mijn codependentie. Het was heel fijn te voelen hoe het is op mijn eigen plek te staan. Het is wel een beetje hoe nu verder... wat moet ik doen, of juist wel niet doen. Mijn leven lang heb ik dit zo gedaan en het is niet makkelijk dit te turnen. Dus voel nog wel enigszins verwarring. En dacht dat ik mijn codependent gedrag / verlatingsangst wel enigszins opgelost had, maar dat blijkt dus toch van niet. Als ik me verbonden voel met iemand, heb ik veelal de neiging me te versmelten met diegene. Voel wel steeds meer een soort split tussen de behoeftes van mijn kleine meisje en van mij als volwassen vrouw. Ook dit werd deze dag bevestigd, omdat ik uit de familie verstrikking wil. De ademsessie aansluitend was ook heel bijzonder en rustgevend. Heel mooi om de dag zo af te sluiten. Ik kijk dus echt terug op een hele fijne en bijzondere dag. Een soort nieuw begin, nu te gaan zorgen voor mijzelf! Alleen vraag ik mezelf nog wel af, hoe? Want ik heb nooit geleerd om voor mezelf te zorgen...

Heftig maar mooi gevuld met nieuwe inzichten

Hallo Claudia, Wat was het een dag. Famillie-opstelling 1.0. Heftig maar mooi en gevuld met veel nieuwe inzichten. Nancy is een bijzonder persoon die perfect is als begeleider voor dit soort dagen. Mijn complimenten. Daarnaast is Josefine een grote toegevoegde waarde geweest op deze dag. Wat een mooi mens!!! Met als afsluiter de ademsessie van Marian wat voor ieder een mooie afsluiter was. Het was een prachtige, fijne en respectvolle groep mensen van elkaar. Heel blij dat ik me heb aangemeld. Bedankt dat ik mee mocht doen. Groeten, Nelly

Jessica van Dijk

Dinsdag heb ik een familieopstelling gedaan. Ik wist niet wat ik moest verwachten dus ben er eigenlijk blanco ingegaan. Maar wow! Wat ben ik blij dat ik meegedaan heb! Het is niet uit te leggen, het is iets magisch, alles wat je voelt en ziet. Doordat ik het voor me zag ben ik weer wat wijzer geworden in mijn proces. Het was een mooie middag met mooie mensen. Ben echt heel dankbaar!
familieopstelling

Een aantal keren per jaar organiseren we een familieopstellingenmiddag.

De opstelling duurt van 13:00 - 17:00 uur