Van Leed Naar Liefde Jaartrajecten

Er is een oplossing ook voor jou!

Ben jij een succesvolle zelfstandige vrouw of man maar wil het op het gebied van de liefde maar niet lukken?

Omdat je in een relatie zit waarvan je weet dat die niet goed voor je is maar het maar niet lukt om ermee te stoppen? Of trek je alleen maar partners aan die er emotioneel niet voor je zijn? Of raak je steeds verstrikt in destructieve relatiepatronen? Ben je single en probeer je het niet eens meer? Word jij hier bijna wanhopig van en wil je voor eens en altijd afrekenen met deze hardnekkige dynamiek?

Als geen ander heb ik herstel van destructieve relatie(s) patronen in al mijn cellen doorleefd! Ik was succesvol op alle vlakken van mijn leven behalve in mijn relaties. Vrienden en collega’s vroegen zich af hoe het mogelijk was dat zo’n leuke vrouw als ik toch iedere keer weer een “foute man” in haar leven toe liet. En zij niet alleen. Ik begreep er helemaal niets van en voelde me steeds ongelukkiger worden...

'Romantische liefde is een heerlijke verslaving wanneer alles goed gaat maar een vreselijke wanneer je niet krijgt wat je verdient'.

Hoe zou het voor je zijn wanneer je afscheid neemt van destructieve relaties en relatiepatronen?

Maar ook niet meer aangetrokken wordt tot emotioneel onbeschikbare partners?

Hoe zou het voor je zijn om zelfliefde te ontwikkelen, jezelf steeds minder vaak af te wijzen? Grenzen te stellen en in elke situatie trouw te blijven aan wie je bent? En van hieruit jezelf, de ander en het leven steeds meer te vertrouwen, zodat je kunt leven vanuit plezier en liefde.

Hoe zou het voor je zijn wanneer de volwassene in jou de regie heeft over je leven zodat je keuzes gaat maken waar je super gelukkig van wordt.

Destructieve relaties en de daarbij behorende codependent strategieën, als pleasen, controleren, overmatig zorgen en verantwoordelijkheden overnemen heb je dan niet meer nodig.

Je hebt namelijk een liefdevolle relatie met jezelf ontwikkeld en bent van alle gereedschappen voorzien om deze te behouden en jezelf op de eerste plaats te zetten. Vanuit dit nieuw verkregen bewustzijn ben je in staat om gezonde partners in je leven aan te trekken en te behouden of simpelweg gelukkig te zijn met jezelf.

Dit is hoe we je kunnen helpen destructieve relatiepatronen los te laten.

 • Zorg op maat, afgestemd op jou als mens in plaats van geprotocolleerde zorg voor de massa.
 • Heling van binnenuit, zodat je geen fix van buitenaf of overlevingsstrategie meer nodig hebt.
 • Hoge kwaliteit van ervaringsdeskundige therapeuten en vakgerichte professionals.
 • Gevarieerd lesmateriaal bestaande uit video, audio, downloadbare opdrachten, meditaties, visualisaties, therapeutische Zoom-sessies, verbonden ademsessies, innerlijk kindwerk, individuele therapie en groepsdagen.
 • Cognitief, mentaal-emotioneel, spiritueel, lichaamsgericht en energetisch
RCE - destructieve relatiepatronen

Neem afscheid van relaties en patronen die je ongelukkig maken.
Ontwikkel een gezonde relatie met jezelf en van daaruit met de ander.

Ik heb herstel van verschillende verslavingen (waaronder relatie-liefdesverslaving, middelen verslaving, een eetstoornis, codependentie en narcistisch misbruik aan den lijve doorleefd. Ik weet als geen ander door welke processen je heen moet en hoe je daar het beste bij ondersteund kan worden om daadwerkelijk te herstellen.

Ik heb tientallen therapieën gevolgd. Sommige werkten, sommige niet. In de loop der jaren bundelde ik de meest effectieve aanpak tot één krachtige therapie waarvan ik uit eigen ervaring weet dat die werkt.

De afgelopen jaren heb ik honderden vrouwen en mannen zien herstellen van deze problematiek nadat zij mijn hulp aanvaarden in de vorm van workshops, individuele trajecten, groepstrajecten, seminars, retraites en sinds een aantal jaren via mijn jaarprogramma’s.

Omdat ik meer mensen wilde bereiken heb ik een aantal jaren geleden besloten mijn kennis en ervaring te digitaliseren. Zo ontstonden de “van leed naar liefde” trajecten. Daarmee werk je wanneer je maar wilt, waar je ook bent en in alle rust en privacy aan een liefdevolle relatie met jezelf.

RCE - jaarprogramma - voor jezelf kiezen

Ben jij er klaar voor om voor jezelf te kiezen?

Voor wie bereid is in zichzelf te investeren zowel in tijd als in geld als in energie bied ik jaarprogramma’s aan waarin je onderliggende pijn en blokkades die jouw levensgeluk in de weg staan gaat oplossen.. Vastgeroeste patronen, angsten, gevoelens, overtuigingen en gedrag uit het hier en nu die gelinkt zijn aan eerdere ervaringen uit je leven mag je gaan doorvoelen, integreren en loslaten.

Doordat ik zelf de valkuilen van relatie-liefdesverslaving, codependentie, co-verslaving en narcistisch misbruik doorleefd heb, weet je zeker dat je samen met mij de juiste stappen zet en geen kostbare tijd meer verliest. En mocht je terugvallen in oud gedrag, dan gebruiken we deze ervaringen om je fundament van herstel sterker te maken. Afstoffen en doorgaan zeggen we dan.

