Claudia Krumme

DIRECTEUR + COUNSELLER
LOCATIE DEN ILP
LIVE EN ONLINE

Claudia

Directeur + Counseller

Relaties doen geen pijn maar brengen de pijn in je naar boven die al in je zit.

Mijn naam is Claudia Krumme, 51 jaar en geboren en getogen in Amsterdam. Ik ben vanaf jonge leeftijd al geïnteresseerd in de drijfveren van een mens. Naast dat ik mij op latere leeftijd als professional heb ontwikkeld op verschillende vakgebieden, heb ik op jonge leeftijd veel levenservaring opgedaan.

Al van jongs af aan ben ik geconfronteerd met dwangmatigheden en obsessies. Op 13-jarige leeftijd legde ik tijdens mijn balletopleiding de basis van een eetstoornis die op latere leeftijd tot uiting kwam (eetbuienstoornis). Ik experimenteerde met drugs, alcohol, seks en destructieve liefde. Ik leefde en werkte in een omgeving waar deze levensstijl de norm was.

Tijdens mijn ontwikkeling als jongvolwassen vrouw heb ik meerdere relaties gehad met emotioneel onbeschikbare mannen, meestal gecombineerd met een verslaving of een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Deze relaties en de levensstijl die ik leefde hebben ervoor gezorgd dat ik op meerdere gebieden mijn emotionele bodem raakte, maar gelukkig greep ik deze situaties aan voor innerlijke groei en persoonlijke ontwikkeling. Nadat ik voor een lange tijd geen alcohol of drugs had gebruikt, keerde de obsessie met voedsel terug. Dit was voor mij het bewijs dat verslaving weinig te maken heeft met het middel zelf maar met iets binnen de persoon zelf, leegte, pijn en eenzaamheid. Ik kwam hierdoor steeds dichter bij mijn ware zelf en creëerde een nuchter leven wat de basis vormde van mijn emotionele, mentale en spirituele ontwikkeling.

Vervolgens ben ik mij gaan verdiepen in de theorie achter het proces van mijn herstel. Ik heb in het binnen- en buitenland verschillende opleidingen op het gebied van verslavingscounselling, coaching, innerlijk kindwerk, NLP, hypnose, EMDR en ademwerk gevolgd. Naast het theoretische pad heb ik de laatste 20 jaar op heel veel verschillende manieren actief gewerkt aan heling en herstel.

Na een aantal jaren gewerkt te hebben met mishandelde vrouwen, daklozen en mensen met psychische of psychiatrische problemen ben ik gaan werken in de particuliere verslavingszorg gericht op alcohol en drugsverslaving. Hier kwam ik erachter dat bijna alle cliënten met een alcohol- of drugsverslaving ook last hebben van eetstoornissen, relatieverslaving, seksverslaving en onderliggende codependentie problematiek. Dit was voor mij de aanleiding dat ik me ben gaan specialiseren in relatieverslaving en codependentie.

Vanuit hier heb ik Counselling Center Changes opgericht en ben ik mijn missie gaan leven: zoveel mogelijk mannen en vrouwen ondersteunen bij het doorbreken van verslavende relaties en afhankelijkheidpatronen.

Na meer dan 15 jaar met deze doelgroep te hebben gewerkt, ontstond de droom om volledig vergoedde zorg aan te bieden voor deze doelgroep.

Vanuit het samenvoegen van alternatieve geneeswijze en reguliere zorg is nu Claudia’s Care Center ontstaan. Het maakt onderdeel uit van de specialistische GGZ, wat betekent dat het gelukt is om de zorg vergoed te krijgen. Mijn droom is dus uitgekomen. Ik heet je van harte welkom en ondersteun je graag op weg naar vrijheid van ongezonde relaties en het begin van een onafhankelijk blij en vrij leven in liefde met jezelf en met anderen.