Deel dit bericht:

18 mei 2020

Leestijd: 3 minuten

Relatieverslaving


De kracht van de innerlijke ouders

Naar aanleiding van de 5 stappenmethode die ik vorige week met je gedeeld heb geef ik je deze week een meditatie cadeau. Deze meditatie kan je ondersteunen bij het contact maken met de innerlijke vader en moeder in jou.

Een liefdevolle, innerlijke vader of moeder kun je inzetten wanneer je geconfronteerd wordt met gevoelens van afwijzing, eenzaamheid, boosheid of andere gevoelens waar je last van hebt. Deze gevoelens komen van je innerlijk kind. Voor een aantal lezers zal dit concept heel duidelijk zijn maar voor anderen klinkt het best zweverig. Ik zal proberen dit concept wat concreter te maken.

Iedereen heeft een innerlijk kind. Het innerlijk kind is het kleine meisje of het kleine jongetje in jou. Het is een samenballing van jou als kind op verschillende leeftijden met alle ervaringen die het op al die leeftijden heeft opgedaan, zowel fijne als nare ervaringen.

Het feit dat we geen kind meer zijn, wil niet zeggen dat we ons vanbinnen niet meer een kind kunnen voelen. Je merkt vaak aan de hevigheid van je reactie, soms door een kleine aanleiding dat het innerlijk kind in je naar boven is gekomen.

Op deze momenten kan het volwassen deel in jezelf op verschillende manieren voor je zorgen en je helpen jezelf te geven wat je nodig hebt. Soms is dit zachtheid, zorgzaamheid, compassie of kwetsbaarheid, eigenschappen van je innerlijke moeder. Andere keren is het daadkracht, oplossingsgerichtheid en gefocust zijn, eigenschappen van je innerlijke vader. Ook al heb je zelf misschien geen liefdevolle vader of moeder gehad, je innerlijke vader of moeder mag je zelf vormgeven. Wat is de zorg die je graag had willen krijgen als kind? Hoe zou jouw liefdevolle vader of moeder eruit moeten zien?

Voel, ontwikkel, ervaar en heb jezelf lief…..

Beluister hier de podcast, inclusief meditatie ontmoet je innerlijke ouders Podcast

Voel je al langer dat je aan de slag wilt met het doorbreken van je ongezonde relatiepatronen maar weet je niet hoe? Bekijk dan de volgende mogelijkheden en zet een eerste stap.

De eerste stap die je kunt zetten:

Het boek van leed naar liefde

Webinar relatieverslaving en  codependentie.

31 Maart familie opstellingendag, inclusief verbonden ademsessie (nog 3 plekken vrij voor de vraagsteller en nog 2 voor de representanten)

Heb je het boek al gelezen, het webinar al gezien of de workshop al gevolgd dan ben je er mogelijk klaar voor om wat meer de diepte in te gaan?

Bekijk dan eens één van deze trajecten

12 maanden trajecten

Het is en blijft mijn missie om herstel en heling voor iedereen mogelijk te maken.Vraag een gratis sparringsessie aan om samen te onderzoeken wat voor jou het meest passend is?

Deel dit bericht:

18 mei 2020

Leestijd: 3 minuten

Relatieverslaving


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je het gevoel dat wat je leest over jou gaat?

Dan is dat waarschijnlijk ook zo…
Meld je aan en ontvang regelmatig mijn artikelen en video’s in je mailbox. Houdt je wakker, scherp en is een duwtje in de goede richting.