Voor wie zijn wij?

Coedependentie experts is de eerste instelling in Nederland waar uitsluitend mensen met relatie en liefdesverslavingen exclusief voor deze problematiek behandeld worden. We bieden zowel exclusieve particuliere zorg als  specialistische GGZ zorg. Hiermee bedoelen we dat we als behandelteam gespecialiseerd zijn in het behandelen van deze hardnekkige maar vrij onbekende thematiek. We vervullen hiermee de behoefte aan exclusieve en gepaste hulpverlening op dit vraagstuk omdat dit, tot voor kort zo een onbekende thematiek was kwamen mensen vaak op een behandelplek terecht die niet volledig aansloot op hun specifieke behoeften.

We richten ons dus alleen op mensen die lijden aan relatie-liefdesverslavingen en aanverwante thematiek zoals codependentie, narcistisch misbruik, verlatingsangst en bindingsangst. Deze thematieken komen tot uiting in de aanwezigheid van depressie, angst en paniekklachten, persoonlijkheidsproblematiek, posttraumatische stress-stoornis (PTSS) maar vooral een combinatie van deze problemen. Relatie en liefdesverslaafden zijn vaak al eerder in behandeling geweest maar lopen op het relationele vlak steeds opnieuw tegen dezelfde gedachten, gevoelens en patronen aan en begrijpen niet wat er met ze aan de hand is. Schaamte en schuldgevoelens die hieruit voortvloeien, veroorzaken gevoelens van zelfafwijzing en dit heeft weer veel pijn en verdriet tot gevolg, in het leven in plaats van vreugde en liefde.

Missie

Codependentie experts is ontstaan vanuit de missie van Claudia Krumme: Zoveel mogelijk mensen ondersteunen bij het loslaten van destructieve, verslavende relatie-dynamieken met als doel een gezonde relatie met jezelf ontwikkelen en van daaruit met een ander.

ck-weggevers-featured
ck-relatieverslaving-training

Behandelvisie

Codependentie experts gaat er vanuit dat deze complexe verslavingen hun oorsprong hebben in de jeugd. Onveilige hechting speelt een belangrijke rol bij het ontwikkelen van een relatie of liefdesverslaving. Tijdens de behandeling kijken we dan ook uitgebreid naar je persoonlijke achtergrond waar mogelijk de oorzaak oftewel de aandrijver van je problematiek te vinden is.

Verslaving is altijd een complex geheel, deze staat nooit op zichzelf maar wordt altijd beïnvloed door verschillende factoren. Biologische, psychische en sociale factoren spelen daarbij steeds een eigen, wisselende rol.

Ieder mens is uniek en reageert op zijn eigen manier op pijn, verdriet en angst en ontwikkelt van daaruit zijn of haar persoonlijke overlevingsstrategieën.

Relatieverslaving, liefdesverslaving en codependentie zijn overlevingsstrategieën die aangeleerd zijn en deze zijn dus ook weer af te leren.

Wanneer je in je leven meer negatieve dan positieve consequenties ervaart van bepaald gedrag ontstaat meestal vanzelf de bereidheid om iets aan je problemen te gaan doen. Helaas is het vaak lastig om deze problemen en patronen zelfstandig op te lossen. Wij werken graag samen met jou aan je aangeleerde destructieve relatie patronen. We ondersteunen je om nieuw gedrag aan te leren en oud gedrag los te laten.

Voorwaarden voor behandeling

Zorg bij codependentie experts betreft specialistische GGZ (SGGZ) en in sommige gevallen generalistische basis GGZ (BGGZ). Wij geven als instelling in de meeste gevallen de voorkeur aan specialistische zorg in verband met de complexiteit van de thematiek.

Contra indicaties
In bepaalde situaties kan Codependentie experts helaas niet de hulp aanbieden die nodig is. Uiteraard denken we graag mee naar zorg die wel passend is.

De contra-indicatie zijn:

  • Suïcidaliteit
  • Primaire middelenverslavingen
  • Primaire eetstoornissen met een BMI lager dan18
  • Psychotische stoornissen
  • Geen woon- of verblijfplaats.
  • Onvoldoende beheersing Nederlandse / Engelse taal.
  • Geen geldige zorgverzekeraar
ck-relatieverslaving-test
favicon

Werkwijze en team

Claudia’s Care Center biedt face to face individuele sessies, online sessies en groepstherapie aan. We werken in een multidisciplinair team waar alle behandelaren ervarings-deskundig zijn op het gebied van herstel van relatie-liefde verslavingen.

