Deel dit bericht:

23 maart 2016

Leestijd: 2 minuten

CCC in de pers


CCC in “Ik ben in balans”

Verslaafd? Je kunt nu terecht bij CCC Counselling Center Changes. Deze praktijk voor verslavingscounselling is nieuw geopend. Zij onder-scheiden zich van de rest van de markt door zich specifiek te richten op de vrouw. Alcoholverslaving drugsverslaving medicijnverslaving maar ook de gedragsmatige verslavingen als seksverslaving, relatieverslaving, coverslaving (familieleden kinderen partners) en codependentie (mede/over-afhankelijkheid).

Vrouwen kunnen vrouwen het beste vrouwen helpen vanwege de identificatie op vele vlakken. Zij delen allemaal de basale ervaring van wat het is een vrouw te zijn in deze maatschappij en dit creëert een onderling begrip. Zij kunnen zo ook de onvermijdelijke man/vrouw spelletjes vermijden waartoe men misschien verleid zou worden bij een mannelijke therapeut of waartoe hij zich misschien verleid zou kunnen voelen.

Wat Doen ze? Individuele Counselling: Éen op één gesprekken Groeps counselling: vrouwen die elkaar aanspreken en confronteren op hun gedrag onder begeleiding van 2 faciliterende counsellors. Familie Counselling (Voor iedereen (man vrouw kind) die lijdt onder de dynamiek van verslaving en interactie met de verslaafde) Workshops: diverse thema’s gerelateerd aan verslaving (interactief)Familie interventie:doel is om het familielid te overtuigen van de noodzaak van hulp.

Kliniekopname: Indien Counselling niet genoeg lijkt is er de mogelijkheid tot opname in binnen en buitenland.(ook voor mannen en jongeren) Nazorg: aandacht voor terugvalpreventie en verandering.

Doelen waaraan wij werken met de cliënt zijn: *Onthouding van verslaving *Ontwikkelen van emotioneel bewustzijn *Contact maken met je innerlijke stem en te leren ernaar te luisteren; *Verantwoordelijkheid nemen voor eigen gevoelens *Oude wonden helen *Patronen doorbreken *Identificeren van valkuilen en triggers (aanleidingen voor terugval) *Het verhogen van de eigenwaarde door te leren van jezelf te houden *Grenzen stellen. Wat zijn grenzen, waar zijn ze voor nodig en wanneer stel ik ze *Verwerken van rouwproces, afscheid nemen van de substantie of gedrag * Omzetten van negatieve automatische gedach-ten naar positieve automatische gedachten

Extra doelen bij relatieverslaving *Hulp bij het voortzetten van de relatie indien wenselijk *Hulp bij het afscheid nemen van een relatie indien wenselijk.

Inmiddels kun je als man ook terecht bij counselling center changes.

Deel dit bericht:

23 maart 2016

Leestijd: 2 minuten

CCC in de pers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je het gevoel dat wat je leest over jou gaat?

Dan is dat waarschijnlijk ook zo…
Meld je aan en ontvang regelmatig mijn artikelen en video’s in je mailbox. Houdt je wakker, scherp en is een duwtje in de goede richting.