Deel dit bericht:

11 juli 2022

Leestijd: 4 minuten

Mindfulness


Je ademhaling een van de zelfhelende wonderen van je lijf

Vandaag wil ik graag een stukje van mijn ademreis met je delen. Want de afgelopen 12 jaar ben ik bezig geweest met het optimaliseren van mijn ademhaling. Iedere keer brengt het me weer meer liefde en zachtheid voor mezelf maar ook voor de mensen om me heen.

Ik heb door de jaren heen ontdekt dat wij als mens nogal wat emotionele deuken opdoen, die je meestal niet meteen verwerkt, waardoor ze opgeslagen blijven in je lichaam. Deuken als de invloed van onze kritische ouders, afwezige of controlerende ouders, ouders die niet in staat waren om voldoende liefde, aandacht en erkenning te geven, ouders aan de drank of de drugs, het verlies van een ouder, broer, zus of je beste vriend, een pestverleden, destructieve verslavende relaties. Om maar een paar deuken te noemen.

Al deze ervaringen liggen opgeslagen in je ademsysteem, waardoor je ademhaling op een aantal punten geblokkeerd is geraakt. Je kunt dan bijvoorbeeld oppervlakkig, hoog of gespannen gaan ademen, of allerlei klachten krijgen zoals benauwdheid, angsten, depressies, verstrikt raken in ongezonde relaties, codependentie ontwikkelen of andere verslavingen psychische of lichamelijke klachten.

Ik vind het moeilijk om het makkelijk en goed te verwoorden maar het bevrijden van mijn gespannen, ingehouden ademhaling heeft mij letterlijk én figuurlijk meer lucht en ontspanning gegeven. Maar bovenal een gelukkiger, tevredener leven.

En niet alleen voor mij gaat dit op maar de afgelopen jaren heb ik honderden vrouwen en mannen mogen begeleiden bij het openen van hun gesloten ademhaling, het verwerken van onderdrukte gevoelens en gebeurtenissen en het ontwikkelen van een liefdevolle relatie met zichzelf.

Dat gun ik jou ook ❤️

Het openen van je adem bevrijdt je niet alleen fysiek maar ook emotioneel en spiritueel. Het resultaat van een open ademhaling is namelijk dat je je onderbewustzijn opschoont en in verbinding komt met je ware zelf, degene die je was voordat je bovengenoemde deuken opdeed.

Hoe geniaal is het dat zoiets basaals als onze adem ons kan helpen op het pad van heling herstel en zelfliefde, geweldig toch, gewoon met je adem!

In de van leed naar liefde retreat gaan we hiermee aan het werk en bevrijd je jezelf van emoties die vastzitten in je lichaam. Dit kan een heftig emotioneel proces zijn, waarbij veiligheid en vertrouwen voorwaarden zijn om je er aan over te kunnen geven.

Eerlijk is eerlijk, wanneer ik zelf deelneem aan een retreat voel ik altijd weerstand om te gaan. Want het vraagt van je om kwetsbaar en eerlijk te zijn over jezelf of met name over die dingen waar je liever niet over praat. Maar die je mogelijk wél al jaren in de weg staan.

Maar gelukkig speelt dit alles zich af in een sfeer van liefde, zachtheid, veiligheid, vertrouwen en oordeelloosheid. ALLES mag er zijn.

Hoewel dat heerlijk klinkt, kan ik en velen met mij ook daar een oordeel over hebben: zweverig, soft en geitewollensokken gedoe. En dan moet ik eerst een drempel over om me eraan over te geven.

Maar ik ga elke keer weer. Want de liefde, het plezier, de zachtheid, de verbondenheid, de vreugde en het verdriet zijn 10.000 keer mooier en intenser dan de weerstand die ik vooraf heb. En ik heb al zóveel lagen afgepeld en zoveel meer liefde, zachtheid, kracht en vertrouwen in mezelf herontdekt waardoor ik weet dat het meer dan de moeite waard is om mn weerstand te overwinnen. En niet te vergeten waanzinnig veel plezier. Je gaat er letterlijk van dansen ‘like no one is watching’.

Wil jij dit ook ervaren? Door je weerstand heen breken? Comfortabel worden met het oncomfortabele?

Kijk hier wanneer onze volgende retreat op de planning staat. Deze retreat is specifiek gericht op herstel en heling van verlatingsangst, bindingsangst, relatieverslaving, codependentie en narcistisch misbruik.

Heb je nog vragen neem dan gerust contact op.

Heb jij een vraag? Stuur me deze dan vooral toe dan komt jouw vraag mogelijk ook aan de beurt. Let op: alleen een vraag graag, geen heel levensverhaal. We denken vaak dat we de context en het verhaal nodig hebben om een vraag te kunnen beantwoorden maar dat is niet zo ?

Volg je me al een tijdje en voel je dat het tijd is om echt aan de slag te gaan met het doorbreken van destructieve relatiepatronen? Dat kan op veel manieren. Onderzoek wat voor jou de meest passende stap is.

Deel dit bericht:

11 juli 2022

Leestijd: 4 minuten

Mindfulness


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je het gevoel dat wat je leest over jou gaat?

Dan is dat waarschijnlijk ook zo…
Meld je aan en ontvang regelmatig mijn artikelen en video’s in je mailbox. Houdt je wakker, scherp en is een duwtje in de goede richting.