Zowel voor de specialistische GGZ (SGGZ) als basis GGZ (BGGZ) stelt de regiebehandelaar (GZ-psycholoog) de diagnose naar aanleiding van het intakegesprek.

Bij het intakegesprek spreek je met één van onze GZ-psychologen. Dit is een gesprek van ongeveer 90 minuten. Daarnaast kan onze psychiater betrokken worden ter consultatie. Indien noodzakelijk en gewenst kan de psychiater tevens medicatie voorschrijven.

Privacy
Privacy is belangrijk zowel voor jou als voor ons. We hechten veel waarde aan de bescherming, vertrouwelijkheid en integriteit van jouw persoonsgegevens. We gebruiken jouw persoonsgegevens dan ook uitsluitend voor het verlenen van onze behandelingen en zorg. Hier vind je de privacyverklaring.

Quote.

Codependentie-Experts-Boek-Van-Leed-Naar-Liefde-Mockup

Autonomie

Bij Claudia’s Care Center word je uitgenodigd om te leren je te verbinden met een ander maar tegelijkertijd je autonomie te behouden en dat begint al bij de intake. Jij. Pas als de intake goed verlopen is en je een goed gevoel hebt bij onze werkwijze bespreken we samen welke aanpak het beste bij jou aansluit. Daarna stellen we pas het behandelplan op.

In de behandeling ondersteunen we je bij het maken van zelfstandige, volwassen autonome keuze zodat je steeds beter in staat bent om in het hier en nu gezonde beslissingen te nemen voor jouw leven.

Behandeling is gericht op inzicht, herstel en heling van de mogelijk onveilige hechting uit de jeugd. Hierbij worden bijvoorbeeld gebeurtenissen uit het verleden onderzocht, zoals verlies ervaringen, ervaringen m.b.t. afwijzing en de mate van emotionele beschikbaarheid in het gezin. Het doel is, jou te leren, je overlevingsmechanismen te onderscheiden van je onderliggende wonden en je ware zelf.  We helpen je begrijpen waarom je de overlevingsstrategieën ontwikkeld hebt. Wat de positieve intentie, oftewel de functie van de strategie is geweest. Zo wordt je steeds onafhankelijker en blijer om keuzes te maken waarvan je gelukkig wordt.

Klanttevredenheid

René van Drimmelen

Je boek is zo goed! Ik had nooit gedacht dat ik zo helder mijn eigen aandeel in de problemen zou kunnen zien en daar dan ook nog mee aan het werk zou gaan. Het is zo mooi om te merken dat je het zelf allemaal doorleefd hebt. Dat maakt de kracht van het boek nog sterker. Je weet heel goed waar je het over hebt. Dat ademt door het hele boek heen en maakt de inhoud ook zo geloofwaardig. Groetjes, René van Drimmelen

Het pad van loslaten

Na de ontmoeting met mijn tweelingziel werd ik enorm getriggerd in mijn verlatingsangst. Voor mij was het een twee jaar durende zoektocht vooraleer ik de juiste hulp aangeboden kreeg op mijn weg naar zelfliefde of wat ik ook vaak mijn pad van loslaten van oude patronen en mezelf heropvoeden noem. De inzichten en bewustwordingen volgden tijdens de coaching elkaar pijn-snel op waardoor ik in een razendsnel tempo in een transformatie terecht kwam waar ik vooral leerde loslaten van de persoon waar ik mij angstvallig aan vast klampte in de hoop dat hij het gat in mijn hart kon opvullen: de leegte, de eenzaamheid en het gebrek aan liefde door mijn emotioneel onbeschikbare ouders. Ik leerde terug voelen wat gezonde grenzen zijn en deze dan ook aan te geven. Mijn oude kindpijnen werden "geheald" zodat ik opnieuw een emotioneel beschikbaar persoon werd. Ik kwam in een staat van algemene tevredenheid terecht waarin ik mijn geluk niet langer liet afhangen van de buitenwereld, maar vooral het geluk vanuit mezelf opnieuw kon ervaren. Een gezond evenwicht herstelde zich in mezelf waardoor ik niet langer moest wegvluchten in één of andere verslaving zoals mijn werk. Mijn zelfliefde werd geactiveerd en ik maakte daar ook tijd en ruimte voor vrij. Een heropvoedingsplan waarin ik in 6 maanden tijd slaagde, gelukkig was er Corona en kon ik ook de tijd en de ruimte nemen om een gezonde balans in mijzelf te herstellen. Van alle therapieën en healings die de afgelopen jaren op mijn pad kwamen, was de coaching bij Claudia toch wel de meest krachtige en succesvolle therapie met blijvende resultaten! Hartelijk dank aan Claudia en haar team. Ook de Ibiza-reis is een sterke aanrader, innerlijk kind werk blijft voor mij de meest belangrijke en helende therapie samen met het ademwerk! Liefs, Luce

