Van Leed Naar Liefde Jaartraject

Er is een oplossing ook voor jou!

Alleen voor jou geldt deze korting

Jaarprogramma ONLINE Van Leed naar Liefde

Voor iedereen die graag zelfstandig werkt of naast de training al een traject elders volgt.

Wat je krijgt:
Je ontvangt 25 twee (wekelijkse) online lessen waaraan je op je eigen tempo kunt werken en alle informatie krijgt die je nodig hebt om je destructieve gedragspatronen voor eens en voor altijd te doorbreken.

Waar je mee aan de slag gaat:
Video lessen, downloadbare instructiematerialen, innerlijk kind werk, delenwerk, ademoefeningen, Byron Katy, technieken uit de cognitieve gedragstherapie en meer dan 80 meditaties en visualisaties die je rechtstreeks naar de kern van je probleem brengen maar tevens je oplossing zijn. Inclusief honderden boekentips.

En om je beslissing te vieren krijg je nog een mooie cadeau! Kijk snel hieronder…

RCE - jaarprogramma online
favicon

'Romantische liefde is een heerlijke verslaving wanneer alles goed gaat maar een vreselijke wanneer je niet krijgt wat je verdient.'

Codependentie-Experts-Boek-Van-Leed-Naar-Liefde-Mockup

Van Leed Naar Liefde

Je beslissing om in te schrijven voor een jaartraject vereist moed en verdient waardering. Je kiest voor jezelf! Dat wil ik graag vieren met dit mooie cadeau!

Je ontvangt het handboek Van Leed naar Liefde van mij cadeau. Dit boek is voor iedereen die meer pijn dan vreugde ervaart in (liefdes)relaties. Heb je het boek al? Geef het dan cadeau aan een vriend of vriendin waarvan je weet dat die het ook goed kan gebruiken. Uiteraard vind je het e-book en het luisterboek in de online leeromgeving.

Hoe zou het voor je zijn wanneer je afscheid neemt van destructieve relaties en relatiepatronen?

Maar ook niet meer aangetrokken wordt tot emotioneel onbeschikbare partners?

Hoe zou het voor je zijn om zelfliefde te ontwikkelen, jezelf steeds minder vaak af te wijzen? Grenzen te stellen en in elke situatie trouw te blijven aan wie je bent? En van hieruit jezelf, de ander en het leven steeds meer te vertrouwen, zodat je kunt leven vanuit plezier en liefde.

Hoe zou het voor je zijn wanneer de volwassene in jou de regie heeft over je leven zodat je keuzes gaat maken waar je super gelukkig van wordt.

Destructieve relaties en de daarbij behorende codependent strategieën, als pleasen, controleren, overmatig zorgen en verantwoordelijkheden overnemen heb je dan niet meer nodig.

Je hebt namelijk een liefdevolle relatie met jezelf ontwikkeld en bent van alle gereedschappen voorzien om deze te behouden en jezelf op de eerste plaats te zetten. Vanuit dit nieuw verkregen bewustzijn ben je in staat om gezonde partners in je leven aan te trekken en te behouden of simpelweg gelukkig te zijn met jezelf.

Dit is hoe we je kunnen helpen destructieve relatiepatronen los te laten.

 • Zorg op maat, afgestemd op jou als mens in plaats van geprotocolleerde zorg voor de massa.
 • Heling van binnenuit, zodat je geen fix van buitenaf of overlevingsstrategie meer nodig hebt.
 • Hoge kwaliteit van ervaringsdeskundige therapeuten en vakgerichte professionals.
 • Gevarieerd lesmateriaal bestaande uit video, audio, downloadbare opdrachten, meditaties, visualisaties, therapeutische Zoom-sessies, verbonden ademsessies, innerlijk kindwerk, individuele therapie en groepsdagen.
 • Cognitief, mentaal-emotioneel, spiritueel, lichaamsgericht en energetisch
RCE - destructieve relatiepatronen

Neem afscheid van relaties en patronen die je ongelukkig maken. Ontwikkel een gezonde relatie met jezelf en van daaruit met de ander.

Ik heb herstel van verschillende verslavingen (waaronder relatie-liefdesverslaving, middelen verslaving, een eetstoornis, codependentie en narcistisch misbruik aan den lijve doorleefd. Ik weet als geen ander door welke processen je heen moet en hoe je daar het beste bij ondersteund kan worden om daadwerkelijk te herstellen.

Ik heb tientallen therapieën gevolgd. Sommige werkten, sommige niet. In de loop der jaren bundelde ik de meest effectieve aanpak tot één krachtige therapie waarvan ik uit eigen ervaring weet dat die werkt.