Wil je meer vreugde en liefde in je leven? Dit traject werkt. Dat heb ik inmiddels bewezen. Mijn coach zou zeggen: met feiten kun je niet discussiëren.

Neem afscheid van relatie(s) en relatie patronen die je ongelukkig maken.

 • Ontwikkel zelfliefde en stop ermee jezelf af te wijzen.
 • Trek partners in je leven aan die je laten lachen i.p.v. laten huilen.
 • Geniet van liefde en relaties.
 • Stel grenzen aan jezelf en aan de ander.
 • Blijf trouw aan wie je bent en spreek jezelf uit.
 • Zorg goed voor jezelf, zet jezelf op nr 1.
 • Laat strategieën los en daarmee de destructieve relatie(s) en patronen.
ck-relatieverslaving-training

Voor niemand is één methode zaligmakend. Daarom bevatten onze jaartrajecten verschillende methoden. Cognitieve therapie, oplossingsgerichte therapie, systemisch werk, innerlijk kind en delen werk maar ook lichaamsgericht verbonden ademwerk zodat er op alle bewustzijnslagen heling en herstel plaatsvindt.

Ik kan je niet veranderen, dat moet je zelf willen. Je moet zelf voelen dat het genoeg is geweest. Als je er klaar voor bent, laten we dan beginnen.

Dit traject is geen quick fix, die bestaat namelijk niet. Dit traject is voor jou als je een duurzaam resultaat wilt waar je voor de rest van je leven van kunt genieten. Zo’n proces heeft tijd nodig. Alles wat je in dit traject gaat leren, ontdekken en ervaren heeft tijd nodig om te landen en te beklijven. Wanneer je jezelf die tijd gunt zal je resultaat zien en je zal daardoor anders gaan voelen en gedragen.

Wanneer we samen aan de slag gaan en jij doet wat ik je leer dan gaat je leven op alle vlakken op een positieve manier veranderen. Lees, hoor en kijk hieronder hoe anderen hun proces hebben ervaren en mooie resultaten bereikt hebben.

Je wordt 12 maanden lang begeleid en ontvangt iedere 2 weken een online les. Die bestaan uit audio- en video-bestanden, maar ook uit e-books, meditaties, visualisaties, ademoefeningen en downloadbare (schrijf)opdrachten. Je hebt “een heel jaar” toegang tot alle liefdevolle, inspirerende lesstof.

Daarnaast kun je 24/7 terecht bij de geheime online Support groep. Dit is dus niet de besloten groep die je mogelijk vanuit de challenge kent maar een extra groep waarin wij dagelijks aanwezig zijn om al jouw vragen te beantwoorden. Daar tref je vrouwen en mannen aan die worstelen met dezelfde vragen en uitdagingen als jij maar bezig zijn om inplaats van in het probleem in de oplossing te leven.  Hier worden vriendschappen voor het leven gesloten.

'Bevrijd jezelf van jouw relatieblauwdruk door je onderbewustzijn op te schonen en een nieuwe imprint te creëren.'

Jij en al jouw gevoelens en gedachten zijn meer dan welkom! Laten we beginnen…

favicon

Jaarprogramma COMPLEET
Van Leed naar Liefde

Voor jou als je gelooft in de kracht van samen, groepstherapie en lichaamswerk en je weet dat je dit niet alleen kunt of wilt.

Wat je krijgt:
Je ontvangt 25 (tweewekelijkse) online lessen waaraan je op je eigen tempo kunt werken en alle informatie krijgt die je nodig hebt om je destructieve gedragspatronen voor eens en voor altijd te doorbreken.

Waar je mee aan de slag gaat:
Video lessen, downloadbare instructiematerialen, innerlijk kind werk, delenwerk, ademoefeningen, Byron Katy, technieken uit de cognitieve gedragstherapie en meer dan 80 meditaties en visualisaties die je rechtstreeks naar de kern van je probleem brengen maar tevens de oplossing zijn. Inclusief honderden boekentips.

Therapeutische Zoomsessie in een groep:
Je kan 1 keer per 2 weken deelnemen aan een live online therapeutische groepssessie, vraag en antwoord webinar of Masterclass waar je al je vragen live kunt stellen maar waar we ook de diepte ingaan m.b.t. een onderwerp, interventie of bepaalde fase uit je leven waarin je jezelf alsnog gaat geven wat je nodig hebt. (reparanting, herouderen).

Mocht je er een keer niet live bij aanwezig kunnen zijn dan kun je de opname altijd terugkijken.

Extra optie:
Voor deelnemers aan jaartraject COMPLEET is er ook een optie om privé consultaties tegen betaling te boeken met een van onze Van Leed naar Liefde therapeuten. Zo kun je jezelf nog intensiever en doelgerichter bevrijden van destructieve patronen.

En om je beslissing te vieren krijg je nog een mooi cadeau! Kijk snel hieronder…

favicon

Compleet
Retreat & Extra Bonussen

Retreatdagen


In het Hearthouse Bussum of in Den Ilp zijn er 8 retreatdagen:
19-20 januari 2024 | 25-26 april 2024 | 11-12 juli 2024 | 17-18 oktober 2024. (vol)

Op de  retreatpagina vind je nieuwe groepsdata van nieuwe lopende groepen.

 Daarnaast krijg je aan het begin een kennismakingsgesprek met Claudia en aan einde van je jaartraject een uitgebreid evaluatiegesprek met Claudia.

