Deel dit bericht:

8 augustus 2022

Leestijd: 2 minuten

Codependentie


Heb jij moeite met hulp vragen

MOEITE MET HULP VRAGEN IS EEN TEKEN VAN CODEPENDENTIE!

Om hulp vragen als je hulp nodig hebt is een teken van zelfliefde en innerlijke kracht.

Van jezelf houden kan op heel veel verschillende manieren. Jezelf complimenten, erkenning en bevestiging geven zijn belangrijk voorbeelden. Dit maakt je kritische, afwijzende stem zachter en je liefdevolle, voedende stem krachtiger.

Houd je gedachten dus goed in de gaten.

Dichtbij jezelf blijven, ontspannen en vertragen zijn belangrijke instrumenten om bewust te blijven wat er in je hoofd en in je lichaam allemaal gebeurt. Even je ogen sluiten en een paar keer diep in en uit ademen kan al helpen om het contact met jezelf te ervaren en te herstellen. Op deze manier blijf je bewust en alert.

Om hulp vragen is een ander aspect van zelfliefde dat niet vergeten mag worden. Als codependents vinden we dit vaak moeilijk. Je hebt geleerd om veel zelf te regelen en alles altijd alleen te doen. Dat is niet meer nodig. In herstel mag je om hulp vragen wanneer je die nodig hebt. Dit kan uiteraard op verschillende manieren, bijvoorbeeld:

  • Door een vriend of vriendin te bellen;
  • Een buurman of buurvrouw om een gunst te vragen;
  • Iemand vragen om even op je kind of hond te passen;
  • Iemand op straat of op je werk om hulp vragen als dat nodig is;
  • Naar een zelfhulpgroep te gaan;
  • Een coach of therapeut in de arm te nemen.

Onderzoek zelf waar je het lastig vindt om hulp te vragen of voeg deze voorbeelden aan dit lijstje toe. Je mag ze ook naar mij toesturen dan voeg ik ze ook aan het lijstje toe ?

En als laatste: heb geduld met jezelf. Wees je er bewust van dat je hulp vragen moeilijk vindt maar doorbreek het door uit je comfort-zone te stappen en COMFORTABEL TE WORDEN MET HET ONCOMFORTABELE.

Deel dit bericht:

8 augustus 2022

Leestijd: 2 minuten

Codependentie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je het gevoel dat wat je leest over jou gaat?

Dan is dat waarschijnlijk ook zo…
Meld je aan en ontvang regelmatig mijn artikelen en video’s in je mailbox. Houdt je wakker, scherp en is een duwtje in de goede richting.