Leslie Stoel

ONDERSTEUNENDE MEDEBEHANDELAAR
MAATSCHAPPELIJK WERKER
ONLINE

Leslie

Behandelaren

Inzicht geeft Uitzicht!

Dat kan ik wel zeggen na een lange weg met vele omzwervingen. Inmiddels ben ik woonachtig in mijn oude vertrouwde stad Rotterdam. Als gescheiden moeder en een dochter van 29 jaar die inmiddels aan haar eigen zoektocht is begonnen, was het de afgelopen jaren nu echt tijd voor mij.

Mijn eeuwige nieuwsgierigheid naar het gedrag van de mens en hoe we dit kunnen beïnvloeden, fysiek, cognitief, emotioneel en spiritueel, heeft er voor gezorgd dat ik via verschillende wegen mijzelf opnieuw heb mogen ontdekken. Een mooie reis die ik nu mag inzetten in de praktijk, en waar ik zelf ook nog steeds lerende ben. Je raakt immers nooit uitgeleerd. Inzicht in je eigen leerprocessen geven een enorme schat aan ervaringsdeskundigheid. Mijn motto: ‘Maak van je trauma je kracht’.

In mijn 19 jarige loopbaan en expertise in de zorgsector waar ik hoofdzakelijk als coach en trainer werkzaam was voor jongeren, ouderen, psychiatrie en mensen met een ontwikkelingsachterstand heb ik mijn verdiepingsslag kunnen maken in een breed scala aan vaardigheden. Mijn opleidingen in de activiteitenbegeleiding, basispsychiatrie en als Social Worker (HBO) waren mijn basis, met daarbij de nodige bijscholingen en trainingen op het gebied van training en coaching.

Mijn rol in deze sector was voornamelijk gericht op eigen kracht versterken en ontdekken. Uitgaan van mogelijkheden. Een mooie basis om zelfvertrouwen te ontwikkelen, die ook bij mijzelf ver te zoeken was. Deze carrière die ik maakte als drop out jongere was een mega omslag in mijn leven. Het gaf me de kracht en het zelfvertrouwen om vanuit die basis verder te gaan zoeken. Op de top van mijn kunnen wist ik een burn out te voorkomen en wist ik dat het tijd was om een nieuwe omslag te gaan maken.

Ik voelde dat er meer uit mezelf te halen was en zette deze zoektocht voort als zelfstandig ondernemer. Ik startte als ademcoach, Yogadocent en lifecoach. In deze periode ging ik gelijktijdig de diepte in, met betrekking op trauma verwerking en mijn eigen onveilige hechting. Mijn start in het leven is niet soepel verlopen. Vanuit een diep hechtingstrauma en de daarop volgende trauma’s ook fysiek, leefde ik in een constante vecht/vlucht modus. Met de daarbij behorende angsten en paniekstoornissen. Later bleek post traumatische stress.

Doodvermoeiend! Met de daarop slopende relaties leek het drama niet te stoppen. Ik had alles overleefd en had het nu toch goed voor elkaar? Dat was een mooi oud mechanisme wat mij niet langer diende, op kracht doorgaan was geen optie meer. Ik mocht nu het echte werk aangaan, de diepte in. Ik wilde dit thema aangaan, niet wetende waar het toe zou leiden, een sprong in het diepe, een sprong in mezelf. Mede ook omdat ik dit niet door wilde geven aan mijn dochter, ik wilde dat ze mij ging zien als inspirator en niet als ploeterende moeder. Ik wilde een vrouw zijn die leiderschap over zichzelf en haar leven heeft, vanuit kwetsbaarheid en niet alleen vanuit kracht.

Hier startte mijn zoektocht naar, ‘wie ben ik nou echt’?

Welke wonden uit het verleden maken dat ik toch nog steeds dezelfde patronen blijf herhalen?

Wat kan ik doen aan zelfhulp om mijn wonden te helen, zodat ik als coach/therapeut mijn werk nog verder kan verdiepen.

In de universiteit van het leven en de daarop volgende opleidingen heb ik toen geleerd om van mijn trauma mijn kracht te maken.

Ik heb me gespecialiseerd in trauma verwerking via ademwerk, lichaamswerk, meditatie, yogatherapie, gesprekstherapie, systemisch werken en EFT. Daarnaast heb ik een enorme schat aan relatie ervaringen op het gebied van, narcisme, codependancy, psychopathie, bindingsangst, verlatingsangst, verslavingen, zelfliefde, innerlijk kind werk, post traumatische stress, paniekstoornissen en wat er allemaal niet komt kijken aan leerervaringen vanuit die diepere laag van trauma’s. Ik blijf het lerende leven fascinerend vinden en ben blij om deel uit te mogen maken van dit team van deskundigen.

Mijn kracht ligt in een sterk ontwikkeld invoelingsvermogen, het uitstralen van vertrouwen, verbinden en vooral samen met jou te onderzoeken vanuit humor en luchtigheid.