Deel dit bericht:

5 oktober 2020

Leestijd: 4 minuten

Relatieverslaving


​3 fasen om los te komen uit traumabinding

Zoals beloofd deel ik deze week de 3 fasen om los te komen uit traumabinding met je.

Fase 1

1) ACCEPTATIE VAN DE REALITEIT/WERKELIJKHEID

Traumabinding lost op wanneer je de realiteit echt kunt inzien. Je stopt met de situatie te willen veranderen en accepteert dat je situatie is zoals die is. Externe acceptatie. Je stopt het onveranderbare the willen veranderen. In het engels zeggen ze: Stop fixing the unfixable. Oftewel heel simpel gezegd je accepteert dat een appel een appel is en geen peer.

Fase 2

2) JE GAAT DE CONFRONTATIE MET JE GROOTSTE ANGST AAN

Dat gevoel waar je het aller bangst voor bent en al een hele lang tijd met allerlei overlevingsstrategieën probeert te vermijden ga je nu daadwerkelijk aan.

De overtuigingen die jou al tijden naar beneden halen die doorzie je. Je weet dat ze niet waar zijn. Je ruimt je SCHAAMTE EN SCHULDGEVOELENS UIT DE WEG. Doordat je je gevoelens nu echt doorvoelt en vanuit een positieve manier bekijkt ontstaan er nieuwe ervaringen en een nieuwe vorm van zelfacceptatie. Wanneer schaamte uit de weg gaat komt er ruimte voor zelfacceptatie. Deze fase duurt het langst maar is het dubbel en dwars waard. Het is de fase van het comfortabel worden met het oncomfortabele waarin je al je angsten voor afwijzing aangaat. Waarin je jezelf laat zien en laat horen ondanks dat het spannend is. Grenzen stellen is jouw verantwoordelijkheid en die pak je. Je gaat geen relaties meer aan met mensen die niet goed voor je zijn. De allerbelangrijkste relatie die je op dagelijkse basis onderhoud is die met jezelf en je innerlijk kind. Wanneer deze relatie echt op nummer 1 staat zal het nooit meer kunnen gebeuren dat je in een relatie beland die destructief en ongezond voor je is.

Nu de relatie over is neem je volledige zelfverantwoordelijkheid voor de gevoelens die er bij jou van binnen plaatsvinden. Uiteindelijk zal de angst weggaan die je zo lang bij je gedragen hebt, de angst van abuse, van emotionele mishandeling. Angst is de lijm om in de mishandeling te blijven.

Quote:

Hug your demons until they bite you in the ass

Fase 3

3) INTERNE ACCEPTATIE

Dit is de fase waarin je volledig los bent van de schijnveiligheid waar je lange tijd in verkeerde. Je kent en herkent het verschil tussen liefde en angst. Je hebt een mega grote sensor ontwikkeld voor manipulatietechnieken en je bent waakzaam. Je hebt nog wel geloof in de liefde maar je doet het rustig aan. De relatie met jezelf is de allerbelangrijkste relatie en van daaruit heb je vertrouwen dat wanneer de tijd rijp is je een gezonde partner op je pad zult aantrekken. Je kiest er voor om te leven vanuit je ware zelf. Je leeft een authentiek leven en blijft jezelf uitspreken ondanks dat het spannend is. Uiteindelijk is de traumabinding doorbroken en kun je verder met je leven.

HET WAS NIET JOUW FOUT OM MISHANDELD OF RESPECTLOOS BEHANDELD TE WORDEN MAAR HET IS WEL JOUW VERANTWOORDING OM TE ZORGEN DAT HET NOOIT MEER GEBEURD.

Voel je al langer dat je aan de slag wilt met het doorbreken van ongezonde relatiepatronen maar weet je niet hoe? Bekijk dan de volgende mogelijkheden en zet een eerste stap.

De eerste stap die je kunt zetten:

lees het boek van leed naar liefde

Aankomende week geef ik 3 keer het gratis webinar relatieverslaving codependentie (gewoon vanuit huis te volgen)

Ga je liever fysiek aan de slag d.m.v. bewust verbonden ademwerk? Schrijf je dan in voor 1 van de wekelijkse ademsessies. Eerst meer lezen over deze methode? Dat kan hier.

Ben je zelf coach of therapeut en heb je al een heel herstel traject afgelegden maar wil je je ervaringsdeskundigheid inzetten? Bekijk dan of de opleiding van leed naar liefde therapeut iets voor je is.

Deel dit bericht:

5 oktober 2020

Leestijd: 4 minuten

Relatieverslaving


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je het gevoel dat wat je leest over jou gaat?

Dan is dat waarschijnlijk ook zo…
Meld je aan en ontvang regelmatig mijn artikelen en video’s in je mailbox. Houdt je wakker, scherp en is een duwtje in de goede richting.