Deel dit bericht:

2 mei 2022

Leestijd: 2 minuten

Relatieverslaving


Mijn persoonlijke pad van herstel

Deze week deel ik vanuit Tulum  (Mexico) een bijzondere podcast met je. Ik deel een stukje van mijn persoonlijke pad van herstel aangaande verschillende verslavingen en dwangmatigheden uit mijn leven. Zowel de overlevingsstrategieën die ik doorbroken heb als die zo nu en dan nog wel eens opspelen.

Tijdens al deze innerlijke groeiprocessen heb ik geleerd dat er 2 aspecten zijn die belangrijk zijn om helder te hebben wanneer je besluit om bepaald gedrag, (relatie)patroon, dwangmatigheid of verslaving los te willen laten, namelijk:

  • Onderzoek de positieve intenties van jouw specifieke gedrag. Wanneer je helder hebt wat de functie van je gedrag is kun je leren om op een gezondere constructievere manier in die behoefte te voorzien.

Maar breng ook de…

  • Negatieve consequenties van jouw specifieke gedrag in kaart. Onderzoek wat jouw gedrag voor invloed heeft op jouw gedachten en gevoelens. Bouw hierop je herstel.

Of het nu gaat om:

  • Dwangmatig over/ondereten;
  • Dwamgmatig alcohol of middelengebruik;
  • Relatie-liefdesverslavingen;
  • Werk/gokverslavingen;
  • Codependentgedrag als pleasen, aanpassen en controlegedrag;
  • Of een andere overlevingstrategie.

Ik ken ze bijna allemaal en al deze ervaringen hebben me heel veel opgeleverd maar ook zeker veel gekost.

Herken je een van bovenstaande gedragingen bij jezelf of in jouw leven?

Of

Lijkt het je gewoon interessant om te horen wat ik erover te vertellen heb?

Beluister dan hier de nieuwe zondagse podcast

Heb jij een vraag? Stuur me deze dan vooral toe dan komt jouw vraag mogelijk ook aan de beurt. Let op: alleen een vraag graag, geen heel levensverhaal. We denken vaak dat we de context en het verhaal nodig hebben om een vraag te kunnen beantwoorden maar dat is niet zo.

Volg je me al een tijdje en voel je dat het tijd is om echt aan de slag te gaan met het doorbreken van destructieve relatiepatronen? Dat kan op veel manieren. Onderzoek wat voor jou de meest passende stap is.

Deel dit bericht:

2 mei 2022

Leestijd: 2 minuten

Relatieverslaving


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je het gevoel dat wat je leest over jou gaat?

Dan is dat waarschijnlijk ook zo…
Meld je aan en ontvang regelmatig mijn artikelen en video’s in je mailbox. Houdt je wakker, scherp en is een duwtje in de goede richting.