Deel dit bericht:

10 oktober 2016

Leestijd: 4 minuten

Transformational Breath®


Ademweekend 24, 25 juni 2017

“Ademen… We doen het vanaf het moment dat we geboren worden tot het moment dat we onze laatste zucht uitblazen. Een inspanning die we leveren, dag en nacht, zonder dat we ons daar veelal bewust van zijn, een natuurlijke handeling die vanzelf plaatsvindt. Wist je dat je gemiddeld 25000 keer per dag ademhaalt? Gek eigenlijk, dat je bij iets wat je zo ontzettend vaak doet, soms niet eens in de gaten hebt hoe essentieel het is. Hoe krachtig het is, hoe rijk het is, hoe liefdevol het is.

Onze adem is net als liefde. Zonder adem geen leven.

De laatste weken merkte ik dat mijn ademhaling hoog zat. Ik voelde hem meer in mijn borstgebied en keel dan in mijn buik. En als ik tijdens de biologieles goed heb opgelet, is het juist de bedoeling dat we diep ademhalen tot in onze onderbuik. Op deze manier krijg je de meeste zuurstof binnen. Wat weer belangrijk is om al je cellen levend te houden en de boel in je lijf optimaal te laten functioneren. Niet alleen voor je lichaamscellen is dit fijn, maar ook je emotionele en mentale gesteldheid gedijt hier goed op!

Want tja, ik maakte me wat zorgen de laatste tijd. Wie niet? Emoties zorgen ervoor dat je ademhalingspatroon veranderd. Ga maar eens na, wanneer je een flinke huilbui hebt haal je anders adem dan wanneer je lekker slaapt. Of als je de slappe lach hebt, ook dan haal je heel anders adem dan wanneer je vrijt. En wat dacht je van stress? Ons lijf zit zo ingenieus in elkaar, en die ademhaling regelt zich vanzelf! Van diep ontspannen naar snel en gejaagd.

Duidelijk is dat je emoties invloed hebben op je ademhaling. Zou het ook zo kunnen zijn dat je met je ademhaling invloed hebt op je emoties? Dat je bewust je ademhaling gebruikt en inzet om je emoties te transformeren? En zo eventuele blokkades op een natuurlijke wijze doorbreekt?

Ik onderging het tijdens een Transformational Breath® workshop van Claudia. Wat me te wachten stond wist ik niet precies, maar dat ik mijn ademhaling kon gebruiken om eventuele vastgezette emoties en blokkerende overtuigingen (een groepje gedachtes die je bent gaan geloven maar niet waar zijn) kon transformeren, ja, daar had ik wel oren naar. Dat wil toch iedereen?

Je ademhaling heb je tenslotte altijd bij de hand.

Liefdevol en in alle rust werden we ontvangen en mochten we plaatsnemen op een yogamatje. Tijdens het voorstelrondje (de workshop is in groepsverband) werd duidelijk met wie we onze adem gingen delen. Mensen zoals jij en ik, die een liefdevolle relatie met zichzelf willen opbouwen, tijd en aandacht aan zichzelf willen besteden omdat ze graag een gelukkig en vrij leven willen leven, dichterbij zichzelf willen komen, én bovenal, dit niet alleen willen doen. 

Dat onze adem ons vrij maakt heb ik geweten! Voorafgaand aan het echte ademwerk (een sessie van zo’n drie kwartier waarin je op muziek begeleid wordt door Claudia om op een bepaalde manier te ademen)moesten we een intentie zetten. En mijn intentie, als ‘tegengif’ voor mijn zorgen, was vertrouwen te voelen, vertrouwen dat het Universum voor mij zorgt, net als tijdens de 9 maanden die ik in de buik van mijn moeder doorbracht. Vertrouwen dat alles goed is, precies zoals het is.

Het ‘tegengif’ voor wat je ook voelt en liever niet wilt voelen, is altijd liefde. Liefde heelt. Liefde bevrijdt. Na de sessie kregen we alle tijd om rustig in ons eigen tempo bij te komen. Iedereen ervaart het op haar of zijn eigen manier en ook elke sessie is anders. Nog nagenietend en een beetje licht in mijn hoofd, liepen de tranen over m’n wangen. Ik voelde vertrouwen tot in mijn tenen! Wat een bevrijding en wat een heerlijke ervaring! Hoeveel meer liefde kan ik mijzelf geven, en dat met mijn eigen ademhaling?
Marjolein Fletterman ~

Reclaim Your Breath Adem Weekend 21,22 januari 2017
Weet je claudia, jouw adem is ook als liefde!

Verlang jij, net als ik, naar (nog) meer liefde in je leven? Onvoorwaardelijke liefde? Vertrouwen? Verbinding? Vrijheid?

Zet dan je eigen adem in tijdens het Transformational Breath® weekend op 21 & 22 januari, waarin je maar liefst 4 van deze helende sessies gaat ervaren, onder de professionele begeleiding van Claudia én van haar collega Wilna Eenkhoorn, beide gecertificeerd Transformational Breath® ademcoach en trainer.

Transformational Breath® (lees hier wat het precies is) staat centraal dit weekend, maar ook yoga, verdieping en het uitwisselen en verkrijgen van inzichten staan op het programma. Adem je vrij! Adem je mee?

Klik hier voor meer informatie >>
Of
Klik hier om je op te geven >>

Heb je nog vragen? Stuur dan een mailtje naar info@counsellingcenterchanges.nl, we beantwoorden ze graag!

Tot gauw!
Liefs Claudia en team CCC
Counselling Center Changes

Deel dit bericht:

10 oktober 2016

Leestijd: 4 minuten

Transformational Breath®


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je het gevoel dat wat je leest over jou gaat?

Dan is dat waarschijnlijk ook zo…
Meld je aan en ontvang regelmatig mijn artikelen en video’s in je mailbox. Houdt je wakker, scherp en is een duwtje in de goede richting.