Deel dit bericht:

5 mei 2017

Leestijd: 2 minuten

Transformational Breath®


Wetenschappelijke artikelen over de effecten van een ademsessie

Wat weet je nou echt over de effecten van verbonden ademen?

Ben jij net als ik heel enthousiast over verbonden ademsessies maar ben je ook sceptisch en nieuwsgierig naar de wetenschappelijke onderzoeken? Lees dan de onderstaande artikelen.

Collega Ayca Szapora heeft enige tijd geleden twee wetenschappelijke artikelen over de effecten van een ademsessie gepubliceerd. Dit zijn de resultaten van de neurowetenschappelijke onderzoeken die zij samen met de in Universiteit in Leiden heeft opgezet.

1. Hieronder vind je de link naar het eerste artikel. Op deze pagina klik je op ” Download article” aan de rechterkant bovenaan de
In het artikel staat de ademsessie geclassificeerd als OM meditatie. Waar je OM meditatie leest gaat het over een ademsessie. De sessie was zelfs niet eens zo lang. Het was ongeveer 25 minuten en ze vonden belangrijke positieve effecten.
Het artikel heeft natuurlijk een wetenschappelijke taal dus daarom heb ik hieronder een korte samenvatting, voor je in alledaagse taal geplaatst zodat iedereen het kan begrijpen.
Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel stel ze dan gerust of kom een keer naar 1 van de introductie workshops, ademdagen, weekenden, seminars of retraites.
2. Dit is de  link naar het tweede artikel:
In 2017 staat het artikel met de titel: Prior meditation practice modulates performance and strategy use in convergent- and divergent-thinking problems.
Hier kun je op klikken om het te downloaden. Dit was een groot neurowetenschappelijk onderzoek die zij ook hebben gedaan. Wederom significante resultaten. Na 1 ademsessie konden ze verandering zien in de onbewuste probleemsoplossingsstrategieën die je brein gebruikt. Meer inzicht, hogere creativiteit al na 1 sessie, hoger geluksgevoel en makkelijkere cognitieve prestatie.
Wanneer jij al eens eerder een ademsessie hebt ervaren weet je natuurlijk al lang dat het ademwerk ontzettend veel voordelen heeft maar om het nu zwart op wit op papier te hebben is voor heel veel mensen ook heel belangrijk.
In een eerder artikel beschrijf ik nog meer voordelen die het ademen voor je kan hebben
Liefs,
Claudia
Iedere dinsdagochtend van 10:00 tot 12:00 ademsessies Transformational Breath® in Diemen.
Iedere vrijdagmiddag van 15:00 tot 17:00 ademsessies Transformational Breath® in Amsterdam.
Deel dit bericht:

5 mei 2017

Leestijd: 2 minuten

Transformational Breath®


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je het gevoel dat wat je leest over jou gaat?

Dan is dat waarschijnlijk ook zo…
Meld je aan en ontvang regelmatig mijn artikelen en video’s in je mailbox. Houdt je wakker, scherp en is een duwtje in de goede richting.