van leed naar liefde retreat
Deel dit bericht:

17 juli 2023

Leestijd: 2 minuten

Codependentie Relatieverslaving


Loslaten van boosheid, verdriet, schaamte of schuldgevoelens

Naar aanleiding van een Masterclass uit mijn jaartraining kreeg ik van een deelnemer de volgende input toegestuurd. In overeenstemming met heb heb ik voor jou hier een podcast over opgenomen.

Waar ben ik boos of verdrietig over? Kies een situatie en onderzoek welke primaire gedachte ervoor zorgt dat je zo boos of verdrietig bent.

Ik word afgelopen maanden vaak geraakt in de overtuiging “ik ben niet goed genoeg”. Zodra er een situatie zich voordoet waarin die overtuiging geraakt wordt omdat ik bijvoorbeeld een fout heb gemaakt, dan word ik al snel getriggerd en vaak boos. Ook word ik veel getriggered in schuldgevoel. Als een situatie zich voordoet waarin een ander pijnlijke gevoelens heeft, dan voel ik me snel schuldig of ga me dat voelen zodra bijvoorbeeld “jij” daarna in een zin wordt gebruikt. Daar word ik ook snel boos om. Ze zijn aan elkaar gerelateerd en lopen ook af en toe in elkaar over. Ik weet wel dat ik niet verantwoordelijk ben voor andermans gevoel, maar ik neem die verantwoordelijkheid wel in dat moment.

Welke gedachten over een ander of over een situatie keren steeds weer terug en doen pijn?

Ik ben anderen tot last”. Bijvoorbeeld in mijn huidige relatie wanneer mijn vriendin weer getriggered is door iets wat ik gedaan of gezegd heb, dan voel ik me schuldig en komt bij mij het stuk naar boven dat ik anderen tot last ben.

Waar ben ik gefrustreerd over en doet me meer pijn dan ik zou willen?

Dat mijn vriendin en ik zo vaak ruzie/gedoe hebben. Het kost enorm veel energie. En daardoor merk ik ook dat ik slechter slaap en er last van heb op werk.

Wil je meer weten? Luister dan naar onderstaande podcast.​

Beluister hier de podcast

De podcast voor liefdevolle relaties met Claudia Krumme

Deel dit bericht:

17 juli 2023

Leestijd: 2 minuten

Codependentie Relatieverslaving


Heb je het gevoel dat wat je leest over jou gaat?

Dan is dat waarschijnlijk ook zo…
Meld je aan en ontvang regelmatig mijn artikelen en video’s in je mailbox. Houdt je wakker, scherp en is een duwtje in de goede richting.