PSYCHOLOOG
ONLINE

Sylvain

Behandelaren

Mijn naam is Sylvain. Ik ben opgegroeid in een omgeving vol spanning en geweld, waardoor ik me vaak onveilig en ongemakkelijk voelde, maar tegelijkertijd werd ik aangetrokken tot deze omgeving omdat het vertrouwd voor mij was. Deze situatie leidde tot nachtmerries, emotionele onderdrukking en lichamelijke klachten, wat mijn relaties en zelfbeeld beïnvloedde. Dankzij therapie en het verzamelen van de juiste mensen om mij heen, en door te durven vallen en daardoor weer kunnen opstaan, ben ik getransformeerd van een introverte, onzekere persoon naar iemand die zijn eigen waarde kent, zich emotioneel kan uiten, van het leven geniet en waardevolle relaties koestert. Deze persoonlijke ontwikkeling heeft mij ook gemotiveerd om psycholoog te worden. In de afgelopen jaren heb ik gewerkt met mensen die kampen met traumatische ervaringen, verslavings- en persoonlijkheidsproblematiek. Mijn laatste functie was bij Inforsa als Forensisch Psycholoog.

In mijn therapie benadruk ik het belang van aandacht voor het levensverhaal van de cliënt. Ik gebruik diverse methoden zoals EMDR, Narratieve Exposure Therapie, Schematherapie, CGT en ACT, afgestemd op de unieke behoeften van elke cliënt. Mijn focus ligt op het herkennen, verwerken en integreren van traumatische ervaringen, zodat cliënten hun eigen waarde kunnen herontdekken en met hernieuwde kracht en optimisme in het leven kunnen staan. We werken aan het herkennen van ongezonde patronen, het verbeteren van zelfwaardering, en het opbouwen van gezonde, vervullende relaties.

Persoonlijk ben ik empathisch, intuïtief en straal ik rust uit. Ik geloof sterk in de kracht van echt en authentiek contact, en gebruik een positieve mindset en humor om de therapie toegankelijk en effectief te maken.

In therapie sta ik altijd naast jou, als een partner in deze reis. Samen gaan we op zoek naar de beste oplossingen en werken we aan herstel en groei.