Meta

Ik wil je bedanken voor het afgelopen webinar. Heeft veel bijgedragen aan het proces waar ik inzit! Ik ben onder de indruk van hoe jij je presenteert en je kennis en ervaring integreert. Dank! - Meta

Monique

De tranformational breath workshop was een verademing! Lichamelijk kreeg ik er meer energie van, voel ik mij lichter en gezonder. Daarnaast heeft het mij geholpen om emoties die vastzaten in mijn lichaam los te laten. Goed ademen is een belangrijke en gezonde leidraad wat mij vertrouwen in mijn lijf en kunnen geeft.

Spiritueel partnerschap

Tijdens een moeizame relatie kreeg ik van een vriendin een artikel toegestuurd (over Claudia) wat ging over relatieverslaving en codependentie. Toen ik het las begreep ik dat dit over mij ging. Ik was geschokt… Claudia maakte op mij een prettige indruk. Door het delen van haar ervaringsdeskundigheid voelde ik mij meteen op mijn gemak en werd ik in deze sfeer van vertrouwen uitgenodigd eerlijk naar mezelf te kijken. De herkenning en erkenning van mijn patronen maakten dat ik me gezien voelde en niet alleen stond. De onderliggende redenen van mijn moeizame relaties werden steeds meer duidelijk en mijn relatie veranderde enorm. Doordat ik veranderde, veranderde mijn partner mee. Uiteindelijk is hij ook in therapie gegaan om aan zijn individuele thema’s te werken. Ongeveer een half jaar later zijn we samen in relatietherapie gegaan. Claudia zegt dat wij één van de uitzonderingen zijn. Desalniettemin zijn wij heel blij met deze nieuwe vorm van spiritueel partnerschap “. Liefs, Monique uit Den Haag

Dankbaar

Claudia's Care Center in Amsterdam heeft mijn ogen geopend met betrekking tot mijn patronen. Heb ook heb veel inzichten gekregen van haar boek 'Van leed naar liefde' Dankbaar voor haar hulp en het delen van alle tools die nodig zijn om patronen te doorbreken.

Als een ander mens vandaan gekomen

De ademretreat in Den Ilp gedaan in 2 delen. Voor mij een totaal onbekende wereld. Ik ben er als een ander mens vandaan gekomen. Een absolute aanrader. Rianne Ketting

In het NU opkomen voor mijn innerlijke kind

Toen ik mij aanmeldde was grenzen aangeven, nee zeggen en mijn eigen behoeften en wensen erkennen mijn grootste probleem. Mijn belangrijkste inzicht in mijn proces is in “HET NU” opkomen voor het innerlijke kind. Ik was al bekend met hechtingsstijlen, met codependency, overlevingsstrategieën en verslavingen maar pas bij Claudia heb ik geleerd om alle onderlinge verbanden te zien en vooral te voelen. Claudia heeft me laten zien en ervaren dat er ook heling mogelijk is. Ik ben nog niet zover maar het biedt hoop en verlichting. Net als eerdere stappen die ik heb gezet en gemaakt is dit een proces van erkennen, herkennen en uiteindelijk gewoon doen. Ik zou een ieder die met zichzelf worstelt op het gebied van liefde, intimiteit en verslavingsgedrag aanraden om zich te laten begeleiden door Claudia. Haar inzicht, professionaliteit en ervaringsdeskundigheid gaan hand in hand met betrokkenheid. Zij leeft ook haar eigen programma en is voor velen van ons een lichtend voorbeeld dat het zo ook kan. Dankjewel van Koen.

Hennie

Eindelijk een duidelijk en compleet boek, ik las het in één ruk uit en heb nog noot zoveel aantekeningen gemaakt. Herkenning, erkenning, veel aha's en ook confrontatie. Claudia, je noemt de dingen gewoon zoals ze zijn en neemt geen blad voor de mond. Dankzij dit boek heb ik eindelijk inzicht gekregen in mijn relaties en ben ik dit intussen verder aan het uitspitten bij een psychologe. Dankjewel! Groetjes, Hennie

‘ Ervaring event ‘

Wat een mooie dag. De innerlijk kind opdracht vond ik heel mooi. Ik voelde een hele warme band. Xxx Josefien