Basiscoachopleiding

Ben je ervaringsdeskundige op het gebied van codependentie en/of relatieverslaving? Zou je graag als coach of therapeut aan de slag willen, maar heb je geen coach – of therapeutische achtergrond? Dan is de basiscoachopleiding mogelijk iets voor jou. Opleiding voor Nederlandstalige ervaringsdeskundigen uit Nederland, België en de Nederlandse Antillen die toegelaten willen worden aan de 10-daage opleiding Van Leed naar Liefde maar geen vooropleiding hebben.

Wat is de basiscoachopleiding?

De Van Leed naar Liefde methode van Claudia Krumme is een effectieve methode om overlevingsstrategieën als relatieverslaving, codependentie, verlatingsangst en bindingsangst als professional te leren ontmantelen. Hierdoor kan de cliënt contact maken met onderliggende oude pijn en onderdrukte gevoelens. Het uitgangspunt is altijd het hier en nu. Waar heeft de cliënt nu last van en hoe zijn deze gedachten en gevoelens gerelateerd aan het verleden? Om toegang te krijgen tot deze therapeutische opleiding is het noodzakelijk dat je de basisvaardigheden uit het coach-/counselorvak beheerst, zodat je de cliënt op een oplossingsgerichte, integere manier kunt ondersteunen bij deze kwetsbare vraagstukken. Omdat er steeds meer mensen geïnteresseerd zijn om de boodschap van heling en herstel met de wereld te delen hebben wij deze 5-daagse basisopleiding ontwikkeld. Na deze basisopleiding kun je doorstromen naar onze 10-daagse therapeutisch opleiding van leed naar liefde.

coaching

De basisopleiding wordt vanuit het coach vak als het counselors vak gegeven:

Counselling
Counselling: je gaat met je cliënt op zoek naar de onderliggende patronen en onderzoekt waar het probleem in het verleden is ontstaan. Je kijkt vervolgens hoe de onderliggende oorzaken en patronen kunnen worden veranderd of opgelost.

Coaching
Coaching: je gaat met je cliënt op zoek naar de coach vraag en onderzoekt hoe je toekomstgericht interventies kunt inzetten bij bijvoorbeeld het vergroten van zelfvertrouwen en het exploreren, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden.

'De beste coaches zijn degene die je laten zien waar te kijken maar je niet vertellen wat ze zien.'

Hoe ziet de 5-daagse basiscoach opleiding als opstap voor de opleiding Van Leed naar Liefde methode eruit?

 • Kennismaking
 • Wat zijn de belangrijkste kwaliteiten van een goede coach?
 • Welke van die kwaliteiten heb jij van nature in huis?
 • Wat zijn jouw belangrijkste aandachtspunten, wat wil jij ontwikkelen tijdens deze 5 daagse?
 • JoHari venster
 • Feedback
 • Oefenen!
coaching

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die affiniteit heeft met de thematiek en graag als ervaringsdeskundig coach of counselor mensen zou willen ondersteunen zodat ze een liefdevolle relatie met zichzelf kunnen ontwikkelen en van daaruit ook met een ander.

De basisopleiding Van Leed naar Liefde is geen opleiding om je eigen verleden te verwerken, maar een opleiding om de basisvaardigheden van het vak te leren en vervolgens toegang te krijgen tot de therapeutische 10-daagse opleiding Van Leed naar Liefde.

Mocht je het idee hebben zelf nog de nodige stappen te moeten zetten in je verwerkingsproces, onderzoek dan eerst of één van de jaarprogramma’s  geschikt voor je is. Na dit jaar kun je dan met gemak doorstromen naar de basisopleiding en alles wat jezelf doorleefd hebt doorgeven aan anderen.

Wanneer en waar wordt de opleiding gegeven?

5 opleidingsdagen
De opleiding is opgedeeld in 5 opleidingsdagen. Na de laatste lesdag onderzoek je of je wilt aansluiten bij de 10-daagse therapeutische opleiding voor coaches en therapeuten.

Wanneer

 • 9 september
 • 23 september
 • 7 oktober
 • 21 oktober
 • 28 oktober

Waar
Alle opleidingsdagen vinden plaats op de locatie van codependentieexperts  in Den Ilp.

LET OP:
In het geval van te weinig aanmeldingen/deelnemers kan het voorkomen dat de datum verplaatst zal worden.

Den ilp

Wat zijn de kosten voor deze opleiding?