De volgende thema’s komen tijdens deze 8 daagse aan bod:

Ontmantel je overlevingsstrategieën d.m.v. het 5 stappen model
-
Rouw en rouwverwerking - parentificatie en zorgrolverwisseling
-
Hechting
Grenzen
-
Traumabinding en periodieke bekrachtiging
-
Innerlijke criticus en zelfliefde
Vergeving en loslaten
-
Polyvagaal theorie
-
Terugvalpreventie en gezonde relaties

 

Bonus 1

Je krijgt 12 maanden toegang tot de geheime besloten online community waarin je steun kan ontvangen en steun kan geven. Als je wilt kun je hier waardevolle contacten opdoen waar zeer hechte vriendschappen uit kunnen groeien. Een absolute meerwaarde in ieders proces.
Waarde = onbetaalbaar!

Bonus 2 (t.w.v. €2500)

Verrijk je helingproces met 11 extra masterclasses:
Codependentie op de werkvloer, Hechting (hecht niet), Vind je eindman, Liefdesverdriet, EFT, 15 fasen van herstel, Narcistisch misbruik, Systemisch werk, Innerlijk kind werk, Traumabinding, Systemisch werk.

Bonus 3

Werkboeken. 1 digitaal werkboek bijbehorend bij de online jaartraining en een papieren werkboek voor de 8 daagse retreat met QR codes naar meditaties en muzieklijsten voor de ademsessies die je na de retreatdagen zelfstandig voort kunt zetten.

Jaarprogramma ONLINE Van Leed naar Liefde

Voor iedereen die graag zelfstandig werkt of naast de training al een traject elders volgt.

Wat je krijgt:
Je ontvangt 25 twee (wekelijkse) online lessen waaraan je op je eigen tempo kunt werken en alle informatie krijgt die je nodig hebt om je destructieve gedragspatronen voor eens en voor altijd te doorbreken.

Waar je mee aan de slag gaat:
Video lessen, downloadbare instructiematerialen, innerlijk kind werk, delenwerk, ademoefeningen, Byron Katy, technieken uit de cognitieve gedragstherapie en meer dan 80 meditaties en visualisaties die je rechtstreeks naar de kern van je probleem brengen maar tevens je oplossing zijn. Inclusief honderden boekentips.

En om je beslissing te vieren krijg je nog een mooie cadeau! Kijk snel hieronder…

RCE - jaarprogramma online
favicon

Jaarprogramma EXCLUSIVE Van Leed naar Liefde

Voor een select gezelschap dat hoogwaardige, persoonlijke aandacht en zorg van mij en mijn team wilt!

Wat je krijgt:
Je neemt deel aan een jaarprogramma dat speciaal ontwikkeld is voor jou, afgestemd op jouw wensen en behoeften maar ook op jouw verlangens, persoonlijke doelstellingen en oude wonden. Je wordt persoonlijk door mij en mijn team intensief en individueel begeleid. Je zal ultieme focus en support ervaren op jouw specifieke uitdagingen.

Wat is er speciaal aan dit programma:
Na ons eerste gesprek gaan we voor jou en met jou een uniek en persoonlijke programma samenstellen dat direct hoop en vertrouwen geeft, je situatie aanpakt en met de grootste zorg je specifieke pijnpunten en uitdagingen aanpakt. Denk aan prive sessies op bijzondere locaties speciaal geselecteerd lesmateriaal, persoonlijke therapeutische ondersteuning waar nodig en een schatkist aan reguliere en alternatieve zelfhelende methoden die je eigen maakt en waar je de rest van je leven profijt van zal hebben.Dat alles inclusief de weldaad van onze online community en uitnodigingen voor masterclasses en VIP retreats in Nederland en op Ibiza.

Ultiem Resultaat
Je zal voorgoed je vervelende patronen doorbreken en precies die tools in handen krijgen om je relaties en relatiepatronen op een vervullende manier aan te gaan. Ik gun je deze transformatie en zal je met veel liefde ondersteunen. Vraag een kennismakingsgesprek aan als je klaar bent voor een EXCLUSIEVE aanpak en garantie tot resultaat.

CCC-mockup-boek-van-leed-naar-liefde

Van Leed Naar Liefde

Je beslissing om in te schrijven voor een jaartraject vereist moed en verdient waardering. Je kiest voor jezelf! Dat wil ik graag vieren met dit mooie cadeau!

Je ontvangt het handboek Van Leed naar Liefde van mij cadeau. Dit boek is voor iedereen die meer pijn dan vreugde ervaart in (liefdes)relaties. Heb je het boek al? Geef het dan cadeau aan een vriend of vriendin waarvan je weet dat die het ook goed kan gebruiken. Uiteraard vind je het e-book en het luisterboek in de online leeromgeving.

'Nothing changes when nothing changes.'Er verandert niets wanneer er niets verandert'

Gratis inzichtsessie

Wil je onderzoeken of een van deze jaarprogramma’s geschikt zijn voor jou? Vraag dan een gratis inzichtsessie aan. Samen onderzoeken we of dit programma op dit moment in jouw leven het meest passend is.

We brengen je van leed naar liefde

Iedere 2 weken ontvang je een nieuwe les-module in je inbox, 25 weken lang. De lessen bestaan uit video’s, audio’s, e-books, meditaties, visualisaties, ademoefeningen en downloadbare innerlijk kind (schrijf)opdrachten. Zo blijft de inhoud overzichtelijk en kom je stap voor stap vooruit. Kies voor jezelf!

Je krijgt alle lessen in een keer te zien zodat je vooruit kunt werken als je die behoefte voelt. maar let op; het is belangrijk dat je de tijd neemt om de geleerde stof toe te passen in je leven, laat zakken en daarbij verankert in je bewustzijn.

