Deel dit bericht:

19 oktober 2017

Leestijd: 3 minuten

Verslaving


Kliniek opname

Wanneer kliniekopname?

In een aantal gevallen is een kliniekopname noodzakelijk of gewenst.  Partner klinieken waarmee ik samen werk zijn zowel regulier als particulier en voor iedereen toegankelijk. Dit betekent dat sommige behandelingen vergoed worden en anderen niet.

Ik kan je situatie in kaart brengen, een plan van aanpak opstellen en bemiddelen bij het kiezen van de juiste kliniek die op jou persoonlijk het beste van toepassing is. Dit houdt in dat ik voor je na ga welke kliniek het beste bij je past. Ik onderhoud het contact met de betreffende kliniek eventueel in combinatie met een voor en natraject. In het voortraject kan ik je alvast op de hoogte brengen over wat je van de opname kunt verwachten, zodat je voorbereid de opname in kunt.

Welke kliniek past het best bij jou?

Er zijn meerdere vormen van therapie mogelijk. Naast het Minessota model zijn er ook mogelijkheden tot andere methodes. Van reguliere en cognitieve therapie tot alternatieve en meer onorthodoxe methodes, waarmee lichaam, geest en psyche in balans gebracht kunnen worden. In de klinieken werken grotendeels therapeuten, counselors, artsen en psychiaters die zelf een verwerkt verslavingsverleden of ander verleden hebben.

Bij de integrale behandeling van psychosociale klachten kunnen partner, gezin en/of familie (je systeem) worden betrokken bij het behandelprogramma. Dit behoort tot de opties, aangezien dit een grote bijdrage levert aan je herstel. En mede de band tussen jou en je systeem zal aanzienlijk stabiliseren en verbeteren.

Voor familieleden en relaties van een persoon die zijn/haar probleem ontkent, biedt Counselling center changes familie interventie. Het doel van deze interventie is de persoon in kwestie te overtuigen van de noodzaak tot het accepteren van hulp.

Het eerste jaar van herstel schijnt het meest moeilijke jaar te zijn. Dat is dan ook voornamelijk de reden dat een nazorg programma voor extra ondersteuning vaak als zeer prettig wordt ervaren. Het is een tijd waarin je veel stress ervaart en manieren moet ontwikkelen om hier nuchter en clean mee om te gaan. De hersenen worden biochemisch zover mogelijk weer in balans gebracht, net als de organen in het lichaam. Onderzoek toont aan dat cliënten die hun nazorg plan serieus nemen, clean en nuchter blijven. Zij realiseren hun volledig potentieel en keren weer terug naar hun authentieke zelf.

Je wordt met respect behandeld, als gelijkwaardig persoon zonder veroordeling. Mijn uitgangspunt is dan ook een holistische benadering, waarbij het om de hele mens gaat en niet alleen om de problematiek.  Ik help je graag verder.

 

Deel dit bericht:

19 oktober 2017

Leestijd: 3 minuten

Verslaving


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je het gevoel dat wat je leest over jou gaat?

Dan is dat waarschijnlijk ook zo…
Meld je aan en ontvang regelmatig mijn artikelen en video’s in je mailbox. Houdt je wakker, scherp en is een duwtje in de goede richting.