Prijs voor de volledige opleiding
€ 1250 inclusief BTW

Aanmelden
Betalen in 1 keer € 1250,- incl. BTW
Betalen in 3 keer € 430,- incl. BTW per maand
Betalen in 6 keer € 220,- incl. BTW per maand

Lestijden
Van 10:00 tot 17:00 uur.

Inclusief
Lunch, koffie, thee en syllabus

Boekenlijst
Ontvang je na inschrijving

Locatie
Codependentie experts
Den Ilp 99, Den Ilp

' Als je ertegen vecht, vecht het terug. Als je ervoor vlucht, komt het je achterna. En als je het laat zijn, kan het ook weer gaan'.

Meer informatie

Wil je meer informatie krijgen over deze opleiding. Past de opleiding bij je, wat houdt de opleiding in. Klik dan hier, vul het formulier in en wij zullen dan contact met je opnemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

INSCHRIJVEN

Je schrijft je in voor de 5-daagse basisopleiding Van Leed naar Liefde met als doel om zelf met cliënten te gaan werken.

Door wie wordt de opleiding gegeven?

De opleiding wordt gegeven door Marian Verschuren. Marian heeft Claudia in het verleden geleerd om met het innerlijk kind en andere persoonlijkheidsdelen te werken. Claudia heeft uiteindelijk haar eigen stijl ontwikkeld waar o.a. de 5 stappenmethode uit het boek van leed naar liefde uitgekomen is en uiteindelijk de van leed naar liefde methode geworden is.

ccc-meditatie-challenge-2-scaled
favicon

Mijn naam is Marian Verschuren

In mijn praktijk De Essentie, Praktijk voor Kernvragen, werk ik met individuele klanten die ja zeggen terwijl ze nee bedoelen. In werk, privé en liefdes relaties. Co-dependentie ligt hier meestal aan ten grondslag.

Zelf ben ik ervaringsdeskundig op het gebied van co-dependentie. Dit helpt mij aan te sluiten bij mijn klanten. Terwijl ik steeds goed blijf monitoren wat van mij is en wat van mijn klant is! Dat is belangrijk om mensen professioneel goed te kunnen begeleiden.

Als trainer, coach en therapeut, werk ik graag met individuele klanten als met groepen in trainingen die ik zelfstandig of in samenwerking met anderen geef.

Het opleiden van ervaringsdeskundige mensen die klanten willen leren begeleiden rondom de thematiek co-dependentie, verlatings- en bindingsangst, hechtings-thematiek, hoort daarbij.

Ik ben geboren en getogen in een klein dorp in Brabant, in een gezin met 3 kinderen waarvan ik de middelste ben. Een dominante vader en een volgzame moeder. Veel later in mijn leven leerde ik, een co-depente moeder… Al snel vond parentificatie plaats; ik nam de moederrol in. Het gedrag van mijn moeder heb ik goed gekopiëerd en zonder het in de gaten te hebben, ontwikkelde ik co-dependent patronen. Dit nam ik mee in mijn volwassen leven en in mijn huwelijk. Totdat ik er last van kreeg. Toen begon mijn zoektocht naar antwoorden op mijn vragen. Stap voor stap doorbrak ik mijn co-dependent patronen. Uiteraard kunnen die nog steeds getriggerd worden. Ik heb geleerd hoe ik daar nu mee om kan gaan. Liefdevol naar mezelf, met een glimlach en een knipoog. Soms zie ik triggers aankomen en kan ik er heel goed mee omgaan. soms stap ik in de valkuil en terwijl ik daar in zit, kom ik erachter dat ik in een oud patroon gestapt ben. Dan is er weer bewustzijn. Dan kan ik mezelf weer zien in de hele context en vanuit mijn volwassen autonome ik handelen en wandelen. Ik zie het leven als één grote ontwikkeling waarbij we mogen blijven oefenen. Oefening baart kunst…. Levenskunst met onderweg veel genieten ☺

Als je mij goed kent dan zou je weten dat ik:

 • Dol gelukkig ben met mijn 2 prachtige volwassen kinderen Emmy (25) en Tom (23).
 • Als meisjesdroom had: stewardess worden bij KLM en dat dat gelukt is. Van 1982 tot 2001 heb ik met véél plezier als stewardess en senior purser gevlogen.
 • Tussen mijn 14e en ongeveer 27e levensjaar standaard 3 verschillende maten kleding in mijn kast had hangen.
 • Al een jaar of 8 intensief Bikram Yoga beoefen.
 • Nergens naar toe ga zonder mijn wandelschoenen.
 • Véél inspiratie haal uit de natuur.