De afgelopen jaren heb ik honderden vrouwen en mannen zien herstellen van deze problematiek nadat zij mijn hulp aanvaarden in de vorm van workshops, individuele trajecten, groepstrajecten, seminars, retraites en sinds een aantal jaren via mijn jaarprogramma’s.

Omdat ik meer mensen wilde bereiken heb ik een aantal jaren geleden besloten mijn kennis en ervaring te digitaliseren. Zo ontstonden de “van leed naar liefde” trajecten. Daarmee werk je wanneer je maar wilt, waar je ook bent en in alle rust en privacy aan een liefdevolle relatie met jezelf.

Wil je meer vreugde en liefde in je leven? Dit traject werkt. Dat heb ik inmiddels bewezen. Mijn coach zou zeggen: met feiten kun je niet discussiëren.

Neem afscheid van relatie(s) en relatie patronen die je ongelukkig maken.

 • Ontwikkel zelfliefde en stop ermee jezelf af te wijzen.
 • Trek partners in je leven aan die je laten lachen i.p.v. laten huilen.
 • Geniet van liefde en relaties.
 • Stel grenzen aan jezelf en aan de ander.
 • Blijf trouw aan wie je bent en spreek jezelf uit.
 • Zorg goed voor jezelf, zet jezelf op nr 1.
 • Laat strategieën los en daarmee de destructieve relatie(s) en patronen.
ck-relatieverslaving-training

'Nothing changes when nothing changes.'Er verandert niets wanneer er niets verandert'

Gratis inzichtsessie

Wil je onderzoeken of een van deze jaarprogramma’s geschikt zijn voor jou? Vraag dan een gratis inzichtsessie aan. Samen onderzoeken we of dit programma op dit moment in jouw leven het meest passend is.

We brengen je van leed naar liefde

Iedere 2 weken ontvang je een nieuwe les-module in je inbox, 25 weken lang. De lessen bestaan uit video’s, audio’s, e-books, meditaties, visualisaties, ademoefeningen en downloadbare innerlijk kind (schrijf)opdrachten. Zo blijft de inhoud overzichtelijk en kom je stap voor stap vooruit. Kies voor jezelf!

Je krijgt alle lessen in een keer te zien zodat je vooruit kunt werken als je die behoefte voelt. maar let op; het is belangrijk dat je de tijd neemt om de geleerde stof toe te passen in je leven, laat zakken en daarbij verankert in je bewustzijn.

En daarna? Daarna, en waarschijnlijk al eerder, heb je genoeg waardevolle gereedschappen tot je beschikking om een gezonde relatie met jezelf aan te gaan. Vanuit deze liefdevolle verbinding met jezelf gaan de relaties in je leven veranderen. Zowel vriendschappen als werkrelaties, familierelaties en uiteraard je liefdesrelaties gaan vreugde en liefde brengen i.p.v. pijn en verdriet.

Minder dan dat accepteer je niet meer.

RCE - we brengen je van leed naar liefde

Ervaringen van deelnemers die het jaarprogramma
Van Leed naar Liefde hebben doorlopen

Anoniem

Het jaartraject heeft mijn leven ingrijpend veranderd en ten goede. Er is veel geheeld en ik heb veel geleerd. We spraken elkaar ongeveer een jaar geleden aan de telefoon na een Webinar. Alles in me zei toen ja en dat heb ik toen ook met jou gedeeld. De reis begon. De twee adem retreats waren intens en transformerend en hebben me gebracht bij het inzicht dat ik het Ggz-traject heel hard nodig had en heb. De realisatie dat ik gedesorganiseerd gehecht ben en wat dat betekend heeft voor mijn leven kwam diep binnen. In het Ggz-traject is de heling verder gegaan met dank aan Anjo en Suzy. Vooral de lichaamsgerichte kant van de therapie grijpt diep in. De facto heb ik vanaf begin 2023 daar het werk gedaan en af en toe wat dingen van het jaarprogramma gedaan. De online bijeenkomsten heb ik redelijk trouw gevolgd en actief in geparticipeerd en dat was leerzaam. Het was fijn om soms ook bij te kunnen dragen. De essentie van het beginnen aan dit traject was liefdesverslaving en relatieverslaving.Dat ik de relatie met Madelon (in Spanje) heb kunnen beëindigen zegt veel over de groei, die ik op dat gebied heb kunnen doormaken. De nicotineverslaving zat deels aan die relatie (en aan de herinnering van mijn vader) vast en die heb ik ook kunnen beëindigen. De verslaving aan pijnstillers heb ik met manueel therapie en het werk bij Suzy los kunnen laten. Helaas is de verslaving aan eten en snoepen er heel dominant voor in de plaats gekomen. Dus dat is het volgende om aan te pakken. Op een wat dieper niveau heb ik een betere relatie met mijn innerlijk kind(eren). En dat is wezenlijk. De autonoom volwassen Peter raakt niet meer zo gedesoriënteerd als in het begin van het traject, toen ik extra hulp van Martina moest inroepen. Dus ik ervaar meer basis in mezelf. Al met al een enorme oogst van één jaar van leed naar liefde.

