Deel dit bericht:

11 mei 2020

Leestijd: 3 minuten

Relatieverslaving


Podcast 5 stappen methode van leed naar liefde

De 5 stappenmethode van leed naar liefde.

Er zijn verschillende methoden om te werken met en te zorgen voor je innerlijk kind. Een van die methoden is mijn vijfstappen methode, waarmee je in vijf stappen je destructieve relatiepatronen kunt doorbreken. Hierbij ontmantel je je overlevingsstrategie en kun je  vanuit je volwassen autonome zelf je innerlijk kind geven wat het nodig heeft. Je stelt jezelf vragen en maakt contact met je onderliggende gevoelens, en hierdoor als vanzelf met je innerlijk kind en zijn of haar pijn. In dit proces ontkoppel je de pijn van het hier en nu en verbind je deze aan de pijn die je in het verleden zou hebben gevoeld, wanneer deze niet onderdrukt zou zijn door je aangeleerde strategieën. Doordat je vanuit je volwassen autonome zelf contact maakt met je innerlijk kind kun je anders gaan kijken naar de situatie in het hier en nu. Zo krijg je de kans om op een andere manier, een liefdevollere manier, te reageren in plaats van terug te vallen in je oude gedrag, aanpassen, pleasen, conrolegedrag, verantwoordelijkheden overnemen of bijvoorbeeld overmatig zorgen voor een ander (codependent gedrag). Vaak zijn aan pijnlijke ervaringen in je jeugd belemmerende overtuigingen gekoppeld zoals;

‘ik kan het niet’ ‘ik ben niet oké’ of ‘ik doe er niet toe’

Door contact te maken met wat er is gebeurd in je kindertijd kun je je ervan bewust worden dat de oude overtuigingen en gevoelens die je met je meedraagt, ervoor zorgen dat je je als volwassene vanuit deze oude overtuigingen en gevoelens gedraagt. Vanuit je volwassen bewustzijn kun je deze patronen en gevoelens vervolgens herkennen, doorvoelen en loslaten, zodat je vanuit liefde voor jezelf in een relatie met een ander kunt zijn, zonder jezelf te verliezen. Het is niet de bedoeling dat je in het verleden blijft hangen, maar juist dat je met je volwassen lichaam je kindgevoelens alsnog doorvoelt, integreert en loslaat.

Beluister hier de podcas

Luister hier naar de 5 stappen methode Podcast

Voel je al langer dat je aan de slag wilt met het doorbreken van je ongezonde relatiepatronen maar weet je niet hoe? Bekijk dan de volgende mogelijkheden en zet een eerste stap.

De eerste stap die je kunt zetten:

Het boek van leed naar liefde

Gratis webinar relatieverslaving codependentie

 

Heb je het boek al gelezen, het webinar al gezien of de workshop al gevolgd dan ben je er mogelijk klaar voor om wat meer de diepte in te gaan?

Bekijk dan eens één van deze trajecten

12 maanden trajecten

Het is en blijft mijn missie om herstel en heling voor iedereen mogelijk te maken.Vraag een gratis sparringsessie aan om samen te onderzoeken wat voor jou het meest passend is? 

Deel dit bericht:

11 mei 2020

Leestijd: 3 minuten

Relatieverslaving


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je het gevoel dat wat je leest over jou gaat?

Dan is dat waarschijnlijk ook zo…
Meld je aan en ontvang regelmatig mijn artikelen en video’s in je mailbox. Houdt je wakker, scherp en is een duwtje in de goede richting.