Evelyne Peeters

BASIS PSYCHOLOOG
ONLINE

Evelyne

Behandelaren

Ik ben altijd gefascineerd geweest door hoe mensen onderling willen verbinden, en elkaar en zichzelf hierbij ook (ongewild) pijn kunnen doen. Zelf opgegroeid in een disfunctioneel gezin, heb ik hiervoor jaren naar een antwoord gezocht.

Naast mijn opleiding klinische psychologie (afgestudeerd in 2004), heb ik een twee-jarige postacademische vorming klinische psychodiagnostiek gevolgd, alsook een twee-jarige opleiding contextueel hulpverlener. Deze allemaal in België. In Spanje heb ik de vijf-jarige opleiding relatie-en gezinstherapie (systeemtherapie) gevolgd (2016-2021).

Ik vind het altijd boeiend om een intergenerationeel relationeel verhaal te construeren met de cliënt en beter zicht te krijgen op destructieve patronen. Om van daaruit te komen tot herstel. Hierbij gebruik makend van familie-opstellingen (ook online, met poppetjes). Vaak ook door het systeem hier zelf bij te betrekken. De laatste jaren heb ik ook meer interesse in specifiek alles wat met trauma te maken heeft. Het thema zelfcompassie is heel centraal aanwezig in mijn sessies.

Eind 2013 ben ik met mijn gezin naar Spanje gekomen, zoon Mateo werd geboren begin 2014 . Mijn passies zijn mijn eigen relationele netwerk (zowel mens als dier), kunsttherapie, lezen en bewegen in de natuur.