Deel dit bericht:

24 november 2016

Leestijd: 3 minuten

Mindfulness


Mindfulness! Aandacht voor bewustzijn en herstel

2017 goed beginnen of blijft het weer bij goede voornemens?

We hebben allemaal diep ingesleten gewoontes en denkpatronen, sommige staan onze gezondheid en geluk in de weg. In december nemen we ons voor om daar iets aan te doen, maar veranderen is erg moeilijk. Dus eind januari merk je – als je eerlijk bent – dat het ook dit jaar niet is gelukt, terwijl je het toch echt hebt geprobeerd!

Wat is Mindfulness-based Relapse Prevention?

Mindfulness-based Relapse Prevention (MBRP) is een 8-weekse training die je leert bewust aandacht te schenken aan de patronen in je denken en doen die reactiviteit en ongewenst gedrag in stand houden. Je krijgt zo zicht op ‘automatische’ denkpatronen en reacties. En je leert op een andere manier om te gaan met de triggers en reactiviteit die je leven nog kunnen beheersen en blijvend herstel in de weg staan.

MBRP

MBRP leert je om bewust te pauzeren, stil te staan bij je ervaringen en je bewust te worden van de keuzes die je elk moment hebt. Je leert hoe je mindfulness (‘aandachttraining’) kunt inzetten in risico-situaties en tijdens cravings (‘trek’ of ‘zucht’). En hoe je kunt reageren op een manier die bijdraagt aan herstel of verandering, in plaats van op een manier die afbreuk doet aan je gezondheid en geluk. MBRP helpt je om je in herstel te bevrijden van oude, diep ingesleten patronen en destructieve gewoontes.

Voor wie is MBRP geschikt? 

Deze training werd ontwikkeld als nazorgprogramma voor mensen die behandeld zijn in de verslavingszorg. MBRP helpt deelnemers ongewenste of disfunctionele gedragspatronen te doorbreken, deze gedragsverandering te laten beklijven en een levensstijl te ontwikkelen die welzijn en herstel bevordert. De training is zeer geschikt voor mensen die worstelen met het doorbreken van problematisch gedrag zoals relatieverslaving, dwangmatig helpen, co-depencency, emotie eten’ een kort lontje of ander dwangmatig gedrag’. En natuurlijk voor iedereen die herstellende is van problemen met middelen en soortgelijke problemen met shoppen, internet, gamen, roken, eten of werken.

Hoe ziet een MBRP-programma er uit?

MBRP is een wetenschappelijk onderbouwde, intensieve training die bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 2 à 2 1⁄2 uur. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij acht weken lang, zes dagen per week zelf drie kwartier aan de slag gaan met de oefeningen uit het programma!

Data & kosten MBRP

Het programma begint dinsdagavond 17 januari 2017 en eindigt op 7 maart 2017. We beginnen om 19.30u (inloop vanaf 19.15u). Locatie: Burgemeester van Tienenweg 20, 1111, Diemen. De kosten voor deze training bedragen € 595,00 inclusief btw. Als dit bedrag een probleem voor je is, kunnen we een betalingsregeling overeenkomen.

Wil je voordat je je inschrijft eerst meer weten over MBRP en hoe mindfulness je helpt ervoor te zorgen dat het dit jaar niet bij goede voornemens blijft? Tijdens onze gratis introductiesessies op 11,12 en 15 december vertellen we je graag meer over MBRP en de training die op 17 januari in Diemen start.

Schrijf je je hier in voor deze gratis onlinetraining zodat je kan onderzoeken of deze training mogelijk iets voor je is.

Deze MBRP-training wordt georganiseerd door Claudia Krumme van Counselling Center Changes en verzorgd door Anders Nielsen, mindfulness trainer en verslavings-counsellor.

Meer weten, of opgeven voor een vrijblijvend oriënterend gesprek?
Bel of mail Anders Nielsen: 06 13864969, info@andersdenkend.eu

of  Claudia Krumme: 0683202115 info@counsellingcenterchanges.nl

www.andersdenkend.eu    www.counsellingcenterchanges.nl

 

Liefs, Claudia en team CCC

Deel dit bericht:

24 november 2016

Leestijd: 3 minuten

Mindfulness


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je het gevoel dat wat je leest over jou gaat?

Dan is dat waarschijnlijk ook zo…
Meld je aan en ontvang regelmatig mijn artikelen en video’s in je mailbox. Houdt je wakker, scherp en is een duwtje in de goede richting.