Deel dit bericht:

29 januari 2024

Leestijd: 2 minuten

Codependentie Relatieverslaving Traumabinding


Wat is trauma en hoe helen we het?

VOOR MIJ VOELT HET ZO….

Trauma is als een hoopje onverwerkte emoties. Het zijn de tranen die we wilden huilen, maar niet konden, en de gevoelens die we diep hebben weggestopt om ons staande te houden. Maar hier is het ding: het is niet onze schuld. We hebben gewoon nooit geleerd hoe we die emoties veilig konden uiten.

In het verleden werden sommigen van ons misschien bekritiseerd of kregen we straf omdat we bepaalde gedachten en gevoelens hadden. Maar nu, in het hier en nu hebben we de kans om te beginnen met ‘voelen ofwel te ontdooien’. We kunnen opnieuw in contact komen met ons echte zelf, zonder bang te zijn voor afwijzing.

Het draait allemaal om liefde, zachtheid en acceptatie. Het is oké om alle gedachten, zelfs de zogenaamde ‘slechte’, toe te laten. Woede, verdriet, angst – het zijn normale dingen om te voelen. We hoeven niet bang te zijn of ons te schamen om onze emoties te laten zien. Ook al voelt dit soms zo.

Belangrijk is om te leren hoe we onszelf liefde kunnen geven. Misschien hebben we dat vroeger niet genoeg gehad, maar nu kunnen we die lege plekken in ons hart vullen. Het gaat hierbij onder andere om om het omarmen van onze eigen imperfecties en kwetsbaarheden.

Ik oefen hier al jaren mee en het gaat gelukkig steeds beter. Hiermee bedoel ik dat wanneer de pijn van de zelfafwijzing naar boven komt ik in een korte tijd weet terug te komen bij de zachtheid en de liefde in en voor mezelf.

En dat gun ik iedereen, jou ook?

liefde is de sleutel tot heling. Neem de tijd, heb geduld en wees bereid om naar de moeilijke plekken in jezelf te kijken. Op die manier kunnen we echt beginnen met het helen van onze wonden en onszelf laten zien zoals we werkelijk zijn.

Heb je een steuntje in de rug nodig? Of wil je leren hoe je toegang krijgt tot de liefde en de zachtheid in jezelf?

Maak dan hier een vrijblijvende, telefonische/online gratis afspraak. We ondersteunen je graag.

Deel dit bericht:

29 januari 2024

Leestijd: 2 minuten

Codependentie Relatieverslaving Traumabinding


Heb je het gevoel dat wat je leest over jou gaat?

Dan is dat waarschijnlijk ook zo…
Meld je aan en ontvang regelmatig mijn artikelen en video’s in je mailbox. Houdt je wakker, scherp en is een duwtje in de goede richting.