Mirjam V

Lieve Claudia, Ik wil je laten weten dat ik zooooo ontzettend blij ben dat ik met de retreat mee heb gedaan. Wat heeft die mij veel inzichten gegeven en wat heb ik daar mooie dingen mogen meemaken. Ik denk er nog met regelmaat aan terug en het is inderdaad een cadeautje aan jezelf. Ik geloof ook niet dat ik al "klaar" ben met het ademen en zeker nog eens ga deelnemen.

Rita

Geen afscheid maar een nieuw begin Met pijn in het hart, heb ik net de laatste groepsdag van het jaartraject bij Claudia, achter de rug. Ik beschouw het niet als het eind, maar eerder als een nieuw begin. Wat een waardevol traject. De theoretische online lessen , absoluut noodzakelijk om te begrijpen waar je in zit .De groepsdagen, niet alleen waardevol, maar zeker de vriendschappen die je er aan overhoudt. En uiteraard ook de individuele sessies. Theorie is niets zonder voelen, en ook voelen heeft theorie nodig. Ik ben dankbaar en blij dat ik voor het jaartraject heb ingetekend, omdat ik die tijd ook echt nodig had. Het is een heel proces. Aanvankelijk laat je maar toe wat je kan toelaten.Omdat we meester zijn in het uit de weg gaan van onze oude kindpijn. Het bewust worden daarvan is een hele weg. Dan weer een stukje theorie en dan weer een stukje ervaren en doorvoelen. Om al zo de puzzel, de blauwdruk van je eigen leven te leren kennen. Het gaat echt om het leren kennen van jezelf. De moed en het lef hebben om je niet langer afhankelijk te maken van de liefde en erkenning van een ander. Voor ik aan dit traject begon , had ik nog nooit van de begrippen codependentie en relatieverslaving gehoord. En ik heb lang, zoals dat bij elke verslaving hoort, in de ontkenning gezeten. Maar gaandeweg laat je meer en meer stukken van jezelf toe. Ga je de communicatie met jezelf aan, worden je kindtrauma’s zichtbaar , en kan je jezelf gaan helen. Belangrijk in dit heel traject is dan ook, de herhaling van de lessen. En gelukkig kan dat, omdat je levenslang toegang hebt. In het begin, laat je maar toe wat je op dat moment aankan. Later op je weg, bij herhaling van een les, hoor je net weer andere dingen en kan je weer een stapje dieper herstel toelaten. Ik kan nu voelen wanneer ik in mijn trance schiet. “Trance” , was eerst een theoretisch begrip voor me maar nu kan ik duidelijk voelen, dat als de ander zich niet goed voelt , er als het ware een energie uit mij stroomt naar de ander, en ik onmiddellijk de pijn daar wil weghalen. Ik ben dan volledig weg van mezelf. En ik verwar dit zelfs met liefde. Doordat ik denk dat ik liefde voel voor de ander, geraak ik op die manier verstrikt in een ongezonde relatie. Want ik heb mezelf verlaten om voor de ander te zorgen. En paradoxaal genoeg ,omdat ik mezelf verlaten heb, verwacht ik van de ander dat hij of zij me weer heel laat voelen. Ik ervaar meer en meer dat de sleutel tot zelfbevrijding ligt in het verbinden met mezelf. In die diepe verbinding, vind ik mijn kracht terug. Los van de ander. Los van de afhankelijkheid. Ik wens jullie allen een mooi proces toe. Hartelijk dank Claudia Krumme, voor de liefdevolle begeleiding. Liefs Rita

‘ Ervaring event ”

Super mooie dag. Inzichten gekregen. Ik wil je heel erg bedanken voor deze dag. De ademsessie was ook heel fijn. Groetjes, Eduard

Karin

Uit nieuwsgierigheid aangemeld en dit slaat in als een bom.. Voor het eerst voel ik dat ik iets kan met al deze confronterende informatie. Groetjes, Karin

Anoniem

Heel hartelijke dank Claudia! Ik ben zo blij dat ik het 1 op 1 traject volg bij jouw GGZ traject. Het is zo fijn dat ik me eindelijk begrepen voel en dat ik nu echt de kern kan aanpakken. Ik heb nu alle hoop op genezing! Ik heb het gevoel alsof ik hier mijn hele leven op heb gewacht, en nu eigenlijk heb gevonden. Dankjewel dat je deze organisatie begonnen bent.

