Deel dit bericht:

11 juli 2019

Leestijd: 4 minuten

Codependentie Ervaringen Relatieverslaving


Ik heb mezelf een prachtig cadeau gegeven

Gefeliciteerd! Dit zei Claudia nadat ik telefonisch had aangegeven me op te geven voor een traject bij haar. Op dat moment voelde ik me erg ongelukkig en emotioneel uitgeput. Ik kon haar felicitatie amper in ontvangst nemen. Want het voelde voor mij niet als een feestje. Inmiddels weet ik dat het echt een kado is wat je aan jezelf kunt geven. Ik durf wel te zeggen dat ik heel dankbaar ben dat Claudia op mijn pad is gekomen. Haar felicitatie toen was dus echt op zijn plaats. 

Na jaren overleven stapte ik anderhalf jaar geleden uit een toxische relatie en probeerde de situatie te leren begrijpen en het te verwerken. Vervolgens kwam er een 
‘ nog’ narcistische(r) man op mijn pad. Al snel wist ik: ik kan dit niet meer, ik WIL dit niet meer. Dit MOET stoppen. 

Wat maakt nou toch dat dit soort mensen mijn pad kruisen? Een vriendin attendeerde me op het boek ‘ het monsterverbond’, wat tegenwoordig ‘foute mannen’ heet. Daarin las ik voor het eerst over relatieverslaving en codependentie. Termen die niet eerder voorbij waren gekomen, maar waar ik me wel in herkende. Toen ik er meer over wilde weten kwam ik via google bij Claudia terecht en schreef me in voor haar webinar. Na de webinar besloot ik direct actie te ondernemen. Ik wilde de patronen in mijn leven doorbreken en weer echt gelukkig worden. Er is maar 1 persoon op de wereld die daar iets aan kan doen en dat ben je zelf. 

In eerste instantie wilde ik het traject alleen doen, aan groepsbijeenkomsten moest ik niet denken. Dingen alleen doen was voor mij vertrouwd. Ik was echter wel vastbesloten mezelf aan te pakken en koos er bewust voor uit mijn comfortzone te stappen. Echt te doen wat normaal niet bij me zou passen. Claudia hielp hierbij, ik vond het echt spannend. Comfortabel worden met het oncomfortabele…. Wat bleek dit een verrijking!

Ik leerde d.m.v. het combinatietraject in de modules, individuele sessies en groepsdagen van alles over o.a. relatieverslaving, kenmerken van codependentie, hechting en trauma’s. Ik leerde mijn eigen strategieën kennen en waar de oorsprong lag. Ik kreeg te maken met innerlijk kind werk, meditatie, mindfullness en ademwerk. 

In februari heb ik mijn dochter en mijzelf de reis naar Tenerife kado gedaan omdat ik het ons gunde om samen te zijn in een positieve omgeving. Yoga, filosofie van yoga, familieopstellingen, innerlijk kindwerk en ook weer ademsessies brachten me nog meer inzicht. Mijn dochter heeft het ook enorm naar haar zin gehad. Het is niet altijd makkelijk om jezelf in de spiegel aan te kijken, maar het helpt echt om weer gelukkig te worden en in een fijne flow te komen.  

Om nog een laatste ‘restje’ goed te verwerken ben ik bij Claudia met EMDR gestart. In het volste vertrouwen. En nieuwsgierig wat het me oplevert. Claudia kent mijn verhaal, ik voel me op mijn gemak. 

Ik voel dat ik weer leef in plaats van overleef. Ik heb energie en sta weer positief en gelukkig in het leven. Ik zie de toekomst rooskleurig tegemoet. Het leven is mijn kant ‘opgevallen’, er komen mooie momenten, kansen en aanbiedingen op mijn pad die ik niet voor mogelijk had gehouden. Het is voor mij verbazingwekkend hoe dit zich ontvouwt. Ik ben een dankbaarder, zachter mens geworden. Mijn creativiteit stroomt weer. 

Ik ben enorm blij dat ik dit kado aan mezelf gegeven heb. 
Uitgeleerd en klaar ben je nooit.. maar voor nu .. Claudia: Bedankt!! 

En als jij besluit begeleiding door Claudia met beide handen aan te pakken: Gefeliciteerd! Je geeft jezelf een prachtig kado, namelijk de beste versie van jezelf!

Deel dit bericht:

11 juli 2019

Leestijd: 4 minuten

Codependentie Ervaringen Relatieverslaving


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je het gevoel dat wat je leest over jou gaat?

Dan is dat waarschijnlijk ook zo…
Meld je aan en ontvang regelmatig mijn artikelen en video’s in je mailbox. Houdt je wakker, scherp en is een duwtje in de goede richting.