En daarna? Daarna, en waarschijnlijk al eerder, heb je genoeg waardevolle gereedschappen tot je beschikking om een gezonde relatie met jezelf aan te gaan. Vanuit deze liefdevolle verbinding met jezelf gaan de relaties in je leven veranderen. Zowel vriendschappen als werkrelaties, familierelaties en uiteraard je liefdesrelaties gaan vreugde en liefde brengen i.p.v. pijn en verdriet.

Minder dan dat accepteer je niet meer.

RCE - we brengen je van leed naar liefde

Ervaringen van deelnemers die het jaarprogramma
Van Leed naar Liefde hebben doorlopen

Ik ben haar tot op de dag van vandaag dankbaar

Toen ik bij Claudia en CCC terecht kwam, was het direct een heel bijzondere ontmoeting. Ik kwam voor het eerst in mijn leven in een groepsessie terecht. Waar ik direct door Claudia’s openheid en kwetsbaarheid werd uitgedaagd zelf ook open en kwetsbaar te zijn. De hele groep ervoer naar mijn idee hetzelfde, waardoor er een bijzondere dag ontstond, waar ik tot op de dag van vandaag dankbaar voor ben. Claudia kan heel goed luisteren, niet oordelen en ze geeft weinig advies. Waardoor jezelf tot inzicht komt wat je zelf in vrijheid en zonder oordeel wilt kiezen in het leven (iets wat ik voorheen niet kon). Haar methode bestond o.a. uit altijd alleen over jezelf praten, nooit over je partner, of iemand die je pijn heeft gedaan, tenzij dit iets zegt over je eigen handelen. Dit heeft mij enorm geholpen om grote stappen te maken, omdat je hierdoor als volwassene aan wordt gesproken en niet als slachtoffer, waarbij je het idee hebt machteloos te zijn t.o.v. de ander. Er was ook altijd een sfeer van vertrouwen. En ik wist ook dat Claudia mijn verhalen niet zou delen, tenzij ik daar toestemming voor zou geven, bv i.v.m. andere therapeuten die werkzaam zijn in haar praktijk en bij wie ik later ook in een traject zou komen. Dit, samen met de oordeelloosheid en eigen kwetsbaarheid heeft ervoor gezorgd dat ik een half jaar lang bijna elke week 2 of 3 keer een therapiesessie volgde. Bij haar, of later ook bij haar collega’s. De reden waarvoor ik bij CCC langskwam, heeft zich mede dankzij de enorm goede hulp opgelost, gedurende de jaren die volgde. En ik leef in meer verbondenheid, kracht en rust als ooit te voren. Met zoveel waardevolle inzichten die ik inmiddels ook regelmatig deel met anderen, waardoor er als het ware een olievlek ontstaat, vol verbondenheid, heelheid en kracht.

Het pad van loslaten

Na de ontmoeting met mijn tweelingziel werd ik enorm getriggerd in mijn verlatingsangst. Voor mij was het een twee jaar durende zoektocht vooraleer ik de juiste hulp aangeboden kreeg op mijn weg naar zelfliefde of wat ik ook vaak mijn pad van loslaten van oude patronen en mezelf heropvoeden noem. De inzichten en bewustwordingen volgden tijdens de coaching elkaar pijn-snel op waardoor ik in een razendsnel tempo in een transformatie terecht kwam waar ik vooral leerde loslaten van de persoon waar ik mij angstvallig aan vast klampte in de hoop dat hij het gat in mijn hart kon opvullen: de leegte, de eenzaamheid en het gebrek aan liefde door mijn emotioneel onbeschikbare ouders. Ik leerde terug voelen wat gezonde grenzen zijn en deze dan ook aan te geven. Mijn oude kindpijnen werden "geheald" zodat ik opnieuw een emotioneel beschikbaar persoon werd. Ik kwam in een staat van algemene tevredenheid terecht waarin ik mijn geluk niet langer liet afhangen van de buitenwereld, maar vooral het geluk vanuit mezelf opnieuw kon ervaren. Een gezond evenwicht herstelde zich in mezelf waardoor ik niet langer moest wegvluchten in één of andere verslaving zoals mijn werk. Mijn zelfliefde werd geactiveerd en ik maakte daar ook tijd en ruimte voor vrij. Een heropvoedingsplan waarin ik in 6 maanden tijd slaagde, gelukkig was er Corona en kon ik ook de tijd en de ruimte nemen om een gezonde balans in mijzelf te herstellen. Van alle therapieën en healings die de afgelopen jaren op mijn pad kwamen, was de coaching bij Claudia toch wel de meest krachtige en succesvolle therapie met blijvende resultaten! Hartelijk dank aan Claudia en haar team. Ook de Ibiza-reis is een sterke aanrader, innerlijk kind werk blijft voor mij de meest belangrijke en helende therapie samen met het ademwerk! Liefs, Luce