Dankbaar

Nadat ik een aantal sessies ‘Innerlijk Kindwerk’ heb gedaan bij Claudia besloot ik over te stappen naar de ademsessies. Ik heb een leven lang te maken gehad met dysfunctionaliteit in het gezin waar ik uit kom hetgeen pas echt manifest werd toen mijn ex en ik na 20 jaar uit elkaar gingen en hij mij beschuldigde van een persoonlijkheidsstoornis. Hij had zelf een fiks drankprobleem. Overigens is hij inmiddels reeds 7 jaar succesvol van de drank af en staan wij op harmonische voet met elkaar. Een stoornis had ik (ook beoordeeld door mijn psychologe) niet. Issues vanuit mijn eigen jeugd wel degelijk. Mede dankzij Claudia heb ik een grote doorbraak daar in kunnen maken vooral nadat ik een paar EMDR sessies heb gedaan. Hier in heb ik met name negatieve emoties rondom mijn moeder en broer kunnen verzachten en loslaten. Er was sprake van zowel emotioneel- als af en toe fysiek geweld (dat laatste door mijn broer). Door het verzachten en loslaten heb ik zaken die ik levenslang met me mee heb gedragen en die mijn zelfbeeld behoorlijk negatief beïnvloed hebben daar kunnen neerleggen waar ze horen; niet meer op mijn bordje en ben vervolgens nu in staat om ruimte te maken voor diepere werkelijke compassie zonder mezelf langer geweld aan te doen en me verantwoordelijk te voelen voor de dysfunctionaliteit van de ander. Ik ervaar Claudia als een enorm liefdevolle persoon die een zeer groot talent heeft om anderen met hoofd en hart op professionele wijze te helpen. Ik zie haar als iemand die zich volledig vanuit eigen levenservaring en – wijsheid, gecombineerd met professionele opleidingen heeft ontwikkeld tot de prachtige talentvolle liefdevolle therapeute die zij is. Ik raad haar aan een ieder aan die op liefdevolle doch duidelijke wijze dingen in zichzelf wil aangaan en opruimen! Liefs, Louise

Winny

Het is een zoektocht om te ervaren wat jou helpt. Het mag voor een ieder verschillend zijn. Het boek geeft je handvaten na herkenning en erkenning bij het lezen. Daarna is het aan jezelf om stappen te blijven maken. Groetjes, Winny

Anja

Dank je wel Ik vind je super tof, menselijk , kundig en professioneel Anja

In mijn leven is nu veel meer rust en liefde

Radeloos klopte ik aan bij Claudia. Ik voelde me meteen veilig bij haar. Ik mocht helemaal mezelf zijn en werd volledig  in mijn waarde gelaten wat ik ook vertelde Het was allemaal goed zoals het was. En dat had ik  zo ontzettend nodig. Ik vond mezelf slecht en zat vol schaamte en schuld. Gelukkig denk ik nu heel anders over mezelf. Tijdens het traject heb ik heel veel over mezelf geleerd. In de begrippen Codependentie en relatieverslaving vond ik zoveel herkenning wat me een enorm opgelucht gevoel gaf. Eindelijk had mijn probleem een naam. Ik heb samen met Claudia een hoop trauma’s kunnen traceren en vrede mee kunnen sluiten. In mijn leven is nu veel meer rust en veel meer liefde voor mezelf. Groetjes, Sem

Vind je ervaringen van anderen belangrijk? Dat snap ik helemaal want dat vind ik ook. Maar weet dat de ervaring van anderen niet zegt over jouw resultaten. De succesverhalen zijn van diegene die alles gedaan hebben wat ik ze aangereikt heb. Ik lever wat ik beloof, maar kan jij beloven dat je zal toepassen wat ik je leer?

Waarschijnlijk draait je innerlijke criticus nu op volle toeren.

