Reshma Thakoer

GGZ AGOOG
LOCATIE DEN ILP
LIVE

Reshma

Behandelaren

Als je mij zou kennen, dan zou je weten dat ik mij meer dan de helft van mijn leven heb aangepast, aan alles en iedereen om mij heen. Ik stond niet in verbinding met mezelf. Ik kon niet anders, ik was aan het overleven…

Ik ben van Hindoestaanse afkomst en ben in Nederland geboren. Mijn ouders, broer en zussen zijn in Suriname geboren. Zij zijn een stuk ouder dan ik. Ik ben een nakomertje, zoals ze zeggen. Ik ben opgegroeid tussen twee culturen. Thuis heel streng, daar waar niks mocht en in het pittoreske dorpje, Ouderkerk aan de Amstel, daar, waar iedereen deed wat hij of zij wilde. Ik wilde ook doen wat ik wilde en dat heeft gezorgd voor uitsluiting door de familie. Dat was zeer pijnlijk. Maar ergens denk ik dat het ook mijn redding was.

Mijn familie was helaas een hele onveilig plek om op te groeien. Er was geen sprake van liefde, steun of opvoeding, er was sprake van onderdrukking, psychische en lichamelijke misbruik. Iedereen was eigenlijk aan het overleven. De hoofdingrediënten voor o.a. hechtingsstoornis en bindingsangst, kreeg ik met geboorte al mee. Ik heb hier veel last van ervaren in mijn leven en in mijn relaties.

Op mijn 27e heb ik beloofd om aan mezelf te gaan werken. Gaandeweg heb ik besloten nooit meer mee te stoppen met mezelf te ontwikkelen. Het is magisch!

Ik heb 16 jaar in verschillende gevangenissen en op verschillende afdelingen gewerkt, o.a. de Bijlmerbajes, tbs-klinieken. Daarna op de, voornamelijk crisis afdelingen van de psychiatrie, verschillende ggz instellingen en ambulant werk. Dit met verschillende doelgroepen als, pubers, ouderen, volwassenen, jongeren met autisme, gezinnen etc. Ik heb daar veel kennis opgedaan door de vele psychiatrische ziektebeelden in allerlei vormen te hebben gezien. Wat een verrijking voor mij als therapeut. Ik heb na mijn sph, de opleiding van familieopstellingen gedaan en ben nu bezig met mijn tweede jaar Sjamanisme. Werelden gaan voor mij open. Ik heb door mijn ervaringen, een unieke manieren van kijken naar een probleem, waar ik jou als therapeut heel graag mee wil helpen.