Lotte Krol

PSYCHIATRISCHE VERPLEEGKUNDIGE
LOCATIE BODEGRAVEN
LIVE EN ONLINE

Lotte

Behandelaren

Bodegraven (ZH)
Live & Online

Sociaal Pedagogisch Hulpverlener
Psychiatrisch Verpleegkundige
Breathwork & Soul Purpose Coach

Als je mij echt zou kennen… dan weet je dat zelfliefde voor mij altijd maar een hol begrip was: klinkt mooi, maar hoe ziet dat eruit en hoe voelt dat dan? Ik dacht mijn dagelijkse dosis ‘liefde’ vooral buiten mijzelf te vinden en daar deed ik dan ook veel voor: ik moest er super fit uit zien, vermakelijk en behulpzaam zijn, overal ‘JA’ tegen zeggen en natuurlijk nooit iets afzeggen.

Ergens voelde ik al heel lang dat er iets niet helemaal in de haak was, maar veranderen was erg moeilijk. Tot het land op slot ging in 2020 en ik gedwongen werd om meer op mijzelf te zijn. Ik begon te voelen hoeveel ik al die tijd over mijn grenzen was gegaan: zowel in mijn privéleven als op werk. Het werd de hoogste tijd om het roer om te gooien.

Mijn reis van transformatie begon via een cursus ‘Mindfulness’: hier leerde ik mijn gedachten te observeren in plaats van te volgen. Via ‘Somatic Experiencing’ leerde ik contact maken met mijn emoties en deze te uiten (wat nieuw was voor mij). Vervolgens via het ‘Bewust Verbonden Ademwerk’ heb ik veel oude pijn kunnen ontladen én begon ik eindelijk de ware betekenis van zelfliefde te voelen!

Dit hield ook in dat ik me bewuster werd van waar mijn grenzen überhaupt lagen en durfde ik langzaam maar zeker voor mijn behoeften op te komen onder mijn nieuwe slogan: ‘Can’t pour from an empty cup’. Eerst mijn eigen kopje vullen, daarna pas geven.

Inmiddels zijn al mijn levensgebieden drastisch verbeterd: mijn vriend en ik kunnen openhartig communiceren zonder in conflict te raken, ik heb een (h)echtere band met vrienden en familie én ik voel eindelijk die innerlijke vrede en liefde waar ik (onbewust) al zo lang naar zocht.

En nu voel ik me dus super gemotiveerd om de wijsheden die ik gaandeweg heb opgedaan, in het reguliere en alternatieve circuit, met jou te delen en je te begeleiden op dit hele intense, maar o zo waardevolle pad. Ben je er klaar voor om ook eindelijk ‘JA’ te gaan zeggen tegen jezelf?