Ik voel me een andere vrouw

Dit jaar startte ik met een ongelofelijke dip. Ik had oud en nieuw gevierd bij mijn zus met mijn jongste dochter en dacht weer een jaar alleen. Ik vind er zo niks aan. Tien jaar geleden pleegde de vader van mijn kinderen zelfmoord. In de afgelopen jaren heb ik relaties gehad die mij geen geluk brachten en waarin ik mezelf kwijt raakte. Mijn ex, een echte narcist, was gok verslaafd, ontrouw en bedroog mij keer op keer. Toch liet ik het gebeuren en duurde het heel lang voordat ik achter die relatie een punt kon zetten. Daarna volgde een aan uit relatie met een man met bindingsangst. Ik zocht elke keer ‘de schuld’ bij mezelf en dacht als ik het anders zou doen er dan wel echte liefde op mijn pad zou komen. Toen las ik een post van Claudia op Facebook en herkende me zo in het verhaal van elke keer een ongezonde partner aantrekken. Ik boekte een kennismakingscall met Claudia en voelde dat haar traject mij echt zou gaan helpen. Eerder dat jaar was ik gestart bij een psychologe, fijne gesprekken maar het pakte niet het echte probleem aan. De individuele en groepscoachingsessies van Claudia hebben mij zoveel gebracht. Het innerlijk kind- en ademwerk versterkten dat nog eens. Ik voel me een andere vrouw; heb pijn uit het verleden geheeld en weet nu wat mijn valkuilen zijn. Het is ongelofelijk hoe groot de verandering is geweest in een jaar tijd. Als jij ook klaar bent met relaties die je meer kosten dan opleveren, als je echt wilt helen en een liefdevolle relatie met je zelf; want daar begint het, wilt ontwikkelen moet je bij Claudia zijn. Liefs, Susan

Ellen V

Licht en bevrijd Wat ben ik blij dat Claudia op mijn pad is gekomen. Ik ben dankbaar voor de eerlijke, duidelijke en liefdevolle begeleiding naar het ontwikkelen van zelfliefde en het herkennen van de valkuilen om niet WEER in een destructieve relatie te stappen. Doordat ik nu duidelijk de schade uit mijn jeugd en tekort aan liefde onder ogen zie, begrijp ik mezelf en mijn gemaakte keuzes nu en kan ik het door middel van o.a meditatie een plekje geven. Ik voel me licht en bevrijd. Dank Claudia? Liefs, Ellen V

Cindy

Wat een geweldige, leerzame dag was dit weer! Ik ging 10kg lichter qua gevoel naar huis dan dat ik aankwam. Veel gevoeld, veel gehuild, veel gedeeld. Heb weer inzichten gekregen waar ik mee verder kan. Heel erg bedankt!

Geen afscheid maar een nieuw begin

Met pijn in het hart, heb ik net de laatste groepsdag van het jaartraject bij Claudia, achter de rug. Ik beschouw het niet als het eind, maar eerder als een nieuw begin. Wat een waardevol traject. De theoretische online lessen, absoluut noodzakelijk om te begrijpen waar je in zit. De groepsdagen, niet alleen waardevol, maar zeker de vriendschappen die je er aan overhoudt. En uiteraard ook de individuele sessies. Theorie is niets zonder voelen, en ook voelen heeft theorie nodig. Ik ben dankbaar en blij dat ik voor het jaartraject heb ingetekend, omdat ik die tijd ook echt nodig had. Het is een heel proces. Aanvankelijk laat je maar toe wat je kan toelaten.Omdat we meester zijn in het uit de weg gaan van onze oude kindpijn. Het bewust worden daarvan is een hele weg. Dan weer een stukje theorie en dan weer een stukje ervaren en doorvoelen. Om al zo de puzzel, de blauwdruk van je eigen leven te leren kennen. Het gaat echt om het leren kennen van jezelf. De moed en het lef hebben om je niet langer afhankelijk te maken van de liefde en erkenning van een ander. Voor ik aan dit traject begon, had ik nog nooit van de begrippen codependentie en relatieverslaving gehoord. En ik heb lang, zoals dat bij elke verslaving hoort, in de ontkenning gezeten. Maar gaandeweg laat je meer en meer stukken van jezelf toe. Ga je de communicatie met jezelf aan, worden je kindtrauma’s zichtbaar, en kan je jezelf gaan helen. Belangrijk in dit heel traject is dan ook, de herhaling van de lessen. En gelukkig kan dat, omdat je levenslang toegang hebt. In het begin, laat je maar toe wat je op dat moment aankan. Later op je weg, bij herhaling van een les, hoor je net weer andere dingen en kan je weer een stapje dieper herstel toelaten. Ik kan nu voelen wanneer ik in mijn trance schiet. “Trance” , was eerst een theoretisch begrip voor me maar nu kan ik duidelijk voelen, dat als de ander zich niet goed voelt , er als het ware een energie uit mij stroomt naar de ander, en ik onmiddellijk de pijn daar wil weghalen. Ik ben dan volledig weg van mezelf. En ik verwar dit zelfs met liefde. Doordat ik denk dat ik liefde voel voor de ander, geraak ik op die manier verstrikt in een ongezonde relatie. Want ik heb mezelf verlaten om voor de ander te zorgen. En paradoxaal genoeg ,omdat ik mezelf verlaten heb, verwacht ik van de ander dat hij of zij me weer heel laat voelen. Ik ervaar meer en meer dat de sleutel tot zelfbevrijding ligt in het verbinden met mezelf. In die diepe verbinding, vind ik mijn kracht terug. Los van de ander. Los van de afhankelijkheid. Ik wens jullie allen een mooi proces toe. Hartelijk dank Claudia Krumme, voor de liefdevolle begeleiding. Liefs Rita

“Claudia’s B&B’s”

