Deel dit bericht:

18 juli 2022

Leestijd: 3 minuten

Codependentie Relatieverslaving


Bindingsangst

Deze week geef ik antwoord op een vraag die J mij toestuurde over bindingsangst. Lees hieronder wat ze mij mailde en luister naar de podcast als je wilt weten wat ik hier over te delen heb.

Hi Claudia, ik weet niet of je nog van plan bent om een podcast te maken maar ik wilde je zeggen dat ik ze zelf erg fijn vond! Dankjewel hiervoor. Ik heb ook een vraag, die wellicht interessant is voor een podcast: Ik was zelf vrij angstig om mij te verbinden, na een heftige affaire met een getrouwde man, waarin ik in de verlatingsangst zat, was mijn vertrouwen in het hebben van een relatie of in mannen gekelderd. Hierdoor kwam ik in mijn relatie daarna in de bindingsangst terecht. Mijn partner en ik hebben gelukkig alle tijd genomen om het vertrouwen te herstellen, hij kon er echt altijd voor me zijn en had ook begrip voor het feit dat ik soms mijn “ruimte” nodig had. Ik voelde me zo veilig bij hem dat door de ontspanning ik vaker bij hem wilde zijn en na 3 jaar was mijn bindingsangst vrijwel weg en wilden we niets liever dan samenwonen. Maar nu komt het: mijn partner voelde ineens geen liefde meer en de relatie is verbroken. Ik weet dat dit enerzijds komt omdat hij zelf niet goed in zijn vel zit, maar aan de andere kant heb ik het gevoel dat het verdwijnen van mijn bindingsangst ervoor heeft gezorgd dat ik te dichtbij kwam. Hij noemde het ook “eng” en “spannend” en voelde dat hij dit niet aan kon gaan. Is dit een hele gekke gedachte van mij of komt dit vaker voor? Hartelijke groet, J

Beluister hier de zondagse podcast

Heb jij een vraag? Stuur me deze dan vooral toe dan komt jouw vraag mogelijk ook aan de beurt. Let op: alleen een vraag graag, geen heel levensverhaal. We denken vaak dat we de context en het verhaal nodig hebben om een vraag te kunnen beantwoorden maar dat is niet zo ?

Volg je me al een tijdje en voel je dat het tijd is om echt aan de slag te gaan met het doorbreken van destructieve relatiepatronen? Dat kan op veel manieren. Onderzoek wat voor jou de meest passende stap is.

Deel dit bericht:

18 juli 2022

Leestijd: 3 minuten

Codependentie Relatieverslaving


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je het gevoel dat wat je leest over jou gaat?

Dan is dat waarschijnlijk ook zo…
Meld je aan en ontvang regelmatig mijn artikelen en video’s in je mailbox. Houdt je wakker, scherp en is een duwtje in de goede richting.