binding
Deel dit bericht:

15 januari 2024

Leestijd: 2 minuten

Codependentie Relatieverslaving


Hoe kan ik voor eens en altijd mijn relatie blauwdruk doorbreken?

Bovenstaande vraag is denk ik de vraag die mij het allermeest gesteld wordt! Je relatieblauwdruk is jouw relatie imprint die je vanuit jouw manier van hechting als kind al heel vroeg in de jeugd meegekregen hebt.

Veilig gehechte mensen trekken veilig gehechte partners aan waardoor ze veiligheid, plezier en liefde ervaren in relaties en onveilig gehechte mensen trekken onveilig gehechte partners aan waardoor ze vak meer leed dan liefde ervaren.

Vragen die daaruit voortvloeien zijn:

  • Zijn er nog andere redenen waarom ik me ongelukkig voel in de liefde?
  • Waarom trek juist IK altijd die foute man foute vrouw aan? Of eerbiediger gezegd, waarom trek ik altijd die emotioneel onbeschikbare partner aan?
  • Wat is de link tussen mijn imprint/blauwdruk met relatie-liefdes verslaving, verlating-bindingsangst en codependentie?

Maar belangrijker nog hoe zorg ik ervoor dat ik deze patronen voor eens en altijd doorbreek en zorg ik dat het me niet nog eens overkomt, andere partners ga aantrekken en ik nu eindelijk eens ga genieten van de liefde?????????????????????

Twijfel je nog of je last hebt van relatie-liefdesverlaafde patronen? Lees dan de onderstaande betekenissen goed door en voel of hetgeen je leest resoneert bij jou. Herken je jezelf in een van de patronen? Zou je er iets aan willen veranderen? Lees dan snel verder…en zorg dat je aankomende week een van de kosteloze webinars bijwoont.

Liefdesverslaafd zijn betekent dat je er alles aan doet om in romantiek verwikkeld te zijn uit angst om alleen te zijn of alleen over te blijven. Je bent als het ware verliefd op de high van de liefde. Maar helaas na ieder high volgt zoals bij iedere verslaving ook weer een low, ofwel een zogenaamde kater…

Relatieverslaafd zijn betekent dat je mannen of vrouwen aantrekt die zich emotioneel niet kunnen verbinden. Zij zijn emotioneel onbeschikbaar vanwege hun emotionele beschadiging uit de jeugd en zijn niet in staat om ware intimiteit aan te gaan..

Codependentie staat voor over/medeafhankelijkeid. Het is een trauma reactie op een onveilige hechting in de jeugd. Het manifesteert zich door middel van automatisch piloot gedrag waarin je de wensen en behoeften van de ander belangrijker maakt dan die van jezelf. Pleasen, aanpassen en verantwoordelijkheden overnemen zijn symptomen die hierbij horen.

Deze 3 bovengenoemde overlevingsstrategieën hebben overeenkomsten met elkaar maar staan tevens op zichzelf en verschillen van elkaar. Ontdek samen met mij tijdens de Masterclass hoe het in elkaar zit!

Deel dit bericht:

15 januari 2024

Leestijd: 2 minuten

Codependentie Relatieverslaving


Heb je het gevoel dat wat je leest over jou gaat?

Dan is dat waarschijnlijk ook zo…
Meld je aan en ontvang regelmatig mijn artikelen en video’s in je mailbox. Houdt je wakker, scherp en is een duwtje in de goede richting.