Afgelopen weken waren weken van mijmeren, terugkijken op het laatste half jaar en veel gedachten over wat er allemaal met me gebeurd is.Zo langzamerhand heb ik alle weken van de online training doorlopen. Wat is er veel op me af gekomen, wat heb ik ongelooflijk veel geleerd en wat heeft het me veel gebracht! Ik blijf het zeggen, deze training is het mooiste wat ik mezelf ooit cadeau heb gedaan.Vandaag kwam de vergelijking bij me op van de training van Claudia met het TV-programma “We zijn er bijna”. Een mooie reis met diverse tussenstops. Maar nee, het klopt niet. Ik ben er nog helemáál niet bijna, en dat is ook helemaal mijn doel niet, om ergens te arriveren en daar te blijven. Want deze reis is nog lang niet af, een persoonlijk levenspad stopt nooit!Nee, bedacht ik me, het is veel meer “Bed and Breakfast”! Elke week (of soms wat later) arriveerde ik weer in een totaal andere B&B, met andere inzichten, andere manieren van denken, voelen, ervaren, leren en beleven. De ene B&B voelde als een warm bad en nodigde uit er wat langer te blijven hangen, of zelfs nog eens terug te komen. De ander was wat zakelijker en ja, er waren er zelfs bij waar ik gillend ben weggelopen. Maar toch, al die pleisterplaatsen hebben elk op hun eigen wijze hun steentje bijgedragen aan een intensieve, soms zware maar mooie reis die me heeft gebracht naar waar ik nu ben.En uit al die B&B’s heb ik wel wat meegenomen…Zoals een aantal belangrijke inzichten: het is zoals het is, en dat is lang niet altijd zoals het volgens mij zou moeten zijn. Maar leven vanuit valse hoop en valse macht levert, behalve heel veel drama, niks op. Laat je gedachten niet met je op de loop gaan. Het zijn mijn gedachtes waarmee ik mijn wereld creëer, maar is dat ook de waarheid? The Work van Byron Katie, wat een prachtige inzichten!Neem jezelf mee in elk contact met anderen. Sta stil bij mijn innerlijke dialoog als ik geraakt word en deel de inzichten van die dialogen ook met de ander. Zorg goed voor je zelf! Leg de verantwoordelijkheid voor je geluk niet in andermans handen maar pak die zelf. Dat is af en toe hartstikke moeilijk en dat lukt ook echt niet altijd. Oordeel dan niet te hard, niet naar de ander en ook niet naar jezelf. Kijk er naar met zachtheid en mildheid. Wat een rust levert me dat op!Hoe mooi is het dan, en dat is natuurlijk geen toeval, dat ik in de loop van dit proces R. heb leren kennen. Lieve R., die mijn onzekerheden en twijfels volledig accepteerde en me alle rust en ruimte gaf om me te laten ontdekken of ik al wel toe was aan een nieuwe liefde in mijn leven. Die me overlaadt met lieve woorden en berichtjes en me steeds weer laat merken hoe bijzonder hij me vindt. Een bonus “B&B” waar ik nog héél vaak terug wil komen… Lieve Claudia, jouw B&B’s zijn top, ik heb alle adressen bewaard en ik zal ze zeker geregeld weer op gaan zoeken. Oké, de één waarschijnlijk wat meer dan de ander, maar de liefde waarmee je ze één voor één hebt ingericht is overal even voelbaar. Dankjewel! Liefs, Marinde

Dankbaar

Nadat ik een aantal sessies ‘Innerlijk Kindwerk’ heb gedaan bij Claudia besloot ik over te stappen naar de ademsessies. Ik heb een leven lang te maken gehad met dysfunctionaliteit in het gezin waar ik uit kom hetgeen pas echt manifest werd toen mijn ex en ik na 20 jaar uit elkaar gingen en hij mij beschuldigde van een persoonlijkheidsstoornis. Hij had zelf een fiks drankprobleem. Overigens is hij inmiddels reeds 7 jaar succesvol van de drank af en staan wij op harmonische voet met elkaar. Een stoornis had ik (ook beoordeeld door mijn psychologe) niet. Issues vanuit mijn eigen jeugd wel degelijk. Mede dankzij Claudia heb ik een grote doorbraak daar in kunnen maken vooral nadat ik een paar EMDR sessies heb gedaan. Hier in heb ik met name negatieve emoties rondom mijn moeder en broer kunnen verzachten en loslaten. Er was sprake van zowel emotioneel- als af en toe fysiek geweld (dat laatste door mijn broer). Door het verzachten en loslaten heb ik zaken die ik levenslang met me mee heb gedragen en die mijn zelfbeeld behoorlijk negatief beïnvloed hebben daar kunnen neerleggen waar ze horen; niet meer op mijn bordje en ben vervolgens nu in staat om ruimte te maken voor diepere werkelijke compassie zonder mezelf langer geweld aan te doen en me verantwoordelijk te voelen voor de dysfunctionaliteit van de ander. Ik ervaar Claudia als een enorm liefdevolle persoon die een zeer groot talent heeft om anderen met hoofd en hart op professionele wijze te helpen. Ik zie haar als iemand die zich volledig vanuit eigen levenservaring en – wijsheid, gecombineerd met professionele opleidingen heeft ontwikkeld tot de prachtige talentvolle liefdevolle therapeute die zij is. Ik raad haar aan een ieder aan die op liefdevolle doch duidelijke wijze dingen in zichzelf wil aangaan en opruimen! Liefs, Louise