 • Ik ben bang om te voelen…
 • Dit is niets voor mij…
 • Dit mag vast niet van mijn partner…
 • Hier heb ik helemaal geen tijd voor…
 • Hier heb ik geen geld voor…
 • Ik geloof er niet meer in…
 • Ik heb al zoveel gedaan...
 • Ik heb geen relatie dus dit is niet voor mij…
 • Misschien iets voor over een tijdje…

Allemaal excuses die onderdeel kunnen zijn van het probleem. Ieder veranderingsproces zorgt voor weerstand. Dat is wat je kent (hoe pijnlijk het ook is). Het is jouw comfort zone. Deze comfort zone heeft een functie, namelijk geen contact maken met de werkelijkheid. Wil je blijven waar je bent of wil je door?

Wil je dit mechanisme doorbreken, ga dan tegen deze saboterende gedachten in en beslis een tegenovergestelde actie te ondernemen als het toekomstige resultaat fijn aanvoelt.

Zet die stap die jou op de lange termijn een gelukkig, vrij mens zal maken. Doe dat vandaag nog, er is geen beter moment dan nu. Je zult jezelf er straks de rest van je leven dankbaar voor zijn.

'Voel je nooit schuldig over iets dat goed voor je is'

Ben je nieuwsgierig naar wat we precies gaan behandelen? Of weet je al genoeg? Hieronder vind je per week de thema’s en licht ik uitgebreid de extra’s toe. De thema's zijn zeer divers dus weet dat je niet overal last van hoeft te hebben 🙂

 • Wat is relatieverslaving?
 • De 9 types relatie- en liefdeverslavingen
 • Verlatingsangst en bindingsangst
 • Ongezonde binding doorbreken
 • Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars en masterclasses
 • Wat is codependentie?
 • Wat is counterdependentie?
 • Primaire symptomen
 • Secundaire symptomen
 • 3 processen die je doorloopt bij heling van codependentie
 • Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars en masterclasses

"Is het echte liefde? Of ben je emotioneel verslaafd aan de inconsistente, periodieke liefde, aandacht en erkenning? '.

Antwoorden op veelgestelde vragen

Een garantie geven kan ik niet, maar ik kan wel beloven dat we alles op alles zetten om jou je destructieve relatiepatronen te laten doorzien en doorbreken. Mijn programma’s werken, dat heb ik al heel vaak mogen zien gebeuren. Maar… ze werken alleen als jij er ook aan werkt!

Therapie bestaat niet alleen uit de bijeenkomsten, of de wekelijkse online les, het gaat er vooral om wat jij tussen deze momenten door zelf doet. Je kunt de contactmomenten zien als de opmaat naar het innerlijke werk dat jij gaat doen om te komen tot herstel. Om dit innerlijke werk te kunnen doen, krijg je verschillende tools aangereikt. En zodra jij die gaat toepassen en integreren in je leven, gaat de therapie werken voor jou.

Begin vandaag nog aan een gelukkiger leven zonder obsessie, pijn, verdriet en afhankelijkheid.

 Je hebt je toekomst zelf in de hand. Ik kan je helpen (en ik wil je helpen) maar je moet zelf de eerste stap zetten. Als je je nu inschrijft, heb je over een paar minuten de eerste les in huis!

Wanneer je voor dit programma kiest word je door mij en mijn team 12 maanden begeleidt.  Je ontvangt iedere 2 weken een online les. Die bestaan uit audio- en video-bestanden, maar ook uit ebooks, meditaties, visualisaties, ademoefeningen en (schrijf)opdrachten. Je hebt “een heel jaar” toegang tot alle liefdevolle inspirerende lesstof. Daarnaast kun je 24/7 terecht bij de geheime online Support groep. Dit is dus niet de besloten groep maar een extra groep waarin ik zelf en mijn team dagelijks aanwezig zijn om al jouw vragen te beantwoorden. Daar tref je vrouwen en mannen aan die worstelen met dezelfde vragen en uitdagingen als jij.

Nog even je aandacht op het praktische bestelproces.

Graag je aandacht voor het volgende: Na betaling van de bestelling, kun je de online training meteen op een computer of daarvoor geschikte tablet raadplegen. Door op “Betalen” te klikken zie je af van je herroepingsrecht en stem je in met directe levering. Je kunt een online training dus NIET annuleren. Weet je zeker dat je een bestelling wilt plaatsen?

Op overige onderdelen, individuele sessies en groepstherapie blijft de wettelijke bedenktijd van 14 dagen van toepassing. Bij gebruik van het herroepingsrecht worden de kosten naar rato van gebruik verrekend. Als je gebruik wilt maken van dit herroepingsrecht, stuur dan een email naar info@counsellingcenterchanges.nl. Wij betalen binnen 14 dagen het verschuldigde bedrag terug.

Logo SCAG
Logo ABC
Logo NRTO
Logo RBCZ