Deel dit bericht:

11 september 2018

Leestijd: 4 minuten

Codependentie Relatieverslaving


Tien reminders voor zelfliefde

Op 31 augustus 2017 overleed onze zelfliefde guru Louise Hay op 90 jarige leeftijd. Om haar prachtige werk in ere te houden stuur ik je haar 10 reminders toe. Hang ze op de ijskast, pas ze dagelijks toe en sta versteld van wat er gebeurt. Wil jij nog meer stappen zetten op weg naar heling en zelfliefde? Schrijf je dan in voor een van de drie gratis webinars over relatieverslaving en codependency die ik deze week geef.

Van jezelf houden

1. Geef geen kritiek meer. Kritiek geven is geen bijdrage. Weiger jezelf te bekritiseren en accepteer jezelf volledig zoals je nu bent. Iedereen verandert, maar als je jezelf afkeurt, verander je in een negatieve richting en als je jezelf goedkeurt, verander je in een positieve richting.

2. Jaag jezelf geen angst aan. Terroriseer jezelf niet met je gedachten.
Ontdek welk beeld je een goed gevoel geeft (ik zie graag gele rozen voor me). Zodra er een angstige gedachte opkomt, kun je deze vervangen door een gedachte die je een goed gevoel geeft.

3. Ga vriendelijk en geduldig met jezelf om. Wees aardig en geduldig tegen jezelf. Behandel jezelf zoals je iemand zou behandelen op wie je dol bent.

4. Wees vriendelijk tegen je gedachten. Als je jezelf haat, haat je eigenlijk je gedachten. Haat jezelf niet omdat je bepaalde gedachten denkt, maar verander deze gedachten liefdevol.

5. Geef jezelf complimenten. Jezelf bekritiseren breekt je innerlijke kracht. Als je jezelf complimenten geeft, wordt je innerlijke kracht groter. Geef jezelf dus vaak complimenten. Zeg tegen jezelf dat je het heel goed aanpakt, ook als je iets onbelangrijks doet.

6. Steun jezelf. Ontdek hoe je jezelf kunt steunen. Durf ook om hulp te vragen. Sta je vrienden toe je te helpen. Het is een teken van kracht wanneer je om hulp vraagt op momenten dat je die hulp goed kan gebruiken

7. Ga liefdevol om met negativiteit. Besef dat je negativiteit veroorzaakt wordt door een behoefte. Je kunt nieuwe, positieve manieren ontdekken om aan deze behoefte te voldoen. Laat je achterhaalde negatieve gedachtepatronen op een liefdevolle manier los.

8. Zorg goed voor je lichaam. Besteed aandacht aan voeding. Welke brandstof heeft je lichaam nodig voor optimale prestaties en energie? Welke lichaamsoefeningen doe je het liefst? Bemin en prijs de tempel waarin je leeft.

9. Werk met de spiegel. Kijk jezelf in de ogen. Laat merken dat je steeds meer van jezelf gaat houden. Vergeet jezelf terwijl je naar je spiegelbeeld kijkt. Praat tegen je ouders terwijl je in de spiegel kijkt en vergeef ze. Zeg minstens eenmaal per dag: ik hou van jou. Ik hou heel veel van jou.

10. Doe het nu. Stel van jezelf houden niet uit tot je beter bent, tot je bent afgevallen, tot je die nieuwe baan hebt of een nieuwe relatie bent aangegaan. Doe het nu. Hou van jezelf.

Ik kies vandaag voor reminder 10 en bestrijd mijn angsten met vertrouwen. Vertrouwen in mezelf, in de ander en in het leven.

Welke reminder springt er voor jou uit? Laat het me weten onder dit blog. Ik ben benieuwd!

Webinar

Heb je altijd al het webinar over relatieverslaving en codependency willen bijwonen, maar kwam het er steeds niet van? Of ben je al eerder bij dit webinar geweest en wil je de informatie nog eens horen? Je bent van harte welkom bij een van de drie webinars die ik deze maand geef!

In de webinars leg ik uit wat de dynamiek is achter destructieve relaties en hoe je kunt werken aan herstel en zelfliefde. Je kunt je vragen aan me stellen en je krijgt praktische informatie waar je meteen mee aan de slag kunt. Ben jij er volgende week bij?

https://counselling-center-changes.webinargeek.com/relatieverslaving-codependentie-2019-1

Of volg je liever een live workshop?  Aankomende vrijdag van 13:00 tot 16:00 in Amsterdam Zuid-Oost.

Workshop relatieverslaving

Deel dit bericht:

11 september 2018

Leestijd: 4 minuten

Codependentie Relatieverslaving


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je het gevoel dat wat je leest over jou gaat?

Dan is dat waarschijnlijk ook zo…
Meld je aan en ontvang regelmatig mijn artikelen en video’s in je mailbox. Houdt je wakker, scherp en is een duwtje in de goede richting.