De muur om me heen is weg en voel voor het eerst dat ik de moeite waard ben

Ik ben al jaren bezig mijn relatieverslaving de baas te worden en mijn jeugd te verwerken en had al veel therapieën gedaan en boeken gelezen. Bij Claudia hoorde ik voor het eerst over innerlijk kindwerk en transformational breath. Ik ging de uitdaging aan, vertrouwde erop dat ik verder zou komen bij Claudia, en volgde het online programma met coachingsessies. En wat ben ik verder gekomen!! Met name met het innerlijk kindwerk. De ‘rouwrand’ die altijd om mij heen hing is er af voor mijn gevoel. Mijn jeugd heeft meer een plek gekregen. Ik weet dat ik de moeite waard ben. Sta veel positiever en opener in het leven en ga meer de verbinding met mensen om mij heen aan. Ik vraag meer om hulp. Met mannen blijft het een leerproces. Ik ben nooit klaar, dat weet ik. Maar ik herken veel eerder dat het fout gaat of het een emotioneel niet beschikbare man is, en heb handvaten gekregen om er uit te stappen en bij mezelf te blijven. Onlangs ging ik mee met Claudia op retraite naar Tenerife. Ik ben nog steeds verwonderd over wat er daar allemaal gebeurd is. Ik weet nu niet alleen dat ik de moeite waard ben, ik vóel het voor het eerst ook. De meditaties, het ademen, de yoga, alles bij elkaar zorgde voor een transformatie bij mij waar ik nog niet mijn vinger op kan leggen maar waar ik heel erg blij mee ben. Er is een muur in en om mijzelf weg lijkt het. Ik maak deel uit van het geheel. Ik mag er zijn. Dat voelt heel fijn. Alsof ik eindelijk thuis bij mezelf ben. Van daaruit kan ik verder. Namasté Claudia, Marian en Wilna. Liefs, Anne

Super waardevolle ervaring

De week op Ibiza, was voor mij erg helpend om het materiaal van de online cursus, beter te begrijpen. Direct ondergedompeld worden in de ervaring, het delen met mensen, die met dezelfde thematiek worstelen in hun leven. Het gevoel, dat je dus niet de enige bent . De steun en liefde ervaren van zowel de professionele begeleiders, als van de medecursisten. De rust van de mooie natuur om je heen. De variëteit van de cursus, telkens komt er weer een andere manier om aan jezelf te werken, aangereikt. Alles in een veilige omkadering. Super waardevolle ervaring. Dank je Claudia. Liefs Mulders Rita

Vind je ervaringen van anderen belangrijk? Dat snap ik helemaal want dat vind ik ook. Maar weet dat de ervaring van anderen niet zegt over jouw resultaten. De succesverhalen zijn van diegene die alles gedaan hebben wat ik ze aangereikt heb. Ik lever wat ik beloof, maar kan jij beloven dat je zal toepassen wat ik je leer?

Waarschijnlijk draait je innerlijke criticus nu op volle toeren.

 • Ik ben bang om te voelen…
 • Dit is niets voor mij…
 • Dit mag vast niet van mijn partner…
 • Hier heb ik helemaal geen tijd voor…
 • Hier heb ik geen geld voor…
 • Ik geloof er niet meer in…
 • Ik heb al zoveel gedaan...
 • Ik heb geen relatie dus dit is niet voor mij…
 • Misschien iets voor over een tijdje…

Allemaal excuses die onderdeel kunnen zijn van het probleem. Ieder veranderingsproces zorgt voor weerstand. Dat is wat je kent (hoe pijnlijk het ook is). Het is jouw comfort zone. Deze comfort zone heeft een functie, namelijk geen contact maken met de werkelijkheid. Wil je blijven waar je bent of wil je door?

Wil je dit mechanisme doorbreken, ga dan tegen deze saboterende gedachten in en beslis een tegenovergestelde actie te ondernemen als het toekomstige resultaat fijn aanvoelt.

Zet die stap die jou op de lange termijn een gelukkig, vrij mens zal maken. Doe dat vandaag nog, er is geen beter moment dan nu. Je zult jezelf er straks de rest van je leven dankbaar voor zijn.

'Voel je nooit schuldig over iets dat goed voor je is.'

Ben je nieuwsgierig naar wat we precies gaan behandelen? Of weet je al genoeg? Hieronder vind je per week de thema’s en licht ik uitgebreid de extra’s toe. De thema's zijn zeer divers dus weet dat je niet overal last van hoeft te hebben 🙂

 • Wat is relatieverslaving?
 • De 9 types relatie- en liefdeverslavingen
 • Verlatingsangst en bindingsangst
 • Ongezonde binding doorbreken
 • Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars en masterclasses
 • Wat is codependentie?
 • Wat is counterdependentie?
 • Primaire symptomen
 • Secundaire symptomen
 • 3 processen die je doorloopt bij heling van codependentie
 • Podcasts, meditaties, vraag en antwoord webinars en masterclasses

Je staat er nooit alleen voor. Nooit!
Welkom in onze 24/7 online community

Als je deelneemt aan de online training, krijg je een jaar lang toegang tot een online supportgroep. Daar tref je op elk moment van de dag vrouwen en een enkele man die net als jij bezig zijn met het doorbreken van hun destructieve relatiepatronen.

Deze supportgroep inspireert, ondersteunt en motiveert.

Het is de vriendin/vriend die er altijd is en waartegen je alles kunt en mag vertellen zonder dat hij of zij oordeelt.

Je kunt hier je voortgang delen, vragen stellen en van elkaar leren. Het is naast het traject een absolute meerwaarde bij het doorbreken van je relatiepatronen op weg naar een liefdevol leven vol rust, vreugde en liefde.