Relevante opleidingen:

 • NLP- Master practitioner 2006
 • NLP- trainer 2008
 • NLP Health Coach Europe 2016
 • Therapeut: gevolgde opleidingen en certificaten: integratieve psychotherapie, innerchild therapie, Ericsoniaanse hypnotheratie, EMDR.
 • Aangevuld met jaarlijkse bijscholingen om mezelf steeds verder te blijven ontwikkelen en professionaliseren.
Marian verschuren
favicon

Ervaringen opleiding van Leed naar Liefde

Sharon

Opleiding van leed naar liefde Vorig jaar september ben ik gestart met de opleiding van leed naar liefde, het was de eerste keer dat de opleiding gegeven werd vanuit Counseling Center Changes en dat was een hele bijzondere ervaring. Enerzijds voelde het als een soort bekroning op het lange pad dat ik heb afgelegd en nog steeds afleg in zelfontwikkeling.  Ik heb een lange weg achter de rug waarin ik door meerdere narcistische partners terug gespiegeld kreeg dat ik kampte met co-dependancy issues. Een pijnlijke en moeilijk ontdekking die ik toentertijd deed maar daar verantwoordelijkheid voor nemen heeft me immens veel gebracht. Het heeft me opgeheven uit de rol van slachtoffer zijn van deze dynamiek naar een tot wasdom gebloeide vrouw die in staat is gezonde relaties aan te gaan vanuit het hart in plaats vanuit pijn. In mij was er een diep verlangen om alles dat ik geleerd, geheeld en ontdekt had te gaan delen met mensen die met dezelfde thema’s worstelde en ze te begeleiden op hun weg van herstel. Maar hoe dit praktisch aan te vliegen? De opleiding van lief naar leed diende zich aan en daarmee ook een praktische weg om mijn wens en verlangen om met deze thematiek gericht te werk te gaan en anderen te begeleiden. Ik heb de opleiding als enorm verrijkend ervaren, Marian Verschuren heeft een hele mooie en heldere manier van informatie aanreiken en tevens geeft ze een mooie en krachtige bedding waarin de verschillende oefeningen mogen plaatsvinden om de verschillende technieken persoonlijk te ervaren en oefenen. Ondank ik al de nodige ervaring had heeft de opleiding me enorm verrijkt en ook veel meer zelfvertrouwen gegeven in mijn persoonlijke zijn maar ook op professioneel vlak in het begeleiden van mensen met een hulpvraag aangaande hun relationele dynamieken. Een mooie extra was doordat de deelnemers een verschillende achtergrond hadden de kennis, input en ervaring van de deelnemers heel mooi ingezet werd tijdens het werken aan casussen. Deze manier van ‘eigen maken’ van de technieken heb ik als uiterst waardevol en bekrachtigend ervaren. Binnen het therapeutische wereld laat het begrip, kennis en inzicht  aangaande co-dependancy en relatieverslaving helaas nog te wensen over, dit maakt deze opleiding een die naadloos aansluit bij de behoefte van veel mensen met een hulpvraag aangaande deze thematiek. Zoals benoemt dus een enorme verrijking en voor mij persoonlijk een bekroning op de weg die ik tot nu toe heb mogen afleggen.

Opleiding van leed naar liefde

Het is een heerlijke opleiding, Claudia! Ik ben erg blij dat ik er bij ben. Marian is een fantastische trainster. De locatie is gezellig, de sfeer is top en het eten heel lekker ?  Fijn ook dat jij er ook bij bent, Claudia, om af en toe een bruggetje te leggen. Warme groet, Els

Wat zijn de kosten voor deze opleiding?

Prijs voor de volledige opleiding
€ 1250 inclusief BTW

Aanmelden
Betalen in 1 keer € 1250,- incl. BTW
Betalen in 3 keer € 430,- incl. BTW per maand
Betalen in 6 keer € 220,- incl. BTW per maand

Lestijden
Van 10:00 tot 17:00 uur.

Inclusief
Lunch, koffie, thee en syllabus

Boekenlijst
Ontvang je na inschrijving

Locatie
Codependentie experts
Den Ilp 99, Den Ilp

Inschrijven

Mocht je op zoek zijn naar een persoonlijk traject om je relatie-liefdesverslaving patronen te doorbreken en onderliggende oude wonden te helen? Kijk dan hier voor een jaarprogramma en onderzoek wat bij jouw wensen en behoeften aansluit.

'Alle antwoorden zitten in jezelf. Wil jij de ander helpen de antwoorden naar boven te krijgen? Zit er een coach in jou? '.