PSYCHOTHERAPEUT
SYSTEEM THERAPEUT
ONLINE

Monica

Regiebehandelaren

Iemand heeft mij ooit ‘een no-nonsense therapeut genoemd, omdat ik met liefde en respect snel tot de kern van de zaak op persoon kom.

Mijn naam is Monica en ik ben geboren in 1961. Ik woon en werk in Haarlem en Ibiza, waar ik hou van de natuur, de zon en het mediterrane leven. De keuze voor Ibiza komt voort uit mijn liefde voor het eiland. Ik ben moeder van 3 geweldige kinderen en heb ook twee kleinmeisjes. Ik houd ook van hun, mis ze al na 10 dagen, daarom blijf ik ook in Haarlem wonen. Deze mogelijkheid om tussen beide locaties te pendelen is een ongekende luxe waar ik ontzettend van geniet.

Na het afronden van mijn studie Klinische Psychologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, ben ik aan de slag gegaan als zelfstandige. Eerst werkte ik als trainer sociale vaardigheden en in het gebied van organisatie advies. Hoewel ik hiermee actief was in gedragsverandering merkte ik toch dat het oppervlakkig bleef. Ik wilde dieper begrijpen waardoor gedragsveranderingen plaatsvinden en ook wat voor eigen keuzes hebben mensen. Daarom heb ik de logische stap genomen mij verder te specialiseren in psychoanalytische psychotherapie met systeemtherapie aan het RINO Amsterdam.

Tot op de dag van vandaag werk ik met veel plezier en energie. En veel later ben ik me gaan specialiseren in familieopstellingen (Bert Hellinger). Een bijzondere manier van systemisch werken.

Als ik iemand spreek in de behandeling probeer ik met de ander mee te denken en samen te kijken naar wat helpend is. Niks standaardrijtje of protocol (zitten natuurlijk wel in mijn hoofd). Uitpluizen wat is er gebeurd en dan op weg helpen naar herstel.

Een leuk bijkomend voordeel van ouder worden in dit vak is, dat ik mijn collega’s mag begeleiden, regiebehandelaar ben en samen met hun graag nadenk over de behandeling van onze cliënten.

Natuurlijk, ken ik ook moeilijke perioden in mijn leven. Het is niet al goud wat er blinkt. Ik leer dagelijks van mijn gesprekken met anderen, dat vind ik inspirerend aan mijn werk. Zo kom ik steeds meer meer te weten over de mens; liefde en het leven, haha en ja “je komt zover als je therapeut is”!

Monica Kievid