RCE - community
favicon

Kies je om mee te doen dan heb je een jaar lang toegang tot inspirerende , live webinars, therapeutische zoomsessies en Masterclasses

Er zijn iedere 2 weken vraag en antwoord webinars, Masterclasses en therapeutische Zoom calls. Daar ben je van harte welkom om je vragen te stellen, je gevoelens te delen en samen met mij of met een van de andere ervaringsdeskundige therapeuten overlevingsstrategieën te ontmantelen, contact te maken met je innerlijk kind en vanuit je volwassen deel voor jezelf te leren zorgen.

Deze zijn speciaal gecreëerd  om:

 • Je te begeleiden bij het ontmantelen van je overlevingsstrategieën;
 • Je contact te laten maken met je oude pijnen
 • Je te leren om vanuit de volwassene in jou jezelf te geven wat je nodig hebt;
 • Zelfhelende methoden eigen te maken en te oefenen met nieuw gedrag
 • inzicht in je patronen te krijgen
 • Al je vragen te kunnen stellen

Ik daag je uit en inspireer je om nieuwe stappen te zetten. Als je vragen hebt naar aanleiding van een lesmodule, of een dilemma uit je leven dan kun je die altijd in de community stellen. Wanneer je er live niet bij kunt zijn kun je de therapeutisch Zoom call altijd weer terugkijken. Omdat er tijdens de Zoom call echt therapie gegeven wordt en privacy gevoelige informatie gedeeld wordt blijven de Zoom sessies niet altijd beschikbaar. Vraag en antwoord webinars en Masterclasses blijven wel beschikbaar en in de training staan.

"Is het echte liefde? Of ben je emotioneel verslaafd aan de inconsistente, periodieke liefde, aandacht en erkenning?'

Masterclasses

Tijdens de masterclasses word je geïnspireerd door ervaringsdeskundige therapeuten die hun relatie-liefdesverslaving en codependentie verleden achter de rug hebben en gespecialiseerd zijn op een bepaald gebied. Je kunt hen alle vragen stellen die je hebt. Zo gebruik je hun om weer een stap vooruit te zetten. Relatie-liefdesverslaving en codependentie kan zich op verschillende manieren manifesteren. Ik zeg dan ook altijd focus je op de overeenkomsten en laat de rest liggen. Dit betekent dat niet alle Masterclasses voor jou van toepassing hoeven te zijn en dat is helemaal ok.

Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

 • Masterclass narcistisch misbruik
 • Masterclass innerlijk kind werk
 • Masterclass codependentie op de werkvloer
 • Masterclass liefdesverdriet
 • Masterclass gedesorganiseerde hechting
 • Masterclass EFT
 • Masterclass systemisch werk
 • Masterclass traumabinding
 • Masterclass 15 fasen van herstel
 • Masterclass vind je eindman
RCE - masterclasses

Wil je onderzoeken welk jaarprogramma het meest geschikt is voor jou? Vraag dan een gratis inzichtsessie aan. Samen onderzoeken we welk programma op dit moment in jouw leven het meest passend is.

Antwoorden op veelgestelde vragen

Een garantie geven kan ik niet, maar ik kan wel beloven dat we alles op alles zetten om jou je destructieve relatiepatronen te laten doorzien en doorbreken. Mijn programma’s werken, dat heb ik al heel vaak mogen zien gebeuren. Maar… ze werken alleen als jij er ook aan werkt!

Therapie bestaat niet alleen uit de bijeenkomsten, of de wekelijkse online les, het gaat er vooral om wat jij tussen deze momenten door zelf doet. Je kunt de contactmomenten zien als de opmaat naar het innerlijke werk dat jij gaat doen om te komen tot herstel. Om dit innerlijke werk te kunnen doen, krijg je verschillende tools aangereikt. En zodra jij die gaat toepassen en integreren in je leven, gaat de therapie werken voor jou.

Begin vandaag nog aan een gelukkiger leven zonder obsessie, pijn, verdriet en afhankelijkheid.

 Je hebt je toekomst zelf in de hand. Ik kan je helpen (en ik wil je helpen) maar je moet zelf de eerste stap zetten. Als je je nu inschrijft, heb je over een paar minuten de eerste les in huis!

Wanneer je voor dit programma kiest word je door mij en mijn team 12 maanden begeleidt.  Je ontvangt iedere 2 weken een online les. Die bestaan uit audio- en video-bestanden, maar ook uit ebooks, meditaties, visualisaties, ademoefeningen en (schrijf)opdrachten. Je hebt “een heel jaar” toegang tot alle liefdevolle inspirerende lesstof. Daarnaast kun je 24/7 terecht bij de geheime online Support groep. Dit is dus niet de besloten groep maar een extra groep waarin ik zelf en mijn team dagelijks aanwezig zijn om al jouw vragen te beantwoorden. Daar tref je vrouwen en mannen aan die worstelen met dezelfde vragen en uitdagingen als jij.

Nog even je aandacht op het praktische bestelproces

Graag je aandacht voor het volgende: Na betaling van de bestelling, kun je de online training meteen op een computer of daarvoor geschikte tablet raadplegen. Door op “Betalen” te klikken zie je af van je herroepingsrecht en stem je in met directe levering. Je kunt een online training dus NIET annuleren. Weet je zeker dat je een bestelling wilt plaatsen?

Op overige onderdelen, individuele sessies en groepstherapie blijft de wettelijke bedenktijd van 14 dagen van toepassing. Bij gebruik van het herroepingsrecht worden de kosten naar rato van gebruik verrekend. Als je gebruik wilt maken van dit herroepingsrecht, stuur dan een email naar info@counsellingcenterchanges.nl. Wij betalen binnen 14 dagen het verschuldigde bedrag terug.

Logo SCAG
Logo ABC
Logo NRTO
Logo RBCZ