Esther de Joode

PSYCHOLOGISCH WERKER
LOCATIE VIANEN
LIVE EN ONLINE

Esther

Behandelaren

Openheid is vrijheid! – Leven is liefde in actie! – Vertrouwen vanuit de bron

Als kind voelde ik al heel duidelijk dat er zoveel liefde is, maar dat die vaak niet zichtbaar wordt en niet gevoeld kan worden… dat het niet kan stromen. Ik zag hoe de mensen om mij heen vast zaten, voelde de liefde in hen en zag dat ze het niet konden uiten/geven en hoe ze vooral zelf liefde nodig hadden…

Ik besloot als kind te gaan geven. Ik gaf alles wat ik had en deed mijn allerbeste best om mijn ouders en anderen te geven wat zij nodig hadden omdat ik hen nodig had, om veilig te zijn. Het was niet genoeg… ik wist toen nog niet dat zij hun hart op slot gezet hadden (om zichzelf te beschermen tegen nog meer pijn) en dat zij zélf de enige zijn die hun hart weer kunnen openen.

Alles wat te lang stil staat en dicht zit, gaat stinken… en als iets te lang ophoopt, knalt het er een keer uit… In ben opgegroeid met veel grote knallen!

Wat ik wilde worden was voor mij helder; ik wilde praten en spelen met kinderen! Dat is gelukt! Al meer dan 20 jaar werk ik als Integratief Kindertherapeut in mijn eigen praktijk in Vianen. Ik ben moeder van een geweldige zoon (geadopteerd uit Ethiopië) en mede door hem gespecialiseerd in hechting- ,trauma- en systeemtherapie. Mijn missie is een kind zichzelf te laten ontdekken en bewonderen in de oneindige spiegel van liefde die ik voor ze wil zijn, het kind te laten voelen ‘ik ben oké en ik mag er helemaal zijn’. Het geeft mij een geweldige kick als ik een kind zie groeien en zijn eigen kracht ontdekt!

Door het werken met kinderen kwam ik ook veel ouders tegen die vastliepen, niet alleen met hun kind, maar vooral met zichzelf. Eerst voelde ik weerstand omdat daar waar kinderen zo transparant en open zijn, volwassenen meer ‘schillen’ om zich heen hebben ter bescherming na opgelopen pijn / teleurstelling in het verleden. Na mijn opleiding Transactionele Analyse en de Van Leed naar Liefde opleiding van Claudia kan ik steeds beter door al die schillen heen kijken en zie ik het innerlijke kind wat tekort is gekomen. De laatste jaren krijg ik ook veel energie van het werken met volwassenen. Net als bij kinderen, kan ook bij de volwassene het innerlijk kind alsnog gehoord, gezien en geheeld worden! Iedere volwassene heeft een innerlijk kind in zich die ooit gekwetst is en die ooit een besluit heeft genomen om zichzelf voortaan te beschermen, ieder van ons heeft zichzelf ergens een keer op slot gezet.

Ik ook! Ik merkte dat ik ook als volwassene maar bleef geven en dat het nooit genoeg was… ik maakte mijzelf hiermee ondergeschikt in mijn relaties, waardoor ik de relatie als verstikkend voelde, ik had geen lucht, ik zette mijzelf vast. Intuïtief voelde ik wel dat ik moest bewegen..sinds mijn 13e loop ik hard. De cadans van het rennen en de ademhaling geeft mij rust en een gevoel van veiligheid en het liefst rende ik de hele dag door (ik liep ultra afstanden tot 100 km). Door vele opleidingen had ik veel inzicht in mijzelf en kon ik het al wel herkennen bij mijzelf, maar écht beweging kwam er pas in toen ik ademsessies ging doen. Bij het ademen heb ik letterlijk leren ‘inademen’, leren (ruimte) in te nemen, te ontvangen … door het ademen ben ik in balans. Nu weet ik niet alleen met mijn hoofd, maar ook met mijn buik en mijn hart dat ik mij altijd veilig kan voelen bij mijzelf. Mijn hart is open en ik voel de oneindige liefde stromen.

Als je met mij aan het werk gaat, gaan we werken aan je basis! Een basis van vertrouwen ipv wantrouwen, een basis van veiligheid in jezelf ipv in een ander of iets anders. Jij bent helemaal welkom zoals je bent! Je weet het, je kan het en je doet het!