Deel dit bericht:

24 februari 2020

Leestijd: 6 minuten

Codependentie Retraite


Werkt de wet van aantrekking al voor jou?

Gisteren alweer de laatste dag van onze heerlijke Transformatiereis op Tenerife. Helaas werd ons vliegtuig gecanceled in verband met een zandstorm maar vandaag doen we een nieuwe poging terug te keren naar ons kikkerlandje.

Wat was het mooi en wat zijn al onze harten weer gevuld met warmte, vreugde, rust en liefde.

Wil je een ervaring horen van 1 van onze deelnemers?

Bekijk hier dan de video van Esther door op DEZE LINK te klikken.

Bij vakantie hoort voor mij ook altijd heerlijk lezen. Dit keer haalde ik het boek van collega J.D. Thomas weer eens uit de kast en kwam ik de volgende definitie over liefde tegen, die ik graag met je wil delen.

Liefde is de resonantie die plaatsvindt wanneer 2 op elkaar lijkende energieën in balans samenkomen om elkaar te ondersteunen met als doel samen te creëren en innerlijk te groeien.

Deze definitie sprak mij aan omdat ik in het boek Van leed naar liefde ook schrijf over de wet van aantrekking en de daarbij horende wet van resonantie. Ik zal een klein stukje met je delen voordat ik de laatste paar uurtjes op het strand nog wat zonnestralen ga meepikken.

De wet van aantrekking

Alles in het universum is trilling, daar zijn alle wetenschappers het inmiddels over eens. Deze trilling is natuurkundig meetbaar. En er is een wet van resonantie. Dat wil zeggen dat gelijksoortige trillingen elkaar aantrekken. Dit is dan ook een van de redenen waarom mensen met onveilige hechtingsstijlen elkaar aantrekken en mensen met gezonde hechtingsstijlen elkaar aantrekken.

Ook woorden, gedachten en emoties hebben een eigen trillingsfrequentie, dus alles wat jij uitzendt resoneert met gelijksoortige woorden, gedachten en emoties in je omgeving en die trek je naar je toe. Je huidige situatie is het resultaat van al je gedachten, woorden, gevoelens en emoties uit het verleden, want dat heb je naar je toe getrokken. Dit kan bewust gebeuren, maar gaat meestal heel onbewust.

Waarom werkt het niet bij mij?

Misschien heb je je al eens verdiept in de wet van aantrekking en ben je erachter gekomen dat het voor jou niet werkt zoals je zou willen. Dat betekent niet dat het niet werkt. De wet van aantrekkingskracht werkt namelijk altijd, maar is niet zo eenvoudig als we in eerste instantie kunnen denken. We kunnen niet ‘niet creëren’. Daar is geen ontkomen aan. Door de wet van resonantie trek je altijd iets aan. Dat kan niet anders. Waarschijnlijk zijn er nog tal van onbewuste gedachten, gevoelens, overtuigingen en oude wonden die mee hebben ‘gecreëerd’. Wat denk en voel je nog meer? Wat draag je allemaal nog met je mee? Precies om die reden is het innerlijk werk zo belangrijk. Door met jezelf aan de slag te gaan, en je bewustzijn te versterken, kom je erachter welke oude overtuigingen en oude pijn je met je meedraagt die onbedoeld signalen het universum insturen.

Waarom de wet van aantrekking soms niet lijkt te werken?

Een groot deel van onze gedachten is negatief en richt zich op de problemen die we in ons leven hebben en datgene wat we niet willen. Dit betekent voor de wet van aantrekking dat we aantrekken wat we niet willen. Als maar een klein deel van je gedachten positief is en een groot deel negatief, dan slaat de balans door naar je negatieve gedachten en is dat wat je aantrekt.

Emoties en gevoelens schijnen een veel sterkere trillingsfrequentie te hebben dan gedachten. Denk maar eens aan iets waar je je zorgen over maakt. Wat gebeurt er dan in je lichaam? Dit gevoel in je lichaam is veel sterker dan de gedachte alleen. Hetzelfde geldt voor vreugde of liefde. Ervaar maar eens het verschil door alleen te denken aan iets leuks en ga het dan vervolgens daadwerkelijk voelen en beleven in je lichaam. Bij kinderen kun je helemaal goed zien hoe sterk het effect van gevoel is. Ze reageren namelijk meestal niet op wat je zegt, maar vooral op wat je doet en voelt. Belangrijk om te weten is dat wanneer je alleen maar iets denkt, zegt of visualiseert en dit niet werkelijk overeenkomt met je geloof van binnenuit dat het dan helaas geen effect heeft. Alleen vanuit werkelijke overtuiging zet je iets in gang.

Als je bijvoorbeeld alleen maar affirmeert dat je een gezonde relatie wilt, dat je meer geld wilt of dat je gelukkiger wilt zijn, maar diep in je hart twijfelt aan van alles, je jezelf niet goed genoeg vindt, of bang bent om jezelf echt te verbinden met een ander persoon, dan werkt geen enkel moodboard of visualisatie.

Het is dus heel belangrijk dat je gevoelens overeenkomen met je gedachten. Dat je je op zijn minst bewust bent van alles wat er onbewust nog in jou leeft. Wanneer je je hiervan bewust bent, kun je het namelijk transformeren. Daarom is een wakker en bewust leven ook zo belangrijk. Je onbewuste gevoelens zijn doorslaggevend bij de werking van de wet van aantrekkingskracht en niet je bewuste gedachten.

Hoe zorg je ervoor dat de wet van aantrekking wel voor je werkt?

Door contact te maken met je ware zelf is er alleen maar eenheid, verbondenheid, vertrouwen en liefde. In contact met je hart is er geen angst, in tegenstelling tot je brein.

Transformational breath, het innerlijk kindwerk, visualisatie en meditatie zijn zeer krachtige technieken om je te ondersteunen zodat de wet van aantrekking ook voor jou zal werken en je gelukkig kunt worden in de eerste plaats met jezelf en van daaruit ook met een ander.

Wil je hiermee aan de slag dan zijn de volgende mogelijkheden voor je beschikbaar.

Boek van leed naar Liefde (nu ook een luisterboek, lekker voor op de sportschool of in de auto)

Lentepakket (4 uur online lessen inclusief 4 waardevolle meditaties) AANRADER

Live workshop 15 fasen van herstel op vrijdag 13 Maart

Transformatieweek Ibiza (vul het contact formulier in en ik neem contact met je op)

Ervaar de liefde en de vreugde die je bent met het Transformational Breath ademwerk.

Transformational breath 2 wekelijkse donderdagavond workshop

Zondagochtend 22 Maart van 10:00 tot 12:00

Zondagmiddag 22 Maart van 13:00 tot 15:00

Zondagochtend en middagsessie

Liefs,

Claudia Krumme

Relatieverslaving en Codependentie expert

Deel dit bericht:

24 februari 2020

Leestijd: 6 minuten

Codependentie Retraite


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je het gevoel dat wat je leest over jou gaat?

Dan is dat waarschijnlijk ook zo…
Meld je aan en ontvang regelmatig mijn artikelen en video’s in je mailbox. Houdt je wakker, scherp en is een duwtje in de goede richting.